XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Za Rio Srbija ima 69 kvalifikovanih sportista, od toga devetoro strelaca

BEOGRAD, 26. oktobar (Info centar).- Srbija trenutno ima 69 kvalifikvanih sportista u devete sportova, šest individualnih: atletika (7), plivanje (3), rvanje (1), kajak (10), streljaštvo (9) i veslanje( 2) i tri timska: vaterpolo (13), ženska košarka (12) i ženska odbojka (12), saopšteno je na rednovnoj sednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije, kojom je predsedavao predsednik Vlade Divac.

U periodu između dve sednice Izvršnog odbora novi kvalifikovani sportisti su atletičari Olivera Jevtić u maratonu i dva hodača na 50 km Vladimir Savanović i Predrag Filipović.

Najviše kvalifikovanih ima kajak - deset u sedam posada, streljaštvo je drugo sa devetoro sportista, a treća atletika sa sedmoro.

Izvršni odbor usvojio je i nove kriterijume za kategorizaciju zimskih olimpijskih sportova kojima su definisani dodatni uslovi za ostanak sportista u programu “Pjong Čang 2018”. Na predlog Programske komisije OKS kriterijumi su podignuti za 10 procenata, a prihvaćena je i nova olimpijska disciplina “snou bord – big er”

Šef misije za zimske Olimpijske igre mladih od 12. do 21. februara 2016. u Lilehameru Damir Štajner informisao je Izvršni odbor da bi prema trenutnom preseku na FIS rang listama Srbiju na ovim Igrama moglo da predstavlja troje takmičara – jedan u alpskom smučanju i dvoje u kros kantriju.