XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Danilović 15, Borisavljević 17. u vožnji na hronometar na MI

MERSIN, 25. jun (Info centar).- Marko Danilović, reprezentativac čačanskog Borca zauzeo je 15. dok je mladi biciklista kraljevačkog CCN Metalca Miloš Borisavljević bio 17. u vožnji na hronometar na Mediteranskim igrama u Mersinu u Turskoj. Imali su zastatke od 3,19 odnosno 4,08 minuta iza pobednika.

- Ovo su plasmani za nijansu ispod prognoze, jer sam očekivao pozicije od 12. do 15. mesta – kaže selektor Radiša Čubrić.- Staza je pravljena za “teške” vozače preko 75 kg jer je ravna kao “tepsija” a na njoj će se voziti i drumska trka 28. juna. Bilo je i malo vetra što je uticalo na sve koji su vozili obične, a ne specijalne bicikle za hronometar. Mi kuburimo sa opremom, zbog toga nisam ni stavio Kasu za ovu disciplinu. Da sam imao bicikl za njega, bio bi sugurn među prvih deset.

Drumska trka je na 150 kilometra?

- Po kokurenciji, biće to veoma zahtevna trka. Turci su se već pokazali, balkanski šampion Rasim Reis je osvojio bronzu, a pobednik “Predsedničke trke” u HC kategoriji Mustafa Sajar je bio četvrti. Na hronometar je vozio i osvojio šesto mesto David Martineli iz Italije, sin poznatog bicikolisti Silvija, a u drumskoj trci startovaće sin legendarnog italijanskog bicikliste Mozera.

Zlatnu mediteransku medalju osvojio je Francuz Palo koji je stazu od 27 km prešao za 32,45 minuta (prosek skoro 50 km na čas). Srebro je pripalo Bas Bonetu (Španija) sa 13 sekundi zaostatka, dok je bronzu osvojio Turčin Rais sa 50 sekundi slabijim vremenom.