XS
SM
MD
LG
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Tekstualni prenos utakmice
Izveštaj utakmice
Užičani pokazali zube iza juga Marakane, prvi poraz Grafičara

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Grafičar je prethodno kolo odmarao zbog obaveza svojih igrača u reprezentativnim selekcijama, a danas iza juga Marakane dočekuje Slobodu iz Užica. Opušteno su ušli u meč i Sloboda već nakon 4. minuta stiže u vođstvo, na asistenciju Đukića strelac je Ristić šutem sa 12-13 metara. Odmah, u sledećem napadu je 1:1, Nikolašević je sa nekih 18 metara iznenadio uspavanog golmana Slobode Vukašinovića.

 

U 15. minutu se intervencijom istakao golman gostiju i izvadio za prethodno primljeni gol. Knežević je izveo slobodnjak sa 18 metara i naciljao rašlje, a Vukašinović se izvio i odbranio. Uzvratio je na drugoj strani Šušnjar u 27. minutu u brzom kontranapadu, ali je bio zamalo neprecizan sa udaljenosti od 20 metara.

U 37. minutu nakon gužve koja je stvorena posle izvedenog kornera, najbolje se snašao Cvetić i iz blizine doveo Užičane do nove prednosti. Odbrana Grafičara se pokazala poroznom, s toga minimalni zaostatak u prvom poluvremenu i nije iznenađenje. Mogao je Šušnjar u 44. minutu postići i treći gol za goste, ali se spetljao u odsudnom trenutku i prilika je otišla u nepovrat.

Grafosi kreću ofanzivno u nastavku, a Vukašinović na volšeban način čuva svoj gol u 50. minutu. Prvo Kaluđerović glavom sa 5 metara šutira u donji ugao, golman Slobode se baca kao mačka, na odbijenu loptu natrčava Nikolašević, ali kao iznikao iz zemlje se ponovo pojavljuje gostujući golman i čuva prednost svom timu.

Ne prestaju domaći sa napadima, a u 55. minutu Šušnjar koristi manjak u odbrani Grafičara i beži, sustiže ga Falu i ruši na 35 metara od svog gola kao poslednji igrač odbrane, za šta je zasluženo nagrađen isključenjem. Iako brojčano hendikepirani domaći nastavljaju sa atacima, ali ponovo prva Sloboda preti. Petrović u 64. minutu šutira snažno sa dvadesetak metara, lopta je prohujala bukvalno tek neki centimetar iznad prečke.

Grafičar do izjednačenja stiže posle dosta napora u 71. minutu, Ibanjez se oslobodio čuvara i šutirao snažno sa 18 metara, Vukašinović je kratko odbio, natrčava Kaluđerović i sa 2-3 metra loptu je prosto zakucao u mrežu. Po treći put se gosti vraćaju u život, ovaj put Šušnjar koristi svoju brzinu, beži odbrani domaćih i postiže svoj prvi, a treći gol za Užičane u 76. minutu. Pobedu je u 3. minutu nadoknade vremena overio Petrović na asistenciju Todora Glišovića za konačnih 2:4. Gosti zasluženo nose sva tri boda iz Beograda, nanevši prvi poraz Grafičaru u tekućoj sezoni. 

Grafičar je propustio priliku da se pobedom vrati na prvo mesto ispred IMT-a, a narednog ponedeljka gostuje na Novom Beogradu ekipi Radničkog, dok Sloboda istog dana ponovo gostuje, ovaj put ide u Vršac.

RFK GRAFIČAR - GFK SLOBODA 2:4 (1:2)

STADION: Rajko Mitić-jug veštačka trava. GLEDALACA: 400. GL.SUDIJA: Filipović Stefan. POM.SUDIJE: Todorović Nemanja i Stojković Uroš. STRELCI: Nikolašević 5. i Kaluđerović 71.min (Grafičar), Ristić 4, Cvetić 37, Šušnjar 76. i Petrović 90+3.min (Sloboda). ŽUTI KARTONI: Knežević (Grafičar), Cvetić, Šušnjar i Đ.Glišović (Sloboda). CRVENI KARTON: Falu 55.min (Grafičar).

RFK GRAFIČAR: Stanković, Knežević, Stojčev (Šljivić), Ćurić, J.Mituljikić (Bubanj), Nikolašević (Vasiljević), Lazić (Ilić), Falu, Jovanović, Ibanjez (Petrović), Kaluđerović.

GFK SLOBODA: Vukašinović, Cvetić, Rašković (Mihailović), Đukić (Petrović), Đ.Glišović, Šušnjar (Gajić), R.Glišović, Ristić, Miličić, Jeremić (T.Glišović), Stanojević.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Mozzart Bet Prva liga Srbije RFK Grafičar GFK Sloboda
Međusobne utakmice
2023-2024
13.04
16:00
GFK Sloboda
RFK Grafičar
1
1
05.11
13:00
RFK Grafičar
GFK Sloboda
5
1

2022-2023
27.03
17:00
GFK Sloboda
RFK Grafičar
2
1
29.09
15:00
RFK Grafičar
GFK Sloboda
2
4

Uporedni rezultati

RFK Grafičar
 
GFK Sloboda
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
1 (1) Broj pobeda 2 (1)
1 (0) Broj nerešenih 1 (1)
2 (1) Broj poraza 1 (0)
9 (7) Dati poeni 8 (3)
8 (5) Primljeni poeni 9 (2)
+1 (+2) gol razlika na utakmicama -1 (+1)
25% (50%) Uspešnost 50% (50%)