XS
SM
MD
LG

I rezervisti konkurišu

Posle teških utakmica koje su imali proteklog vikenda, Radnički 1923 u Pećincima, a Partizan u Bumbarevom Brdu sa Železničarom iz Lajkovca, treneri oba tima isprobali su sve igrače na koje računaju u narednom periodu. U domaćem timu posle duže pauze pojavili su se Darko Fejsa i Bojan Malinić, a prvi put omladinac Dušan Stević i kadet Jovan Lukić.. Susret je protekao u ofanzivnoj igri kragujevačkog superligaša, koju nisu mogli da prate igrači srpskoligaša.

Bojan Beljić u duelu sa igračima Partizana iz Bumbarevog Brda (Foto: M. Jovičić)

Trener Partizana Miroslav Stakić, u prvom poluvremenu šansu je ukazao jačem sastavu, a u drugom delu novi šef stručnog štaba Radničkog 1923 Predrag Ristanović izveo je skoro celu prvu postavu iz proteklog kola pojačanu Darkom Fejsom, bekomoporavljenim od povrede, koja je igrala bolje i postigla četiri pogotka.

Seriju golova otvorio je Malinić, koji je postigao dva pogotka i pokazao da i na njega može ozbiljno da se računa, jer je do sada bio u drugom planu. U 31. minutu, posle centaršuta sa leve strane na drugu stativu, povratnu loptu Kovačevića, Malinić je poslao u mrežu golmana gostiju Stefana Đorđevića.U finišu prvog poluvremena, najmlađi igrač na utakmici Lukić centrirao je sa desne strane, a Malinić je bio na na pravom mestu i i povisio rezultat na 2:0.

Darko Fejsa se uspešno oporavio od povrede i vraća se u tim Radničkog (Foto: M. Jovičić)U drugom poluvremenu, trener Ristanović dao šansu i igračima, koji u Pećincima sa Donjim Sremom nisu opravdali očekivanja. Samo je na beku povređenog Marića, koji je sa zavijenom rukom pratio utakmicu, zamenio Fejsa i pokayao da se oporavio od povrede.

U 52. minutu, Komnen Andrić je, posle centaršuta Vidovića sa desne strane i odbijene lopte, iz prve šutirao i povećao rezultat na 3:0. Samo minut kasnije, Spalević je asistirao Nedoviću, koji je utrčao pored odbrane Paretizana i matirao rezervnog golmana Miletića. U listu strelaca upisao se i mladi štoper – Rosić, koji je povratnu loptu Tintora glavom poslao u mrežu. U 64. minutu, uporni Bojan Beljić uzdrmao je prečku.

Goleadu na stadionu “Čika Dača” svojim drugim pogotkom završio je mladi napadač Andrić, posle akcije u kojoj su učestvovali Krivokapić i Beljić, i postavio kanačan rezultat – 6:0. Ovaj mladić postigao je dva pogotka i na utakmici omladinske ekipe Radničkog 1923 sa Vojvodinom i najzaslužniji je što je njegov tim doneo tri boda iz Novog Sada.

Lepo vreme i idealan teren omogućili su igračima da pokažu šta znaju, a trenerima da provere neke irače, koji u prethodnom kolu nisu dobijali šansu.

Posle sedam meseci pauze zbog oporavka od povrede, u tim Radničkog 1923 vratio se Darko Fejsa i uspešno odigrao drugo poluvreme.

- Povredio sam se protiv Partizana u Beogradu u trećem kolu jesenje sezone. Zadobio sam povredu zgloba i to se iskomplikovalo. Oporavak se produžio sedam meseci i sada je sve dobro. Bilo je teško, ali vratio sam se samo još jači. Pokušavam da se nametnem šefu stručnog štaba Ristanoviću i vratim u startnu postavu, jer su se u međuvremenu pojavili novi igrači. Daću sve od sebe da se što pre vratim u tim i pomognem ekipi da osvoji što više bodova i izbegne opasnu zonu – rekao jeFejsa za “Šumadijapress” posle jučerašnje trening utakmice sa Partizanom iz Bumbarevog Brda.

Inače, Radnički 1923. u narednom kolu dočekuje užičku Slobodu Point, a Partizan Rudara iz Kostolca.

RADNIČKI 1923 – PARTIZAN (BUMBAREVO BRDO) 6:0(2:0)

KRAGUJEVAC – Stadioin: “Čika Dača”. Gledalaca: 100. Sudija: Marko Srećković. Pomoćnici: Vladimir Mirčević, Nikola Vučinić (svi iz Kragujevca). Strelci: Malinić u 31. i 40, Andrić u 52. i 85, Nedović u 53. i Rosić u 60. minutu.

RADNIČKI 1923: Trifunović, Stević, Bjelanović, Bubanja Petrović, Popović, Kovačević, Malinić, Adamović, Čadikovski, Lukić. Igrali su još: Čančarević, Pavlović, Fejsa, Tintor, Rosić, Nedović, Vidović, Krivokapić Beljić, Andrić, Spalević.

PARTIZAN: S. Đorđević, Jovanović, Parezanović, J. Zucović, Vladisavljević, Radojković, Gunjić, Čabak, Pjević, Bižić, Otašević.Igrali su još: Miletić, Čampar, U. Đorđević, Čarović, Popović, Mirović, V. Zucović, Ignjatović, Gajović, Timotijević.