XS
SM
MD
LG

„Zlatna kaciga “ Valjevcima 12.februara u Skupštini grada Beograda

Dodelom zlatnih kaciga na svečanosti u Skupštini grada Beograda u četvrtak 12.februara u podne biće ozvaničen istorijski uspeh valjevskog automobilizma. Članovi Auto kluba Avako iz Valjeva, Goran Čulić i Miodrag Stojanac –File, su 214. trećem titulom u reliju  stekli  uslov za dodelu zlatne kacige. Titule su osvajali  u nacionalnom šampionatu, u auto reliji (2010, 2011, i 2014.godine)

Posle  upornog izbegavanja da verifikuje poslednju titulu Valjevcima, suočavanja sa neoborivim činjenicama  čelnici  IO SAKSS  i zvanično su  potvrdili   rezulatate  sa staze   Čulića i Stojanca  u reli trkama  u 2014.Na taj način zvanično je verifikovan uspeh  valjevski bardova  automobilskog sporta,  zvanično najboljih  u nacionalnom šampionatu  u reliju 2014. Trećom titulom  osvojenom sa automobilom   „Pežo 205-GTI „ u klasi 3(od 1401 do 2000 kubika) , grupa N i A, Valjevci su ispunili uslove za  „Zlatnu kacigu“ .

 Protivno usvojenom propisima i kalendaru takmičenja,ali  pre svega, zahvaljujći pravovremenoj reakciji  Ministartstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, osujećen je pokušaj pojedinaca iz Sportskog auto i karting savezu(SAKSS) da za nacionalni šampionat u reliju  budu bodovani   i rezultati  stranih takmičara. Na ovaj način sprečen je pokušaj da samo uvaže rezultati samo najboljih na   Otvorenom prvenstvu  Srbije ,  pa će priznanja  biti dodeljena najboljima od srpskih majstora  relija u nacionalnom šampionatu .

 Goran Čulić(61) diplomirani inženjer geodezije, se takmičio u reliju do 1975. a tri ipo decenije kasnije je ponovo seo za volan, u nameri da pomogne sinovcu Ljubiši da osvoji titulu. Sa kumom Miodragom Stojancem –Filom takođe starim vukom za volanom i učesnikom brojnih relija, za koga kaže da je bolji vozač „po stare“ dane je, odlučio da zajednički krenu u pohod na titule. Zajedništvo, umeće,  i Pežo iz 1992, dobijen na poverenje  od prijatelja Draška Mandića(eks šamiona Jugoslavije), su im doneli  Zlatnu kacigu, što je i najveći uspeh u istoriji valjevskog automobilizma.

 Tandem Čulić –Stojanac je u 2014. i osvojio Kup BIH.

 -Zaslužili smo predah posle velike borbe van staze. Pošto nam budu uručena priznanja 12.februara  u Beogradu, odlučićemo šta dalje –poručio je za „Moj svet sporta“ Goran Čulić.

Od Valjevaca dve titule šampiona države u reliju je osvojio u eks Jugoslaviji 1997. i 1999. Andrej Jočić u klasi N-1, a po jednom  titulom su se okitili Draško Mandić(1998) , Ljubiša Čulić(2009) i Tihomir Nikolić(2012).

Zlatna kaciga za šampione Čulića(desno) i Stojanca

Šampioniiiii

Tandem Čulić –Stojanac je u 2014. i osvojio Kup BIH.

Čulić i Stojanac sa "pratećom" u Istri

Tndem kreće u juriš na dijamantsku kacigu

PRIJATELJ SVETA SPORTA

AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ 1 - STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA I

KOMBI VOZILA U IZUZETNOM STANJU

AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

     ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71