XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Žarkovčani do tri boda sa dva crvena kartona

15.05.2022 M. Đorić

Foto: M. Đorić

Javor je u Makiškoj šumi propustio prvu meč loptu u borbi za povratak u elitno društvo. Ivanjičani su tokom većeg dela susreta imali dva igrača više i ni takva brojčana prednost im nije bila dovoljna da izbegnu poraz od nadahnutog i borbenog domaćina. Fudbaleri OFK Žarkova nadmašili su sopstvene mogućnosti i načinili najveće iznenađenje u plej ofu ove sezone, iako su već od 19. minuta igrali sa osmoricom u polju i golmanom Vulićem.

Vezista Stojanović doneo je vođstvo OFK Žarkovu, snažnim udarcem, posle akcije kapitena Manića. Usledila je gužva na sredini terena, epilog je nekoliko žutih kartona i isključenje Stojanovića, a par minuta kasnije pocrveneo je i drugi vezista domaćina. Markišić je morao u svlačionicu, posle prekršaja na sredini terena, prethodno je imao jednu javnu opomenu.

Do odlaska na odmor inicijativa Javora, najbolju šansu imao je Ivelja udarcem glavom, uz odličnu odbranu Vulića.

Početak drugog dela obeležile su prilike V. Ilića za Žarkovčane i L. Lukovića za Javor, a domaćin je povećao prednost iz opravdano dosuđenog penala, posle faula nad Jovanovićem u prodoru. Siguran sa bele tačke bio je Vanja Ilić. Ponovo su gosti napali, ali su se opredelili za centaršuteve, koje je rutinski branio golman Vulić. Tek u 78. minutu pogodak za Javor, autogolom Ristića, posle akcije gostiju po desnom boku.

Igralo se još osam minuta produžetka, u četvrtom minutu dobru priliku za goste imao je Marčić, ponovo je Vulić bio na visini zadatka i sačuvao pobedu protiv favorita. Ambijent je bio odličan, sa dobro popunjenim tribinama u Makiškoj šumi. Na utakmicu je došao veliki broj Ivanjičana, sa dva puna autobusa i kolonom automobila, uz pristalice koje žive u glavnom gradu.

U poslednjem kolu, u subotu od 17 časova, OFK Žarkovo gostuje Železničaru u Pančevu, a Javor u Ivanjici dočekuje Loznicu i pobedom može da osigura povratak u Super ligu.

OFK ŽARKOVO - JAVOR MATIS 2:1 (1:0)

STRELCI: Stojanović u 11. i V. Ilić (iz penala) u 52. za OFK Žarkovo, Ristić (autogol) u 78. minutu za Javor Matis. STADION: U Makiškoj šumi. GLEDALACA: 500. SUDIJA: Miroslav Matić (Loznica). POMOĆNICI: Njegoš Tubić (Kragujevac) i Nemanja Jovanović - Džajić (Ub). ŽUTI KARTONI: Manić, Vulić, Markišić, Milikić, V. Ilić (OFK Žarkovo), Marčić, Jevremović, O. Luković (Javor Matis). CRVENI KARTONI: Stojanović (OFK Žarkovo) u 14. i Markišić (OFK Žarkovo) u 19. minutu.

OFK ŽARKOVO: Vulić, Obrenović, M. Ilić, Milikić, Ristić, Markišić, Stojanović, Manić 8od 30. Nikolić), Kokir (od 65. Mićić), V. Ilić, Jovanović (od 89. Dukić).

JAVOR: Kahriman, Vico (od 46. Tanko), Jevremović (od 61. Dimitrijević), Nikolić, L. Luković (od 74. Salihović), Maričić, Petrović (od 81. O. Luković), Ivelja, Momčilović, Odita (od 71. Ogbonaja), Marčić.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije - Play Off OFK Žarkovo Javor Matis
kreja45 i još 8 korisnika su tipovali utakmicu