XS
SM
MD
LG

Milanovčani platili ceh

Pobedom na gostovanju u Gornjem Milanovcu fudbaleri Mašinca nadoknadili su bodove izgubljene u Kragujevcu u susretu sa Partenonom iz Smederevske Palanke, jednim od konkurenata za mesto koje vodi u baraž za popunu Prve futsal lige Srbije.. Posle slabe igre u prethodnom kolu i osvajanja samo jednog boda u Čačku protiv Fontane, izabranici trenera Aleksandra Đokića “probudili” su se i počeli da pobeđuju i na gostovanju, kao što su to radili u prvom delu prvenstva. Iako su u Gornji Milanovac otputovali bez Popovića, Aksentijevića, Ranisavljevića i kapitena Gavrilovića, u tvrdoj igri sa mnogo prekršaja postignli su dva pogotka, što je bilo dovoljno za pobedu.

Fudbaleri Mašinca pobedom u Gornjem Milanovcu održali korak sa konkurentima (Foto: KMF Mašinac)

Mašinac je došao do prednosti u sedmom minutu. Iskusni Pajić iskoristio je dobar centaršut Milovanovića i savladao domaćeg golmana Lazarevića. Na 2:0 povisio je, početkom drugog poluvremena, najbolji strelac Cvetković i nagovestio poraz Kolorada.

Međutim, u finišu susreta Jovanović je iskoristio neodlučnost u šestercu Mašinca i smanjio prednost gostiju iz Kragujevca, pa je tako utakmica ušla u neizvesnu završnicu. Domaći tim je u drugom poluvrenenu imao više šansi, ali je golman Mašinca Nikola Antić uspeo da sačuva mrežu i najzaslužniji je, pored strelaca Pajića i Cvetkovića, što je kragujevački drugoligaš izašao kao pobednik.

- Posle slabog izdanja protiv Partenona na našem terenu, koga smo u prvom delu pobedili u Smederevskoj Palanci, uspeli smo da se oporavimo i donekle izvadimo za gubitak bodova u jednoj od odlučujućih utakmica. Teško je objasniti kako smo loše odigrali u prethodnom kolu. Međutim, u Gornjem Milanovcu odigrali smo odlično, iako smo nastupili bez nekih prvotimaca. Sve je funkcionisalo na najbolji način i mislim da smo prebrodili krizu rezultata. To je bila naša najbolja igra u ovoj sezoni, ali je šteta što Pajić i Cvetković nisu iskoristili još neku od stoprocentnih šansi. Ovaj uspeh ne sme da nas uspava, jer nas već u narednom 15. kolu očekuje težak susret sa ekipom Raške, koja je jedina uspela da savlada najbolji tim u ligi Ekonomac 2 i to u Kragujevcu – upozorava Aleksandar Đokić, trener Mašinca.

Najveće i neprijatno iznenađenje za svoje navijače priredio je mladi tim Ekonomac 2, koji je kao domaćin izgubio od razigranog tima Raške sa 4:1, Fontana je pobedila kao gost Užice sa 7:6, Partneon na svom terenu ekipu RB iz Valjeva sa 5:2, a Krčagovo tim Bajine Bašte sa 7:4. I pored poraza, Ekonomac 2 je zadržao vodeću poziciju na tabeli, sa 36 bodova. Na drugom mestu je Mašinac sa 32 i vodiće veliku trku u poslednja četiri kola sa Fontanom i Partenonom, koji zaostaju samo bod, odnosno dva, za drugo mesto, koje vodi u baraž za Prvu futsal ligu Srbije.

U 15. kolu Druge futsal lige “Zapad” narednog vikenda Mašinac dočekuje Rašku, a u ostalim susretima sastaju se: Krčagovo – Ekonomac 2, Bajina Bašta – Užice, Fontana – Partenon i RB – Kolorado.

KOLORADO – MAŠINAC 1:2 (0:1)

GORNJI MILANOVAC – Dvorana: “Breza” Gledalaca: 200. Sudije: Marko Marković (Guča) i Slobodan Pavlović (Požega). Strelci: Jovanović u 35. za Kolorado, Pajić u 7. i Cvetković u 25. minutu za Mašinac. Nagomilavani prekršaji: Kolorado 10 (5+5), Mašinac 10 (5+5).

KOLORADO: Lazarević, Lalić, Živanović, Milanković, Sredojević, Jovanović, Ivanković, Krstić, Nikolić, Vukašinović, Šišović, Jeremić.

MAŠINAC: Nikola Antić, Tubić, Stefanović, Milovanović, Mijatović, Brdar, Pajić, Bjelanović, Simonović, Nemanja Antić.

IGRAČ UTAKMICE: Nikola Antić (Mašinac).

 


Ekonomac 2 1 : 4 Raška
Metalac Kolorado 1 : 2 Mašinac
Partenon 5 : 2 RB
Užice 6 : 7 Fontana
Krčagovo 7 : 4 Bajina Bašta
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ekonomac 2 14 12 0 2 36
2 Mašinac 14 11 2 1 35
3 Fontana 14 10 1 3 31
4 Partenon (-1) 14 9 0 5 26
5 Raška 14 6 0 8 18
6 Krčagovo (-4) 14 7 0 7 17
7 Metalac Kolorado 14 5 0 9 15
8 RB 14 4 0 10 12
9 Užice 14 2 1 11 7
10 Bajina Bašta 14 2 0 12 6