XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

IMT piše svoju istoriju

25.11.2020 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

IMT nastavlja da živi svoj san u Kupu Srbije. Nakon Budućnosti iz Dobanovaca i Inđije na terenu kraj hale ˝Ranko Žeravica˝ poklekao je i Radnički iz Niša. Ova današnja pobeda je tim veća što je izvojevana protiv ekipe koja je želela kroz Kup da se domogne učešća u Ligi Evrope.

Posle početnog ispitivanja snaga IMT je prvi pripretio u 8. minutu, Zorićev udarac glavom iz blizine je završio u naručju golmana gostiju Ristića. Narednih 15 minuta igralo se uglavnom poziciono, obe ekipe su šutevima sa distance 20-25 metara pokušavale da ugroze gol protivnika.

Domaći su u 23. minutu došli u vođstvo. Nakon prodora po levom krilu Lučića i asistencije, Terziću je bilo lako da sa par metara loptu smesti u gol. Lepa akcija mladića u crvenim dresovima je viđena i u 35. minutu. Terzić je pronašao Dimitrića na 22 metra od gola, on se lepo namestio i gađao rašlje, na žalost njegove ekipe nije bio precizan, lopta je otišla oko 30 centimetara van cilja.

Radnički je igrao beskrvno, bez pravog vođe na terenu, a jedini put kad su ozbiljnije ugrozili gol domaćih se zbio u 37. minutu. Kojić je lepo proigrao Kovačevića na ivici kaznenog prostora, njegov udarac je otišao pravo u dobro postavljenog Mićovića.

U napetom drugom poluvremenu smo videli sve čari koje donosi Kup takmičenje. Mnoštvo nervoze u kojoj su naročito prednjačile Nišlije, žutih kartona i po gol na obe strane. Domaći su uvećali vođstvo u 56. minutu. Posle skraćenog kornera lopta se na ivici peterca odbijala od igrača kao u karambolu dok nije stigla do Vukašinovića koji je smestio u mrežu. Gosti potom kreću na sve ili ništa, vrše nekoliko izmena ne bi li osvežili igrački kadar, ali uzbuđenja nije bilo sve do 67. minuta. Tada je Đuričković izveo slobodan udarac sa strane, udaljenost je bila oko 20 metara i gađao suprotan rogalj, odbranom se istakao mladi Mićović. Minut kasnije Damjanović u svom šesnaestercu ruši Kasalicu i danas odlični sudija Minaković pokazuje na belu tačku. Siguran izvođač penala je Đuričković.

Pritisak gostiju da izjednače je sve veći, ali rezervista domaćih Bajić u 82. minutu iz brzog kontranapada propušta stopostotnu šansu. Izašao je sam pred golmana Ristića, međutim kao da se uplašio i šutirao je mlako, pa je iskusni golman gostiju lagano sačuvao svoj gol. Dva minuta kasnije Pantelić na drugoj strani hvata poluvolej sa 12 metara, lopta završava visoko iznad okvira gola. Poslednju, ali ogromnu šansu za izjednačenjem gosti propuštaju u trećem minutu nadoknade vremena. Đuranović se iznenada našao na 3 metra od gola, međutim šutirao je tako traljavo da je to bio lak plen za domaću jedinicu.

Po završetku utakmice viđena je velika radost na centru od strane igrača i stručnog štaba IMT-a, koji je danas sasvim zasluženo eliminisao iz Kup takmičenja još jednog Superligaša i nastavio da piše klupsku istoriju. Kao pobednik Kupa na teritoriji FS Beograda i u četvrtfinalu će biti domaćin, a samo ostaje pitanje... Ko je sledeći?

IMT - RADNIČKI (NI) 2:1 (1:0)

STADION: FK IMT. GLEDALACA: Bez prisustva publike. STRELCI: Terzić 23.min i Vukašinović 56.min (IMT), Đuričković 69.min (k.u.) (Radnički Ni). ŽUTI KARTONI: Zorić, Damjanović i Dimitrić (IMT), Aksentijević, Gavrić, Pantelić, Đuričković, Ristić i Đuranović (Radnički Ni).
IMT: Mićović, Zorić, Vukašinović, Glišić, Stefanović (Jovanović), Terzić (Arsić), Damjanović, Lučić (Čordašić), Džinović, Dimitrić (Marković), Fofana (Bajić).
RADNIČKI (NI): Ristić, Marković, Bjeličić, Kojić (Đurić), Gavrić (Kasalica), Aksentijević (Živković), Momčilović, Kovačević (Petrović), Stoiljković (Đuranović), Pantelić, Đuričković.

Kup Srbije Kup Srbije Kup Srbije IMT Radnički (N)
Nema rezultata