XS
SM
MD
LG
18.01.2017 Administrator

Održana 4. sednica Upravnog odbora SC Ibar

Danas je održana 4. Sednica Upravnog odbora Sportskog centra „IBAR“ Kraljevo na kojoj su donete veoma važne odluke u cilju normalnog funkcionisanja ove sportske ustanove Grada. Naime, posle usvajanja zapisnika sa 3. Sednice, Upravni odbor je razmotrio i doneo odluke o usvajanju Plana rada i Finansijskog plana Sportskog centra „IBAR“ Kraljevo za poslovnu 2017. godinu.

Foto: V.Vićentijević

Potsećamo da Sportski centar „IBAR“ Kraljevo gazduje nad sportskim objektima koji su preneti od strane Grada:
- Stara sportska hala
- Atlestski stadio u čijem su sastavu travnati fudbalski teren, podtribinski prostor gde se nalaze kuglana, prostorije dva atletska kluba, prostorije za boks, kik boks i džudo
- Gradski bazen
- Otvoreni sportski tereni na obali Ibra
- Nova hala sportova i
- Sportski centar FK“MAGNOHROM“ na starom aerodromu.

Planom rada, predviđeno je da 17 zaposlenih radnika učine niz napora u skladu sa namenjenim budžetskim sredstvima Grada Kraljeva, poboljša uslove rada na svim objektima, kao što je adaptacija i renoviranje stare sportske hale, dogradnja raznih investicionih sadržaja u novoj hali sportova i stavljanje u funkciju preostalih poslovnih kapaciteta hale, dok će se na Atletskom stadionu raditi po posebnom planu u skladu sa projektnom dokumentacijom rekonstrukcije stadiona i nadležnih ministarstava Republike Srbije.

Predviđen je niz plaskin aktivnosti na rekonstrukciji mašinskih i drugih instalacija Gradskog bazena i izgradnja malog bazena za decu, uz još veću kontrolu u pogledu zdravstvene i higijenske zaštite.

Inače, što se tiče Sportskog centra FK“MAGNOHROM“, 20 decembra 2016.godine završen je sudski spor pred Apelacionim sudom u Kragujevcu i vlasnik ovog objekta je Grad Kraljevo i ovih dana biće izvršena primopredaja objekta Gradu i Sportskom centru „IBAR“ Kraljevo. Od ovog prostora se očekuje mnogo u pogledu otvaranja mini sportskog centra za razne sportove sa postojećim fudbalskim terenom i izgradnja terena sa veštačkom travom. Naravno, odluku o nameni i gazdovanju uskoro treba da donesu nadležni organi Grada Kraljevo.

Za sve planirane aktivnosti Budžet Grada Kraljeva obezbedio je planska sredstva u iznosu 49.002.000,00 dinara kao i ostala prihodovna sredstva od raznih usluga Cportskog centra u iznosu od 3.975.000,00 dinara, što ukupno iznosi 52.977.000,00 dinara. Preko 70% sredstava Finansijskim planom za 2017.godinu predviđeno za investicije u objekte, i održavanje istih.
Na kraju, od strane Vladana Vićentijevića, predsednika Upravnog odbora, podneta je informacija o poseti Novom Pazaru i snimanja stanja sportskih objekata: Gradskog stadiona, Sportskog centra Šutanovac sa dva terena sa veštačkom travom, kao i novog najsaavremenijeg Atletskog stadiona koji je u završnoj fazi i otvaranje se očekuje uskoro.

Takoće, podneta je i druga informacija oko konačne presude Apelaciong suda u vezi Sportskog centra FK“MAGNOHROM“ gde je napokon vraćen taj objekat u vlasništvo Grada Kraljevo i sa posebnom pažnjom se očekuju odluke nadležnih organa da se objekat da na gazdovanje Sportskom centru „IBAR“ Kraljevo.