XS
SM
MD
LG

Olimpizam: „Olimpijski dan“ 14. juna u Košutnjaku

BEOGRAD, 11. jun (Info centar).- „Olimpijski dan“ održaće se 14. juna od 12 časova u Košutunjaku u Beogradu saopšteno je na konferenciji za medije u restoranu „Mekdonalds“ na Terazijama u Beogradu.

Održaće se pod sloganom, „Budimo humani – pobedimo zajedno“.

Tom prilkom predstaviće se i mladi olimpijci koji će učestvovati na letnjim Olimpijskim igrama mladih u avgustu u Nankingu u Kini.

“Olimpijski dan” organizuje se u 205 zemalja i njime se obeležava rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK). OK Srbije organizuje “Olimpijski dan” 11 godinu za redom u saradnji sa “Mekdonaldsom” top partnerom MOK koji je sponzor ove manifestacije u celom svetu.

Cilj je i podsticanje građana na fizičku aktivnost u prirodi, promovisanje porodičnih vrednosti, zdravog načina življenja i zaštite životne sredine, kao i popularizacija olimpijskog pokreta i filozofije olimpijskog duha.

Konferecniji za medije prusustvovali su Desanaka Landauer merketing menadžer kompanije “Mekdonalds Srbija”, predsednik OKS Vlade Divac, a promoter ovogodišnjeg “Olimpijskog dana” biće proslavljeni atletičar Emir Bekrić.

U Košutnjaku će se održati trke za decu do četiri, osam i 12 godina, trka za osobe sa invaliditetom na 200 metara, trka zadovoljstva na 3.600 metara, kao i porodična i štafetna trka. Kompanija “Mekdonalds” će za sve učesnike obezbedite majice “Olimpijskog dana”, a za najmlađe i vaučere za osveženje u njihovim objektima.

“Delez Srbija”, generalni sponzor olimpijskog tima Srbije pokloniće vrednosne vaučere za kupovinu u njihovim radnjama u iznosu od po 10.000 dinara, “AS osiguranje” zvanično osiguranje olimpijskog tima Srbije pokloniće putno zdravstveno osiguranje koje će porodice moći da iskoriste u periodu od godinu dana, prilikom sedmodnevnog putovanja u inostranstvo, a “Eko Srbija” bronzani sponzor OKS darovaće dva puta po 50 litara goriva, dok će “Frikom” pokloniti vrednosni vaučer u iznosu od 10.000 dinara.