XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Jedinstvo Stević posle 16 godina novi član VFL Istok

23.06.2022 B.Stojkovski

FK Jedinstvo Stević (Kačarevo)

Fudbaleri Jedinstva Stević poslednji put bili su članovi VFL Istok 2006/07 i posle velike pobede u revanšu sa Poletom (Nakovo) koji je imao prednost iz prvog meča 6:2 uspeli su da ostvare plasman koji su čekali 16 godina. Od prvog minuta Kačarevci su pred punim tribinama krenuli ofanzivno i najavili da mogu da naprave fudbalsko čudo i na kraju su uspeli golom Nenada Lazinice u nadoknadi vremena.

 

Prvi pogodak postigao je Mladenović kada je sa nekih 25 metara šutirao i savladao Jelića za vođstvo. Gosti su mogli da dođu do izjednačenja, ali je golman Dragović dva puta sjajno reagovao i sprečio Radlovića da postigne pogodak. U 36. minutu posle dobre akcije Lazinica je lobom udvostručio prednost Kačarevaca.

Posle odmora domaći fudbaleri su nastavili sa dobrom igrom i kapiten Atanasov je glavom zatresao mrežu za treći pogodak Kačarevaca. U 80. minutu najboljlju priliku imao je Živaljević kada je sa nekih sedam metara pogodio prečku golmana Jelića. Novu priliku imao je Radlović u poslednjim minutima meča izašao je ispred golmana Dragovića sam, ali je golman domaćih uspeo paradom da spreči pogoadak. Malo ko je u poslednjim minutima verovao da mogu domaći fudbaleri do pobede kada je u četvrtom minutu nadoknade Lazinica iskosa šutirao po zemlji i uz pomoć stative postigao pogodak za veliko slavlje domaćih navijača. Kačarevci su uspeli da postignu četiri pogotka i da ostvare dugogodišnji san da se vrate na Vojvođansku mapu fudbala.

Utakmica revanš baraža za popunu VFL Istok: Jedinstvo Stević-Polet (N) 4:0 (2:0)

Kačarevo. Gledalaca: 500. Sudija: Kristijan Čapo (Subotica). Strelci: Mladenović u 11, Lazinica u 36. i 90+4, Atanasov u 70. minutu. Igrač utakmice: Lazinica.

Jedinstvo Stević: Dragović, Angelovski, Kljajić, Živaljević, I.Pešovski (Okuka), Novakov (Momčilović), S.Pešovski (Spaskovski), Balnožan (Šarenac), Atanasov, Lazinica, Mladenović.

Polet (N): Jelić, Nadlački, Feješ (Uzelac), Radlović, Draganov, Kočiš (Inđić), Babić, Bucalo, Marković, Zorić, Detari.

Zonske lige Zonske lige Baraž - Za popunu Vojvođanskih liga Jedinstvo Stević Polet
Nema rezultata