XS
SM
MD
LG

U Varvarinu pukla petarda

Juče je na stadionu Temnić ekipa Velike Morave ugostila je Gradac, u okviru 7. kola Opštinske lige Varvarin. Fudbaleri ekipe iz Pločnika nakon neočekivano dobrog starta u prvenstvu našli su se na deobi prvog mesta i puni samopouzdanja dočekali gostovanje u Varvarinu. Nego, kao što ovdašnja fudbalska javnost dobro zna, Spartansku tvrdjavu je veoma teško osvojiti, iako je četa Jugoslava Pavića loše startovala prvenstvo i nanizala seriju loših rezultata, uzrokovanu mnogobrojnim povredama i izostancima igrača iz prve postave.

Od samog starta mogla se poznati velika želja i zalaganje domaćih fudbalera. Za razliku od prethodnih utakmica, po prvi put ove sezone popularni Spartanci su istrčali na teren sa skoro kompletnim sastavom. Nakon uvodnog odmeravanja snaga, Selovarvarinci su započeli, ispostaviće se kasnije, rešetanje protivnika! U 6. minutu nakon razmene nekoliko lepih pasova na sredini terena, Milutinović dugom loptom upošljava navalu svog tima, nakon čega kompletna odbrana gostiju staje, tražeći ofsajd Lepopojića, međutim, Lepopojić iskusno propušta loptu Ružiću, koji se ubacio iz drugog plana i izbija oči u oči sa čuvarom mreže rivala, gde hladnokrvno pogađa dalji ugao za 1:0.

Lepopojić (levo) i Stojadinović (desno), pravili dar-mar u odbrani rivala!

Nakon brzog vođstva, Selovarvarinci se ne opuštaju, već pristupaju utakmici još ozbiljnije. Nije se dugo čekao novi gol Selovarvarinaca. U 12. minutu gosti gube loptu na sredini terena, a iz sredine loptu dobija Stojadinović. Hitronogi krilni napadač odlučuje se na solo akciju i grabi ka golu rivala, obilazeći fudbalere Pločnika kao da su čunjevi i zatim se odlučuje da uposli Lepopojića, međutim ponavlja se situacija kao kod prvog gola, odbrana gostiju staje, tražeći ofsajd, međutim Lepopojić ostaje u mestu, a Stojadinović nastavlja sprint i rutinski pogađa bliži ugao za novu radost domaćih fudbalera. Gosti su bili nezadovoljni odlukom glavnog arbitra, te su oštro prigovarali (neosnovano - jer je pasivni ofsajd dozvoljen), nakon čega sudija Jelić pokazuje put u svlačionicu jednom od igrača iz Pločnika, koji je preterao sa prigovorom i verbalno vređao Jelića i njegovog pomoćnika.

Do kraja poluvremena igru su kontrolisali fudbaleri Velike Morave, stvorili nekoliko lepih prilika i odličnim stajanjem na terenu i timskom igrom bez muke zaustavili svaki pokušaj gostiju da uopšte vide golmana Jovanovića, čiji je jedini posao danas bio da vraća loptu u igru nakon očajničkih pokušaja fudbalera iz Pločnika.

U drugom poluvremenu preslikana situacija iz prvog. Samo jedan tim je igrao, dok rival nije uspeo ni da im parira valjano. U 54. minutu Lepopojić prima loptu na polovini gostiju, navlači veliki broj fudbalera na sebe, a zatim šalje precizan pas u prostor ka Usainoviću koji se ubacio iz drugog plana i našao u situaciji jedan na jedan. Usainović primiruje loptu, namešta je brzo na jaču desnu nogu i iz sve snage opaljuje po lopti gađajući bliži gornji ugao gola. Bio je to prvenac Usainovića u dresu Spartanaca, kojim je odgovorio na kritike koje su mu bile upućene pre utakmice od strane jednog od članova uprave.

Pobednik se već znao, ali Selovararincima se igrao fudbal. U 63. minutu danas odlični Lepopojić upošljava Stojadinovića koji kao brzi voz pretrčava odbranu gostiju i rutinski pogađa levi donji ugao nemoćnog čuvara mreže. Bilo je to 4:0 za razigrane Selovarvarince, ali ne i kraj goleadi. U 76. minutu danas raspoloženi Stojadinović, nerešiva enigma za fudbalere iz Pločnika, ponovo pravi ringišpil u odbrani rivala, izbija jedan na jedan i upisuje het-trik za konačnih 5:0.

Gledaoci su bili veoma zadovoljni, jer su danas imali priliku da vide lepršav i atraktivan fudbal, a u više navrata mnogi posmatrači su se zapitali da li gledaju Barsu ili ekipu koja igra opštinski rang takmičenja.


Stadion Temnić, gledalaca 50. Strelci: Stojadinović x 3, Usainović, Ružić. Igrač utakmice: Nikola Stojadinović.

Velika Morava: J. Jovanović, Pejković, Milošević, Jevtić, Begić (c), M. Jovanović, Usainović, Milutinović, Ružić, Stojadinović, Lepopojić.


OFK Orašje 2 : 3 Parcane
OFK Marenovo 2 : 1 Ušće
Mladost 1 : 2 Borac
Velika Morava 0 : 3 Gradac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Gradac 6 5 1 0 16
2 Borac 6 4 1 1 13
3 OFK Marenovo 6 3 2 1 11
4 Ušće 6 3 1 2 10
5 Mladost 7 2 1 4 7
6 Kostrež 6 1 1 4 4
7 OFK Orašje 6 0 3 3 3
8 Velika Morava (-1) 7 0 2 5 1
9 Parcane (-15) 6 4 0 2 -3