XS
SM
MD
LG

Vlado Koprivica ponovo u Borcu

Julska jara čini svoje. Blizu 40 stepeni u hladu. Sve treperi, da pamet stane. Teku Borčeve pripreme u Šamcu. Posavska ravnica pokorila se visokim temperaturama. Definitivno, vrijeme nije saveznik mnogih, sportista posebno.

Vlado Koprivica u dresu šamačkog Borca / foto: Bojan Jakovljević

Ipak, u gradić gdje se Bosna uliva u Savu stiže istinsko osvježenje. U pravi čas, da svi odahnu.

Vlado Koprivica vratio se staroj ljubavi, crno-bijelom dresu...

"Igrao sam u Borcu šest mjeseci. Bilo je to prije dvije godine. Nažalost, Borac nije uspio zadržati prvoligaški status, ja bio mlad sportista koji je željan dokazivanja. Naši putevi su tada razišli se. Igrao sam u Modriči, pa u Orašju. Mislim da sam se sa ljudima iz Borca tada razišao na korektan način, da za sobom nisam zatvorio vrata i naši putevi ponovo su ukrstili. Vjerujem da je to dobro i za Borac i za mene", kaže Koprivica.

Izrastao je u pouzdanog štopera, komandanta odbrane kome treneri poklanjaju veliko povjerenje.

"U fudbalskom sportu sam od kada znam za sebe. Najviše sam naučio u Modriči, tamo sam prohodao u sportskom pogledu. Ponešto sam naučio u Šamcu, a fudbalsku zrelost doživio u minulih godinu i po dana u Orašju. Fudbal je igra koja zahtijeva brojna odricanja, neprekidni mukotrpni rad i čekanje. Ako se iskreno posvetite onom što volite, uspjeh ne smije izostati. Daću sve od sebe da opravdam novo povjerenje u fudbalskom Šamcu", rekao je Koprivica.

U Posavini se stvaraju dobri uslovi za velika djela. I važne pobjede.

"Izgrađene su klupske prostorije i tribine. Sve je na najvišem nivou. Imamo vrhunske uslove za rad. Malo je klubova u Prvoj ligi Republike Srpske koji imaju ono što ima Borac danas. To će doprinijeti kvalitetnom radu, pa se nadati da ćemo imati dobre rezultate. Naš cilj je da izborimo opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske", kaže poznati as.

U jakoj konkurenciji, nije mala stvar biti bolji od drugih. Cilj koji je visoko postavljen.

"Prva liga sada je izuzetno jaka. To je dobro. Ne treba se plašiti kvaliteta i bježati od dobrog. Tu su Borac iz Banjaluke, pa prijedorski Rudar, Slavija, zvornička Drina. Imamo i dobar Tekstilac, sve bolju dobojsku Slogu, Kozaru... Svi imamo iste uslove, priliku za dokazivanje. Neko ima najviše ambicije, naša želja je opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske. Šamac je uvijek bio grad fudbala, neka tako i ostane", poručio je korpulentni štoper Borca.

Vlado Koprivica je uvijek pridavao pažnju rodbini, prijateljima, saigračima.

"Tako će i ostati. Nekada sam dodavao lopte Bojanu Tripiću, kasnije bio u istom timu. Ostaje žal što duže nisam igrao sa Draganom Jolovićem, njemu naklon do poda. Onda su moja braća od tetke, Radoslav i Nebojša Prljeta, pošli na svoju stranu. Rašo je u banjalučkom Borcu, a Nešo u Tekstilcu. Najbolji prijatelj Aleksandar Gajić je u Vranjaku. On studira, najčešće dolazi u Modriču i zajedno pijemo kafe, često ručavamo i tako. Gaja je moja živa legenda. Prijatelji su važni, pružaju vam podršku. Na terenu budete protivnici, ali u životu ostajemo uvijek zajedno. I među vama, novinarima, imam nekolicinu prijatelja. Korektni, divni ljudi. U mojim očima prijateljstva sjaje snažnije od bisera", zaključio je Vlado Koprivica, stari-novi fudbaler šamačkog Borca, jednog od najstarijih klubova u Srpskoj.

Uljudan, elokventan, neko kome jezik nikada nije bio brži od pameti i ko je spreman da u fudbalu daje najviše. Mladić koji je rođen prije 22 godine u Ilidži, a odrastao u Modriči, omiljen je svagde gdje se pojavi. Drugari ga iz milošte, zbog njegovog izgleda i pozicije u timu još zovu i "Varan". Vladu Koprivicu podjednako cijene i prijatelji, fudbalski radnici, novinari. I o njemu pišu ono što zasluži, a zaslužuje da se pero ne umače u pelin kada je riječ o tamnoputom štoperu.

Nego piše biranim riječima...

(Autor: Slađan Jeremić)


Vlasenica 0 : 6 Kozara
Sloboda (NG) 2 : 0 Sutjeska
Borac 3 : 0 Drina HE
Mladost 5 : 0 Zvijezda 09
Krupa 3 : 0 Leotar
Tekstilac 2 : 2 Sloboda (MG)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 22 16 2 4 50
2 Mladost 22 14 7 1 49
3 Tekstilac 22 10 7 5 37
4 Zvijezda 09 22 9 7 6 34
5 Kozara 22 9 6 7 33
6 Borac 22 8 6 8 30
7 Sloboda (MG) 22 8 4 10 28
8 Sloboda (NG) 22 8 3 11 27
9 Leotar 22 7 5 10 26
10 Sutjeska 22 7 4 11 25
11 Drina HE 22 5 3 14 18
12 Vlasenica 22 3 2 17 11