XS
SM
MD
LG

Đokić, Popović i Ešton sa Valjevcima spremili zamku Mega Zemuncima

Superligašku premijeru Metalac-Farmakom pred Valjevcima u 2014. dočekuje sa dva debitanta centrom Petrom Popovićem, američkim plejom Eštonom MIčelom,  i po prvi put  trenerom u svom klubu  Vladimirom Đokićem.

POsle šest godina od kako je kao kapiten uveo Metalac u Prvu ligu Vladimir Đokić će konačno  kormilarati valjevskim brodom od početka trenererske karijere, obeležene do sada samo uspesima. Debitovaće konačno i nekadašnji reprezentativac SR Jugoslavije, valjevski zet Petar Popović, sprečen spletom čudnih okolnosti da po pravilima KSS, a ne FIBA, ne stekne pravo nastupa u prvom kolu, već tek večeras. Treće ime je američki plej Ešton Mičel, sa manirima legendarnog Lestera Bo Mekejleba, potvrđenim u Železniku.

Duboko svesni činjenice da izostanak Petra Popovića sa ovogodišnje superligaške premijere u Železniku nije bio slučajnost, i da isključivo igrama na terenu moraju biti kadri da se bore protiv moćnih na terenu i van terena, ali i sudijskih grešaka u Metalcu sa ogromnom dozom respekta ali i željom da prevaziđu trenutne mogućnosti, „oštre se“ za gosta već dokazanog u ABA ligi protekle sezone.

Vladimir Đokić ističe da su analizirane slabosti u igri protiv FMP-a, ali i šta činiti dalje za bolje sutra.

-Zatečen sam nekim detaljima koji su me sečakali u Metalcu. Malo sam previše preglasnih tonova uputio igračima, ali i to je deo trenerskog posla. I da smo dobili u Železniku, a ishod vam je poznat, ne bi bilo presudno za konačni plasman. Već smo sagledali situaciju i danas smo na prekretenici. Očekujem bolju igru, pre svega novu energiju i odgovornije izvršavanje odbrambenih zadataka. Pre svega više hrabrosti u igri, uz sada već delimično ispravljenje tehničko taktičke nedostatake iskazane u Železniku.

Večeras je vaš debi kao trenera Metalca u Valjevu, a raspored vam ne ide na ruku.

-Radujem se da sada kao trener radim u Metalcu. Očekujem ogromnu podršku navijača. Momci su to zaslužili igrama u 2014. Igramo prvi od tri meča u Valjevu sa jadrancima. Posle Mege Partizan nam stiže na Uskrs, pa Zvezda na Đurđevdan. Idemo od starta u goste svim ekipama iz KLS. Na žreb nismo mogli da utičemo. Ali znamo šta se od nas očekuje. Velika je obaveza igrati pred valjevskom publikom. Siguran sam da je prva utakmica bila samo slab trenutak ovogdan ovog tima. Verujem u ove momke i optimista sam.

Mega je potvrdila svoje vrednosti u ABA ligi.

-Prevođeni sjajnim tenerom Dejanom Milojevićem, izrasli su u ozbiljan klub i tim. Imaju kontinuitet u radu u ponašanju . Napredak je evidentan, i danas su u svakom pogledu kvalitetniji od nas. Imaju problem sa povredom Vase Micića, a Nikola Jokić je navodno u Americi na NBA kampu. Novica Veličković, i Ratko Varda su asovi dostojnih startnih postava svakog evroligaša. Večeras je u Valjevu praznik košarke, a na nama je da ga uveličamo pobedom, tim pre što su Ešton i Popović već uklopili u način igre i u odbrani i u napadu. Očigledno je najviše u glavama igrača. Hrabrost i vera u uspeh su naši aduti.

Ešton Mičel je na premijeri bio najbolji igrač Metalca, iako je tek stigao iz Češke.

-Odmah da kažem da su košarka u Srbiji i Češkoj neuporedive. U Srbiji se igra brže, bolje, ima puno kvalitetnih igrača. Boravak u Češkoj sam iskosristio da pokažem šta mogu, odnosno da se preporučim igrama većim klubovima.

Poraz ne premijeri u dresu Metalca Ešton ističe da je došao kao posedlica neuigranosti, nepoznavanja sistema igre, saigrača.

-Posle dve nedelje boravaka u Valjevu problemi su prevaziđeni. Raste uzbuđene pred meč sa Megom. Daću sve od sebe da pobedimo večeras.

-Izgubili smo u Železniku, ali mogli smo i pobediti. Podižemo hemiju u ekipi, i večeras nećete prepoznati Metalac iz Železnika. Mi nismo „panteri, ali ćemo pokazati srce lavova. Čuo sam save najlepše o valjevskoj publici. Pozivam je da dođe i ispuni dvoranu do poslednjeg mesta, a sve drugo je naša briga.

Berz obzira što će večeras po prvi put u 2014. ulaznice biti naplaćivane, cena je 200 dinara, za očekivati je ispunjenu do poslednjeg mesta halu sportova "15.septembar" i posle dve godine posta konačno i trijumf kneževa sa Kolubare u nadmetanju sa Mega Zemncima. U do sada odigranih 14 mečeva Metralac je slavio 6 puta.

Direktan prenos meča Metalac *Mega je u 19,30 na talasu Prvog gradskog Radio Valjeva(95,8Mhz) a okršaj se može pratiti i na internet adresi: www.rvaljevo.com

 

Aleksić (levo) i Kljajević zatajili u Železniku, večeras popravni u Valjevu.


14 .kolo Superliga
Borac Mozzart Sport 81 : 83 Radnički
Mega Vizura 82 : 92 Partizan NIS
FMP 76 : 61 Crnokosa
Crvena zvezda Telekom 90 : 53 Metalac Farmakom
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan NIS 14 13 1 27
2 Crvena zvezda Telekom 14 11 3 25
3 Mega Vizura 14 9 5 23
4 Radnički 14 8 6 22
5 FMP 14 5 9 19
6 Metalac Farmakom 14 4 10 18
7 Crnokosa 14 3 11 17
8 Borac Mozzart Sport 14 3 11 17