XS
SM
MD
LG

ABA liga stiiže u Valjevo za 44 dana, na Mitrovdan

Cajtnot, ali i evidentna dezorganizacija na svim nivoima su učinili svoje i od planirane premijere sa mađarskim Solnokom nema ništa.  Planirani   radovi u valjevskoj hali sportova “15.septembar” umesto da budu završeni do 8.oktobra nisu ni počeli, čelnici  Metalac –Farmakoma su u  dogovoru sa Bordom ABA lige bili primorani da odlože valjevsku premijeru do mitrovdanskog vikenda i meča 7.kola sa Igokeom iz Aleksandrovca u Valjevu.

Metalac Farmakom će debitovati u Podgorici 4.oktobra, a potom zameniti domaćinstva sa Solnkom (8.oktobra) i Cedevitom (19.oktobra) dok će u skladu sa postojećim rasporedom u 3.kolu putuje u Novo Mesto na megdan Krki, a u 5.i 6. kolu gostuje šampionu Partizanu i Union Olimpiji.

Evidentno j esamo da se početak radova u hali sportova “15.septembar” intenzivno  pomera, sada umesto danas, za naredni ponedeljak.

Konačano je završeno merenja uzduž i popreko dvoranskog prostora, a u skladu sa poštovanjem dogovora KK Metalac -Farmakom, UFK Valis, i naravno grada Valjeva, sa Romanom Liscem generalnom menadžerom ABA lige, uslediće najpre renoviranje i rekonstrukcija ulaza u svlačionice i prostora za goste. Iz slovenačkog “Elana”stižu novi sertificirani koševi sa konstrukcijama na parketu (do sada okačeni o krovnu konstrukciju hale postaće samo deo lepe prošlosti, i mogući muzejski eksponati). Očekuje se da uskoro da stigne ii novi semafor, funkcionalniji i veći od postojećeg. Sredstva za kupovinu koševa i semafor su obezbedili donatori kluba.

Novi koševi zahtevaju poseban prostor (depo) u vreme kada se ne bude igrala košarka. Izgradnja depoa je previđena ispod zapadne tribine, pored ulaza za izlazak igrača na teren. Muka će biti kako uneti nove koševe jer valja obezbediti brojno ljudstvo da konstrukacija unese (ukuoliko ne bude u delovima) preko “praga” na Jugu i spusti je preko teleskopske tribine na parket.Severna strana je idealna za unos koševa jer tamo postoje i vrata, ali nema prolaza pošto su zazidana pomoćnim objektima porodice koja živi odmah iza hale sportova “15.septembar”. Problem je i Istok gde je zemljište više naslednika Rosića i nikome ne pada na pamet da se odrekne svog dela. Ostaje kao jedino rešenje Zapad, gde je moguće ući iz Pop Lukine ulice, i jedino je vlasnik tog parčeta slobodnog prostora Milovan Matić – Mića riba spreman je da spase što se spasti može. Novi problem će biti i smanjenje   prostora za telekopsku tribinu na južnom delu dvorane, zbog dužine nove košarkaške konstrukcije. Rasveta i ventilacija(uzrok stvaranja kondenza na parketu prlikom veće posete gledalaca)  su takođe akutni problemi, ali trenutno u drugom planu.

Mogućnost korišćenja ofisa BK Metalac za prijem gostiju i bokserske sale kao svlačionice za domaći sastav još nije razmatrana.Sada je vremena je dovoljno da se sve mogućnosti sagledaju i donese valjana odluka.

Metalac –Farmakom je večeras  gost FMP-a,  a za vikend sledi učešće na turniru  u Vršcu. Pored domaćina i Valjevaca učesnici su Leotar i Konstantin.

 

Spremni za čuda neviđena KK Metalac -Farmakom

Pod svodove hale sportova "15.septembar" će kao u uvek stizati ali u novom ambijentu igrati najbolji i najlepši izdanci sveta sporta 

                                                                               PRIJATELJ SVETA SPORTA

AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ 1 - STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA

       AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

    ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71

    KNEZA MIHAILA 1 TEL: 060-330-14-03

 


14 .kolo Superliga
Borac Mozzart Sport 81 : 83 Radnički
Mega Vizura 82 : 92 Partizan NIS
FMP 76 : 61 Crnokosa
Crvena zvezda Telekom 90 : 53 Metalac Farmakom
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan NIS 14 13 1 27
2 Crvena zvezda Telekom 14 11 3 25
3 Mega Vizura 14 9 5 23
4 Radnički 14 8 6 22
5 FMP 14 5 9 19
6 Metalac Farmakom 14 4 10 18
7 Crnokosa 14 3 11 17
8 Borac Mozzart Sport 14 3 11 17