XS
SM
MD
LG

Košarkaška 2022. godina u Kraljevu

Svi nagradjeni za izuzetne rezultate u 2022. godini kraljevačkog sporta

Sportski savez grada Kraljeva zaključio je 2022. godinu. Na gala svečanosti u Hotelu „Turist“, u prisustvu velikog broja sadašnjih, bivših sportista, istinskih šampiona, osvajača olimpijskih medalja i gostiju proglašeni su najbolji u kraljevačkom sportu za prošlu godinu. Najvažnija priznanja otišla su u ruke predsatvnika Košarkaškog kluba Sloga. Klub sa Ibarskog keja je najbolja sportska organizacija za 2022. godinu, dok je najbolji sportista Stefan Matović, kapiten regionalnog ABA 2 ligaša.

Dragana Gobeljić najbolja sportistkinja i Stefan Matović najbolji sportista grada Kraljeva za 2022. godinu

Izuzetno mi je drago i počastvovan sam što sam dobio ovako veliko i značajno priznanje. Biti sportista grada Kraljeva je velika stvar, jer je ovo grad sporta, veliki je broju sportista koji ostvaruju vrhunske rezultate na svim poljima. U takvoj konkurenciji biti najbolji je nešto neverovatno. Zahvaljujem se svim saigračima i trenerima, stručnom štabu kluba bez kojih ovo priznanje ne bi bilo moguće. Imali smo sjajnu godinu, ndama se da ćemo se podići ponovo i da će se uskoro prevazići problemi o kojima se govori poslednjih dana – naglasio je Stefan Matović, kapiten kraljevačke Sloge i najbolji sportista grada za 2022. godinu.

Najbolji trener u prošloj godini je Marko Dimitrijević, takođe strateg KK Sloga.

Najbolji trener u 2022. godini Marko Dimitrijević sa gradonačelnikom dr Predragom Terzićem

Ogromno priznanje za mene, za ceo klub. Jesmo imali odlične rezultate, ali osvojiti sva priznanja, najbolji sportista, trener i klub, to je velika čast. Hvala mojoj porodici i bratu koji su mi bili ogromna podrška, svim igračima koji su ikada nosili dres kluba koji postoji 73 godine, svim trenerima, sportskim radnicima. Osećam se uzbuđeno, počastvovana i mnogo mi je drago zbog ovakve svečanosti, jer ovde na jednom mestu je kompletan kraljevački sport. Tu su i neki meni veoma dragi ljudi i zaista se osećam posebno. KK Sloga je moja druga kuća, klubu želim sve najbolje i da ponovi ovakve rezultate – naglasio je Marko Dimitrijević, trener koji je pre nekoliko dana podneo ostavku na mesto trenera Sloge.

U konkurenciji seniorki, najbolja sportistikinja grada za prošlu godinu je Dragana Gobeljić, kapiten ŽKK Kraljevo, lidera prvoligaškog karavana.

U Kraljevu sam četiri godine i drugi put sam najbolja sportistkinja grada. Nešto veliko, počastvovana sam i srećna. Ovo je priznanje za ceo klub, sve moje saigračice, trenere, jer bez njih ni ja ne bih bila na nivou koji me je preporučio za nagradu. Nadam se i očekujem da u ovoj godini donesemo titulu u grad na Ibru, da postanemo besmrtne, prve koje su to uradile u istoriji kraljevačkog sporta – naglasila je Dragana Gobeljić, kapiten ŽKK Kraljevo.

Specijano priznanje za doprinos afirmaciji kraljevačkog sporta uručeno je Nenadu Krstiću

Nagrada za najboljeg sportskog radnika otišla je u ruke Branislava Paunovića, predsednika AMSK KV Rejsing tim, dok su podeljena i posebna priznanja za doprinos razvoju kraljevačkog sporta koja su dobili Dragan Bajić (gimnastika i košarka), Slobodan Bata Marinković (kik boks), Aleksandar Dumić (fizioterapeut KK Sloga), Dragan Stefanović (atletika), Miloš Terzić (auto-moto sport), Toplica Petković (rukomet). Sportski savez grada Kraljeva podelio je i veći broj zahvalnica ljudima koji su dali nemerljiv doprinos radu krovne sportske organizacije grada na Ibru. Takođe, podeljena su i specijalna priznanja za afirmaciju kraljevačkog sporta koja su dobili Davor Štefanek (predsednik Sportskog saveza Srbije), Nenad Krstić (bivši kapiten košarkaške reprezentacije naše zemlje i treći NBA igrač iz Kraljeva), Nenad Kovačević (bivši fudbalski reprezentativac i kapiten Crvene zvezde), Vlado Petković (bivši zlatni odbojkaški reprezentativac i aktuelni trener u OK Ribnica) i Sportski auto-karting savez Srbije. Kada su u pitanju mlađe kategorije, najbolja pionirka u 2022. godini je Lena Andrić (ŽRK Metalac), najbolji pionir kajakaš na divljim vodama David Želi (KK Ibar). Kod kadeta nagradu su podelili kajakaš Vuk Bazić (KK Ibar) i bokser Hristofer Dimitrov (BK Metalac), dok je najbolja kadetkinja u 2022. godini Anja Bogdanović (Kajak klub Ibar). Uroš Čingelić, bokserski reprezentativac Srbije je najbolji junior grada Kraljeva za 2022. godinu, dok je najbolja juniorka kapiten ŽRK Metalac Jovana Pantović. Predsednik SSK Miloš Simović je pozdravljajući prisutne na gala svečanosti najavio još bolju i rezultatima uspešniju 2023. godinu.