XS
SM
MD
LG

Zalet za jači ritam

Šumadijski košarkaški superligaš Radnički večeras (Dvorana „Jezero“, 19,00) igra, protiv čačanskog Borca, svakako, jednu od utakmica u kojima važi za izrazitog favorita. Međutim, poznato je da je unapred upisane bodove, često, teško i zaraditi, tako da u taboru Kragujevčana s maksimalnim oprezom dočekuju ovaj duel.  Jer, Čačani na ovu utakmicu dolaze rasterećeni, a protiv takvih ekipa nija lako igrati. Tako rezonuje i najiskusniji igrač Kragujevčana, plejmejker Marko Marinović, koji zna da mu neće biti lako protiv ekipe iz svog grada:

- Samim tim što su se plasirali u Superligu, igrači Borca ostvarili su odličan rezultat, s obzirom na to da su imali dolaske i odlaske u toku sezone. Pobedom protiv Metalca pokazali su da su ozbiljna ekipa koja, pogotovo na svom terenu, mogu da iznenade, maltene, svakoga. Pokazali su i protiv Partizana, kada su igrali ravnopravno, i izgubili na loptu-dve, da su ozbiljna ekipa – ocenjuje Marinović.

Miloš Janković i Marko Marinović (Foto: Šumadijapress)

Zato, on ne očekuje laku utakmicu, ali je, naravno, optimista, bez obzira na pretodni poraz u Beogradu, od Mega Vizure:

Besplatan ulaz
Kragujevac je juče obeležio Dan grada, pa su u rukovodstvu Radničkog odlučili da ulaz na utakmicu sa čačanskim Borcem bude besplatan. To je i nagrada za navijače koji redovno dolaze na utakmice i pružaju svom timu bezrezervnu podršku:
- Svakako, zahvaljujemo se onima koji stalno dolaze na naše utakmice, ali ako žele, a znam da je to tako, da i u idućoj sezoni igramo u Jadranskoj ligi dobra poseta je jedan od pokretača i dodatni stimulans za nas, igrače. Očekujem da tako bude i protiv Borca, ali i na preostalim utakmicama –kaže Marinović.

- Poraz od Mega Vizure ne smatram kiksom, ali smo mogli da ostvarimo bolji rezultat. Nadam se da ćemo ovom utakmicom protiv Borca opet krenuti u bolji ritam. Ako hoćeš da budeš u prva tri tima moraš da napraviš i neki brejk, a to je pobeda protiv Partizana, Zvezde ili Mege. Verujem da to možemo da postignemo, ali treba pobeđivati ostale, a sada ekipu Borca – objašnjava Marinović.

I drugi Čačanin u redovima Kragujevčana, mladi centar Miloš Janković, svestan je da u duel sa Borcem mora da se uđe maksimalno odgovorno i skoncentrisano:

- Borac je u ovoj sezoni odigrao mnogo bolje nego u prethodnoj. Igrao je centar Pantić, bio je u timu i plejmejker Protić, otišao, pa se vratio, Pešaković je počeo dobro da igra. Ta ekipa uopšte nije za potcenjivanje. Vrlo je kvalitetna.

Međutim, Janković daje prednost svom timu:

- Očekujem da pobedom ostanemo među četiri ekipe koje obezbeđuju plasman u Jadransku ligu. Ipak, mi smo mnogo kvalitetniji tim, ali to treba da potvrdimo na terenu. Samo teren je merilo koje određuje plasman.

Janković prednost Radničkog vidi, ipak, u individualnom kvalitetu igrača, od kojih mnogi imaju iskustvo i u domaćoj i u regionalnoj ligi, s tim što je njemu ova sezone debitantska u ozbiljnijim takmičenjima, ali bez obzira na to veruje da će imati priliku da zaigra i protiv svojih Čačana.

 


14 .kolo Superliga
Borac Mozzart Sport 81 : 83 Radnički
Mega Vizura 82 : 92 Partizan NIS
FMP 76 : 61 Crnokosa
Crvena zvezda Telekom 90 : 53 Metalac Farmakom
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan NIS 14 13 1 27
2 Crvena zvezda Telekom 14 11 3 25
3 Mega Vizura 14 9 5 23
4 Radnički 14 8 6 22
5 FMP 14 5 9 19
6 Metalac Farmakom 14 4 10 18
7 Crnokosa 14 3 11 17
8 Borac Mozzart Sport 14 3 11 17