XS
SM
MD
LG

Nikola Otović: Slogin plej sa diplomom koledža

Ponikao je u Slogi gde je napravio prve košarkaške korake. Tu se zadržao do kraja srednjoškolskih dana. Usledio je potom put u Ameriku odakle se u klub svoje mladosti vratio sa diplomom koledža i znatno većim košarkaškim iskustvom. To je samo deo košarkaško - studenstskog puta plejmejkera Sloge Nikole Otovića (26).

Nikola Otović plej KK Sloga foto: Stole

- Košarku sam počeo da treniram u Slogi sa jedanaest godina. Tu sam trenirao do osamnaeste godine kada sam završio srednju školu a zatim otišao u Ameriku na koledž univerzitet Koldvel u Nju Džersiju. Tamo sam studirao u isto vreme i igrao košarku i na kraju sam završio fakultet - ukratko je u uvodu ispričao jedan deo svoje igračke karijere Otović, plejmejker kraljevačkog prvoligaša.

Posle školovanja ovaj vredni i nadasve lucidni organizator igre vratio se u svoj rodni grad i nastavio tamo gde je stao pre odlaska preko Atlantika.

- Bio sam srećan što sam opet ovde i što mogu zaista da nastavim karijeru u našoj ligi. Igrao sam dve sezone. Bilo je kao u transu jer ovakve navijače po mom mišljenju ima retko koji klub u Srbiji. Na izmaku te druge sezone u belom dresu posle rada sa trenerom Vradimirom Đokićem pozvan sam u B reprezentaciju Srbije. Učestvovao sam na turniru u Kini gde smo proveli dva meseca - nastavlja priču Otović.

Dobre igre se brzo pročuju baš kao i dobre vesti. Tako su posle uspešnih nastupa najpre u Slogi ali i u reprezentativnom dresu počele da pristižu primamljive ponude na adresu razigranog Nikole.

- Ubrzo sam potpisao ugovor sa rumunskim klubom Krajovom gde sam nastavio sa dobrim igrama. Bio sam zadovoljan baš kao i ljudi u klubu onim što sam prikazivao na utakmicama u njihovom prvenstvu. Tako je bilo sve do kraja Januara. Tada je došlo do nekakvog neslaganja i nesuglasica pa smo obostano zaključili da je najbolje da se sporazumno rastanemo - priča Nikola.

Opet je usledio povratak u Kraljevo. Priključio se Slogi baš u trenucima kada je to bilo najpotrebnije.

- U to vreme otišlo je iz kluba nekoliko igrača a među njima i moj dobar drug Saša Đorđević. Njegov odlazak značio je i manjak na mestu pleja i ja sam dobio priliku da ga odmenim u timu. Posle razgovora sa trenerom Zoranom Petrovićem i ljudima iz kluba, odlučio sam da ostanem i budem od pomoći do kraja prvenstvene sezone. Na kraju nijedan od klubova zbog slabog plasmana nije napustio Prvu ligu.

Nikola je sveukupno zadovoljan prošlom sezonom. Počev od igranja u Krajovi pa sve do samog finiša sa Slogom u Košarkaškoj ligi Srbije.

- Prvi deo sezone proveo sam u Rumuniji i bio sam veoma iznenađen onim što sam doživeo na terenima u njihovoj ligi. Košarka je tamo dosta napredovala igra se kvalitetno i pridaje se veliki značaj pre svega nesebičnim ulaganjem u ovaj sport. Moj utisak je da su po kvalitetu odmah iza ABA lige. U našoj ligi ima dosta dobrih igrača ali je kvalitet lige u opadanjau upravo zbog nedostatka novca. Osim timova koji igraju u ABA ligi i nekih iz Košarkašle lige Srbije, ostali jedva sastavljaju kraj s krajem. Igra se obično za nekakav minimalac ali i on kasni po nekoliko meseci što dovodi pukog preživljavanja. Zbog toga mislim da je liga slaba ali da ima dosta kvalitetnih igrača - konstatuje Otović.

Posle svega Nikola svakako ima i nove planove za narednu sezonu.

- Duga je pauza, koja traje više nego nego kompletna prvenstvena sezona pa zato ne treba žuriti. Jedno je sigurnu u Kraljevu sam i treniram sa Slogom - rekao je na kraju Nikola Otović.

 

ŽAL ZA SUPER LIGOM

Moja velika želja bila je da zaigram u Super ligi za neki od klubova učesnika. Međutim, propisi nisu dozvoljavali da u sezoni nastupam i za treći klub.

EPILOG BEZ FENjERA

Znali smo da na kraju sezone neće biti ispadanja iz lige ali nismo želeli da koristimo takav poklon i naredno prvenstvo počnemo kao poslednje plasirana ekipa.


Jagodina 58 : 86 Borac
FMP 80 : 74 Konstantin
Vojvodina Srbijagas 94 : 69 OKK Beograd
Sloga 68 : 65 Napredak Rubin
Smederevo 1953 88 : 91 Tamiš
Spartak 71 : 75 Vršac Swisslion
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 FMP 22 19 3 41
2 Konstantin 22 17 5 39
3 Vojvodina Srbijagas 22 17 5 39
4 Vršac Swisslion 22 13 9 35
5 Tamiš 22 13 9 35
6 OKK Beograd 22 11 11 33
7 Borac 22 9 13 31
8 Smederevo 1953 22 9 13 31
9 Sloga 22 7 15 29
10 Spartak 22 7 15 29
11 Napredak Rubin 22 5 17 27
12 Jagodina 22 5 17 27