XS
SM
MD
LG

Milovan Bogojević - Koš pun ljubavi i energije

Početak priprema vezan za povratak Milovana Bogojevića - Kimija, čoveka koji je sa svojim drugovima obeležio jednu uspešnu epohu Košarkaškog kluba Sloga. plodnu igračku karijeru zamenio uspešnom trenerskom. Početak je, naravno, bio vezan za Slogu a potom je ostavio pečat i u beogradskom Partizanu.

Stručni štab: Bogojević, Dumić, fizioterapeut i Petrović, trener foto: Stole

- Moj dolazak u Kraljevo posmatram kao dodatak da se postojeći način rada unapredi. Smatram da su predhodni vodeći ljudi dobro radili ali i da treba da dam posebann doprinos na osvovu mog trenrskog i organizacionog iskustava.

Prva novina bio je rad tokom čitavog praznog hoda po završetku trke za bodove u Prvoj ligi. Poznato je da je odmor između dva prvenstva ogroman a to je od kraja aprila do sredine oktobra. Ovoga puta pauze gotovo da nije ni bilo.

- Nije se radilo baš u tolikoj meri. Za mene je veoma važno da ljude podsetimo kada je Sloga bila dominatna na ovim prostorima izuzimajući, naravno, Borac iz Čačka. Sloga je brend i u njoj se ne igra već se za nju igra. Ovaj klub je slobodno mogu reći više cenjen čak i u Evropi nego u svom gradu.

Sportski direktor svakako zna šta je potrebno još uraditi pa da ne bude tako i kako postići da se Sloga voli kao nekada.

- Sve ću dati od sebe i pokuša ću da tom nekom mojom energijom neke stvari povratim ali sam svestan da to sam ne mogu da uradim i da mi treba strahovita podrška za to. Za to se pre svega oslanjam na ljude u gradu koji vole i cene sve grane sporta a ne samo košarku. Ja se nadam da će ti rezultati uskoro biti vidljivi. Ali to je proces koji traje i treba biti puno, puno uporan.

Stručni kadar je veoma bitan kada su u pitanju ovakvi planovi za lepšu budućnost Sloge. U kraljevačkom prvoligašu u svim kategorijama bitisalo je nekoliko trenera.

- Sloga je za mene najveći klub, Kraljevo najlepši grad pa i ono što sam zatekao u klubu je svakako najbolje. To ne znači da za ostale kolege kolege nema mesta u Slogi. Samo treba napraviti zdravu konkurenciju. Treba svakome da bude čast da u našem klubu radi kao trener.

Bogojević ima sasvim drugu viziju u odnosu na svoje predhodnike.

Ideja odnosno politika kluba je takva da se kvalitetno radi. Treba prestati da se prave timovi za jednu sezonu. Kraljevo je uvek bilo otvoren grad za sportiste ali je logično da u Slogu u prvom timu igra više Kraljevčana. To bi bio rezultat dobrog rada u mlađim selekcijama. Treba napraviti tim za više sezona a to možemo uz pomoć publike koja je uvek bila šesti igrač. To mnogi gradovi nemaju.

Sloga će od jeseni prvenstvene i kup utakmice igrati u novoj velikoj hali.

- Bojim se da će nova hala koja je prelepa i ogromna izgledati prazna a takvi objekti su najlepši kada su krcati gledaocima. No, mi ćemo uraditi sve da organizacije utakmica budu na najvišem nivou - rekao je na kraju Milovan Bogojević - Kimi, sportski direktor kraljevačke Sloge.

PRVI POENI

U "KUTIJI ŠIBICA"

Najpre je Bogojević dugo igrao a potom i radio kao trener u staroj hali sportova.

- Vežu me mnoge lepe uspomene na ovu staru halu - "kutiju šibica" ali emocije su jedno a stvarnost sasvim drugo. Treba li podsećati da sam ja, kada je bila izgrađena, u prvom meču postigao i prvi koš na meču sa Radničkim. Taj susret smo na kraju izgubili pa su moji poeni otišli u zaborav!


Jagodina 58 : 86 Borac
FMP 80 : 74 Konstantin
Vojvodina Srbijagas 94 : 69 OKK Beograd
Sloga 68 : 65 Napredak Rubin
Smederevo 1953 88 : 91 Tamiš
Spartak 71 : 75 Vršac Swisslion
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 FMP 22 19 3 41
2 Konstantin 22 17 5 39
3 Vojvodina Srbijagas 22 17 5 39
4 Vršac Swisslion 22 13 9 35
5 Tamiš 22 13 9 35
6 OKK Beograd 22 11 11 33
7 Borac 22 9 13 31
8 Smederevo 1953 22 9 13 31
9 Sloga 22 7 15 29
10 Spartak 22 7 15 29
11 Napredak Rubin 22 5 17 27
12 Jagodina 22 5 17 27