XS
SM
MD
LG

Mladi košarkaši Starsa iz Aranđelovca ređaju uspehe

Po prvi put u istoriji aranđelovačke košarke pionirska selekcija Košarkaškog Kluba “STARS” , generacija dečaka rođena 2000/2001 , osvojila je titulu prvaka Centralne Srbije u svom uzrastu.

Dečaci “starsa” su na finalnom turniru održanom nedavno u Batočini osvojili prvo mesto , pobedivši u odlučujućem meču ekipu Carine iz Smedereva ubedljivim rezultatom 95:70.

Na putu do finala aranđelovački košarkaši savladali su u polufinalu , takođe ubedljivim rezultatom , ekipu Napretka iz Kruševca sa 87:68.

Posle pionira , sjajan rezultat napravili su i kadeti KK “Stars” , generacija dečaka rođenih 1999/2000 koji su se okitili zlatom u kvalitetnoj ligi regiona Centralne Srbije. Još jedan od najznačajnijih uspeha aranđelovačke košarke ostvaren je u konkurenciji košarkaških centara poput: Kragujevca , Smedereva , Kruševca…

"STARIJE GENERACIJE" KOŠARKAŠKOG KLUBA "STARS" IZ ARANĐELOVCA

Košarkaški Klub „Stars“ je osnovan 2006 godine sa idejom da se deca kroz igru upoznaju sa ovom magičnom sportskom disciplinom koja u Srbiji imadugu tradiciju odličnih rezultata , pre svega kada je u pitanju reprezentativna košarka, ali se u Aranđelovcu kao sportskoj sredini do sada „taj pelcer dobre košarke“ nije primio. Uprkos tome mladi članovi ovog kluba su u predhodnim godinama na raznim takmičenjima i turnirima osvojili više od 55 odličja na domaćim i međunarodnim turnirima. Mladi košarkaši starsa česti su učesnici međunarodnih turnira pa su do sada po 2 puta do boravili na takmičenjima sa svojim vršnjacima u Budimpešti , Pragu i pojedinim gradovima Makedonije na poziv tamošnjih nacionalnih košarkaških federacija.

"ZVEZDICE" KK "STARS" IZ ARANĐELOVCA SA TRENERIMA

Trenutno u klubu radi oko 120 dečaka a od ove godine u klubu trenira i 30-ak devojčica koji treniraju u svim uzrasnim kategorijama od „mini basketa“ za mališane od prvog do četvrtog razreda , a masovne su i kategorije mlađih pionira,pionira i kadeta raspoređenih u sva godišta pomenutih uzrasta koja se takmiče u beogradskim mini basket ligama.

Prvi trofeji za košarkaše Starsa

Sa decom rade licencirani košarkaški treneri Miško Milutinović i Miodrag Milovanović koji ističu da im je cilj da u narednom periodu dodatno omasove košarkašku školu ali i da u bližoj budućnosti oforme i seniorski sastav koji će se za početak takmičiti u nekoj od teritorijalnih liga. Za kraj i zanimljivost da je Košarkaški Klub Stars jedan od retkih klubova sa prostora Centralne Srbije koji je član Skupštine minibasket udruženja Srbije.

 

 

 

 

  

Uspešni i u mini basketu