XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Energetičari preplivali Savu

18.09.2019 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Ekipa iz Velikih Crljena je danas odnela kući veoma velika tri boda. U igri sa dosta propuÅ”tenih prilika na obe strane, bolje su se snaÅ”li i bili snalažljiviviji pred protivničkim golom. Poveli su već u 47 sekundi, kada je iskusni Kaličanin izveo slobodan udarac sa udaljenosti od 22 metra od gola i pogodio same raÅ”lje.
Brodarac je pokuÅ”ao da uzvrati u 8. minutu, Krsmanović je utrčao u kazneni prostor, ali je njegov Å”ut bio neprecizan. Posle greÅ”ke gostujućeg halfa Pantovića u 12. minutu se iznenada ukazala prilika Puzoviću, ali je njegov udarac vratar Grčić zaustavio nogom. U 37. minutu posle centarÅ”uta Ilića, Puzović je spustio loptu do usamljenog Mihailović koji je slabo zahvata i Å”alje pored gola.
Gosti su u dva navrata ugrozili gol Brodarca preko Mitrovića, koji je pokazao da ima snažan udarac. U 33. minutu je sa oko 25 metara raspalio po lopti, a ona je prohujala pored samog roglja, dok je sa iste razdaljine u 41. minutu bio precizniji, ali je vratar Dragićević krajnjim naporom vrhovima prstiju izbacio loptu u korner.
Presing i ataci Brodarca se nastavljaju i u drugom poluvremenu, ređaju se prilike, a najpovoljnije su propustili Krsmanović u 52. i Ristić u 59. minutu. Promene rezultata nije bilo sve do 72. minuta kada je Mihailović oboren u kaznenom prostoru. Siguran egzekutor je bio Puzović za poravnanje rezultata.Ā 
Umesto na domaćina, ovaj gol je pozitivno uticao na goste, koji su se oslobodili pritiska i krenuli na sve ili niÅ”ta. Hrabrost im se brzo isplatila, jer su već u 79. minutu ponovo poveli preko Marka Stevanovića koji je iskosa sa ivice kaznenog prostora poslao viÅ”e precizan nego snažan Å”ut u suprotan ugao. U 83. i 90. minutu Energetičari propuÅ”taju da uvećaju rezultat, jer je Dragićević zaustavio udarce iz povoljnih pozicija, prvo Petkovića, a potom i Spasojevića.
Treba napomenuti veoma dobru i angažovanu igru obe ekipe, dok je sudijska trojka bila ispod ranga takmičenja, sa puno propusta i sitnijih greŔaka.

BRODARAC - TEK SLOGA 1:2 (0:1)

STADION: FK Brodarac. GLEDALACA: 100. GL.SUDIJA: Rabrenović Nikola. POM.SUDIJE: Vlasačević Dimitrije i Arnautović Nemanja. STRELCI: Puzović 72.min (k.u.) (Brodarac), Kaličanin 1.min i M.Stevanović 79.min (TEK Sloga). ŽUTI KARTONI: Mihailović (Brodarac), M.Stevanović, A.Stevanović i Petković (TEK Sloga).
BRODARAC: Dragićević, Janković, Ristić (Milunović), Kojić (Karaklajić), Marjanović, Nikolić, Krsmanović (Vukosavljević), Radenović, Puzović, Mihailović, Ilić.
TEK SLOGA: Grčić, Radovanović, Vukić, M.Stevanović, Pantović, Filipović, Pavlović, Kaličanin, Mitrović (Nikolić), Petković (Spasojević), Ivelja (A.Stevanović).

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd Brodarac TEK Sloga
Nema rezultata