XS
SM
MD
LG

Selovarvarinci spremni za novu sezonu

Početak Opštinske lige Varvarin najavljen je za 13. septembar, a popularni Spartanci najavljuju pohod na titulu, na čelu sa šefom stručnog štaba, Jugom Pavićem. Agilna uprava Spartanaca ovog leta nije sedela skrštenih ruku, već je angažovala niz pojačanja koja će doneti kvalitet više.

Nova imena koja će braniti boje Velike Morave su: Jovan Jovanović (FK Sloga Ćićevac), Duka Antić (FK Parcane), Miloš Vasić i Marko Vasić (slobodni igrači), Bojan Pantić (FK 14 Oktobar Izbenica), Jovan Petronijević (FK Borac) i Milan Usainović - najzvučnije pojačanje iz redova FK Borca.Selovarvarinci su pojačali linije koje su škripale prošle sezone, dok je kostur tima ostao na okupu, te definitivno ističu kandidaturu za prvo mesto.

Dražen Simonović naštelovao nišanske sprave i poručuje da je spreman za nove izazove

Popularni Spartanci velike nade polažu u igrače koji su već nekoliko sezona u klubu: kapiten Saša Begić, M. Jevtić, B. Mihajlović, M. Lepopojić, B. Uglješa i M. Ružić. Zimušnje pridošlice N. Stojadinović, A. Đukić i D. Simonović svojim igrama i zalaganjem opravdali su epitet pojačanja i vrlo brzo se uklopili u novu sredinu. 

- Prošle godine nismo imali sreće i popustili smo u poslednjim kolima prvenstva. Podsetiću da smo dva kola pre kraja bili na prvoj poziciji. Ove sezone ekipa je starija i iskusnija za jednu godinu i sa pojačanjima koja smo doveli očekujem da podignemo nivo igre u odnosu na prošlu sezonu - veli kapiten Saša Begić.

Šef stručnog štaba, Juga Pavić, kaže da je zadovoljan pojačanjima, da su oni najbolje što se moglo odabrati i dovesti, i da je prezadovoljan time što su sačuvali najbolje igrače. Ipak, na pitanje da li će Velika Morava nastupati sledeće sezone u višem rangu, bio je suzdržan.

- Videćemo, mnoge kockice se moraju složiti. Naš cilj je prvo mesto, a vreme će pokazati da li smo dorasli tom cilju.

Poznavaoci prilika u klubu tvrde da je već ugovorena bomba predstojećeg zimskog prelaznog roka. 
- U pitanju je špic koji može rešiti prvenstvo - bio je kratak neimenovani izvor.

Generalna proba sa FK Varvarinom

Juče je odigrana prijateljska trening-utakmica na stadionu Temnić. Dva poluvremena po 35 minuta. kako bi trener Pavić stekao uvid u formu igrača i rešio nedoumice oko sastava za prvo kolo prvenstva.

Moglo se uočiti da je pristup igri nešto drugačiji. Sredina je dobro kontrolisala igru i u odnosu na prošle pripremne utakmice mogao se primetiti veći posed i bolja kontrola lopte na sredini terena. Jedan od razloga je vraćanje Milutinovića na poziciju štopera, koji je tehnički dobro potkovan igrač. Često je bio igrač više u sredini terena i sa triom Usainović (Vasić) - Simonović - Stojadinović odlično sarađivao. Takođe je od velikog značaja njegova fizička nadmoć u odnosu na rivale i u paru sa Uglješom činio je neprobojni bedem. Krilne pozicije su često dolazile u dubinu po loptu, otvarajući prostor napred za brzonogog Miloševića i Stojadinovića koji se često pridodavao napadu.

Najlepši momenat utakmice bio je sredinom drugog poluvremena, kada je Dražen Simonović na nekih 20-tak metara od gola rivala primirio odbijenu loptu i opalio kao iz topa, gađajući gornji desni ugao gola. Golmanu Varvarinaca ostalo je jedino da paradom ulepša neodbranjiv šut. Sa tribina su se mogli čuti konstatacije da bi čak i proslavljeni Italijan Bufon bio nemoćan u toj situaciji.

U nastavku meča obe ekipe su stvorile dobre šanse, ali nijedna nije realizovana. U tim momentima istakao se mladi čuvar mreže Spartanaca, Jovan Jovanović, koji je doveden iz redova Ćićevačke Sloge. U par navrata je fenomenalnim intervencijama izmamio aplauze svih prisutnih na stadionu i pokazao o kakvom potencijalu se radi.

Utakmica se završila pobedom Velika Morave rezultatom 1:0. Ruku na srce, obe ekipe nastupile su u okrnjenim sastavima, ali rezultat nije ni bio u prvom planu. Stekao se utisak da su popularni Spartanci spremni za nove izazove u predstojećoj sezoni. Prvi u nizu izazova očekuje ih već u subotu, kada će gostovati ekipi Ušća iz Stalaća.



Detalj kada je Usainović prelomio. Želja da ponovo nastupa u istoj ekipi sa bratom (Begićem) prelomila Usainovića (na slici desno) da se vrati u redove Spartanaca. Igrač koga stručnjaci porede sa zvezdom Juventusa, Pol Pogbom.