XS
SM
MD
LG

Gala veče za šampione sa Ibra

Nagradjeni za uspehe u 2023. godini iz oblasti sporta u Kraljevu Foto: G. Šljivić

Predivan ambijent dupke pune svečane sale Hotela „Turist“ značio je da Kraljevo bira najbolje sportiste, klubove, trenere, sportske radnike za 2024. godinu. Sportski savez grada se poturdio da i ove godine svečanost bude „Gala“, jer kako je naglasio prvi čovek krovne sportske orghanizacije u gradu na Ibru, to su kraljevački sportisti zaslužili.

Imali smo dobrih, odličnih rezultata, uspešnih i manje uspešnih nastupa naših sportista širom Srbije, Balkana, evrope i sveta. Zajednički imenitelj za sve njih je da su uvek davali sve od sebe, kako ubgo kluba za koji nastupaju, tako i zbog našeg grada, jer Kraljevo je pravi grad sporta. Dušan Rajović i jelena Erić su svojim nastupima obezbedili dve olimpijske vize za sroski biciklizam na OI u Parizu ove godine, ali sam uveren da neće biti jedni kraljevački sportisti na svetskoj sportskoj smotri. Mi smo sportski bastion Srbije, želimo da tako bude uvek i ponosni smo na naše sportiste i sve ono što pružaju i rade tokom cele godine – naglasio je Aleksandar Daišević, predsednik Sportskog saveza grada Kraljeva.

Pre nego su proglašeni najuspešniji za 2023. godinu, sportistima Kraljeva i brjnim gostima obratio se državni sekretar za sport u Vladi Republike Srbije.

Marko Kešelj državni sekretar u Ministrastvu sporta u razgovoru sa medijima

Znam koliko je ovo sportsi grad, kakve su sportske veličine i gromade ovde rođene, znam koliko Kraljevčani vole svoje sportiste jer sam tokom kariere često napuštao vašu „kutiju šibica“ pognute glave. Ovde vidim prave šampione, ali i buduće nade našeg sporta. Ministarstvo sporta je do sada odlično sarađivalo sa gradom Kraljevo, verujem da će tako biti i u buduće. Radićemo na razvoju sporta kod najmlađih, ali i na infrastrukturi bez koje nema pravih rezultata. Želim kraljevačkim sportistima i ljudima koji brinu o sportu u gradu na Ibru sve najbolje i još puno pobeda i medalja na sportskim borilištima – reako je Marko Kešelj, državni sekretar za sport.

Najuispešniji sportisti grada u seniorskoj konkurenciji su Dušan Rajović i Jelena Erić, najbolji srpski biciklisti i članovi kraljevačkog Metalca. Upravo je njihov klub i najuspešnija sportska organizacija za 2023. godinu.

Biciklistički klub Metalac obeležio 2023. godinu i prisvojio najviše priznanja Sportskog saveza Kraljeva

Žao mi je što zbog profesionalnih obaveza nisam mogao da prisustvujem ovog gala svečanosti. Pozdravljam sve sportsite i brojne goste, zahvaljujem se sportskom savezu za priznanje koje sam dobio i koje mi je mnogo drago, jer je od mojih sugrađana i od mog rodnog grada. Idemo dalje, spremam se za Olimpijadu i nadam se da ću obradovati sve u Srbiji – poručio je u video poruci na velikom platnu Dušan Rajović, najuspešniji sportista Kraljeva za prošlu godinu.

Imali razloga za osmehe - nagradjeni članovi KK Ibar sa svojim trenerima

Najuspešniji trener u 2023. godini je Nikola Jovanović koji pravi sjajne rezultate sa ŽKK Kraljevo, dok je najbolji sportski radnik Branislav Paunović iz AMSK „KV Rejsing tim“. U kategoriji pionira nagrada za najuspešnijeg je otišla na dve adrese Vanji Baziću iz Kajak kluba „Ibar“ i Vukašinu Bajoviću kapitenu pionirke ekipe OK Ribnica. Najuspešnija pionirka je Irina Jovanović iz Biciklističkog kluba Metalac. Mia Đekić kapiten ŽRK Metalac iz Kraljeva najsuepšnija je kadetkinja u 2023. godini, dok je u istoj kategoriji kod muškaraca priznanje dobio Ognjen Aleksić iz Bicikloističkog kluba Metalac. U juniorskoj konkurenciji dominirali su kajakaši Vuk Bazić i Anja Bogdanović iz KK Ibar.

Nikola Jovanović najuspešniji trener u 2023. godini sa svojom boljom polovinom

Grad Kraljevo konstantno pruža podršku svim sportistima i klubovima u gradu. To ćemo nastaviti i u buduće, jer sport je veoma važan za sve nas, sport je brend Kraljeva i moramo naći načina da ga učinimo još boljim i uspešnijim. Čestitam laureatima, jer su nas učinili ponosnim, srećnim i naš grad bogatijim za nekoliko titula prvaka Srbije, pobednika nacionalnih kupova i bogatiji za brojna međunarodna priznanja i medalje. Želim vam puno zdravlja i novih uspeha na sportskim borilištima – rekao je u svom obraćanju dr Predrag Terzić, predsednik Privremenog organa grada Kraljeva.

Sportski savez grada podelio je zahvalnice brojnim preduzećima, ustanovama i medijima sa kojima vrlo uspešno sarađuje,a dodeljena su i posebna priznanja i to Ministarstvu sporta Vlade Republike Srbije, Draganu Škrbiću bivšem rukometnom reprezentativcu i dragom gostu Kraljeva, Fudbalskom savezu regiona Zapadne Srbije, Nikoli Lepojeviću rođenom Kraljevčaninu i bivšem košarkaškom asu, atletskom velikanu Danetu Korici. Posebna priznanja su dobili Dragan Todorić rođeni Kraljevčanin, bivši košarkaš Sloge i Partizana i dugogodišnji prvi operativac Partizana, Dragan Nešković dugogodišnji košarkaški sudija, Slobodan Popović stonoteniski veteran, Stanoje Kostić tvorac šampiona u boksu i kik boksu, Miodrag Milić bivši bokser i aktuelni trener BK Metalac, Staniša Jovanović višedecenijski maser u FK Sloga, kao i bivši fudbaler i trener Sloge Đorđe Koković. Sportski savez je odlučio da posthumno dodeli priznanja Radovanu Raduloviću bivšem igraču i treneru OK Ribnica i Zoranu Milovanoviću, bivšem golmanu RK Metalac.