XS
SM
MD
LG

Efikasniji u nastavku

Inđijci su ubeležili prvu prolećnu pobedu na domaćem terenu. Trijumfom u utamici sa Kolubarom održali su korak sa ekipama koje preferiraju ka gornjem delu tabele. Znatno mirnije mogu sada da se okrenu nastavku prvenstvene trke. Nisu imali ni malo lak zadatak. Teže nego što se očekivalo uknjižili su vredne bodove. Grdno su ih namučili gosti iz Lazarevca. Obistinila su se uveravanja dobrih poznavalaca prvoligaških prilika da Kolubara nije ni malo naivna ekipa. U pravu su bili oni koji su tvrdili da plasman Lazarevčana ni izbliza ne ogovara kvaliteu ekipe koji je daleko iznad položaja koji u ovom trenutku zauzimaju na prvenstvenoj tabeli. Imali su dosta muke odbrambeni igrači domaćina sa razigranim napadačima Kolubare. Nakon početne jalove inicijative domaćina sve se vrlo brzo okrenulo u korist gostiju. Do završetka prvog poluvremena na terenu je postojala samo jedna ekipa.Igrali su gosti rasterećeno. Opasno su ugrožavali gol Inđijaca. Miloš Milinović, iskusni čuvar mreže,imao je pune ruke posla. Na svu sreću domaćina bio je raspoložen. Zahvaljujući pre svega njegovim sigurnim intervencijama mreža domaćina ostala je netaknuta. Krajnje požrtvovanim intervencijama morao je da spasava gol pred vrlo neugodnim napadima Marinkovića, Milovanovića, Spasojevića Goločevca i Obradovića.

„Ušli smo u utakmicu sa željom da prvom prolećnom pobedom na domaćem terenu osiguramo sadašnju poziciju na tabeli i konačno krenemo putem uspeha. Kriza rezultata koja nas prati od početka prolećne polusezone morala je već jednom biti prekinuta. Imali smo na umu da bismo eventualnim nesupehom dodatno zakomplikovali svoj položaj. Sve to je nametalo imperativ pobede. Na našu nesreću namerili smo se na protivnika rasterećenog briga oko rezultata kod kojeg je glavni motiv bio prestiž, želja za potvrdom kvaliteta koji bez sumnje postoji na strani Kolubare. Znalački su gosti organizovali igru na sredini terena i opasno ugrožavali gol. Nisu nam do kraja prvog dela utakmice dali da predahnemo. Zadnja linija odbrane bila je pod stalnim pritiskom i prava je sreća da smo sačuvali mrežu. U drugom poluvremenu uspeli smo da uspostavimo terensku ravnotežu. Više puta smo pripretili. Postigli smo gol koji je kakop se na kraju ispostavilo, bio dovoljan za minimalnu ali vrednu pobedu. Iskreno smo se obradovali najnovijem trijumfu znajući koliko vrede bodovi osvojeni u nedelju. Biće poslednji trijumf veliki podstrek za nova dostignuća. Ubeđen sam da ćemo u nastavku prvenstva pružati bolje partije i doći do zapažanijih rezultata“ naglasio je Miloš Milinović.

Darko Lemajić bio je igrač odluke. Devetnaestogodišnji visoki napadač Inđije postigao je u 79.minutu pogodak koji je zeleno-belima doneo vredne bodove. Budno su tokom utakmice motrili odbrambeni igrači Kolubare na veliku nadu inđijskog fudbala.Izmakao im je na trenutak pažnji i umešno glavom loptu sproveo u mrežu nakon idealnog centaršuta koji je uputio Dimitrov. Nije po završetku susreta Lemajić skrivao zadovoljstvo.

„Vrlo teška utakmica u kojoj smo zahvaljujući većoj želji stigli do pobede koja nam otvara puteve ka mirnijoj završnici prvenstva. Nije nam mnogo toga polazilo za nogom, naročito u prvom poluvremenu. Imali su igrači naše zadnje linije odbrane silne muke da zaustave neugodne napade Lazarevčana. Sa druge strane čvrsta odbrana Kolubare nije ostavljala mnogo prostora za opasnije napade. Igrali smo u početku dosta nervozno,rastrzano, bez izglednijih prilika za pogodak. Nismo jednostavno uspevali da ih izradimo jer je gost igrao veoma dobro, na nivou najkvalitetnijih prvoligaških ekipa. Nismo u pojedinim trenucima jednostavno imali pravo rešenje da se odupremo. Sve je krenulo nabolje u drugom poluvremenu. Uspostavili smo ravnotežu, krenuli u ozbiljnije napade. Na kraju nam se ovakva orijentacija isplatila. Stigli smo do pobede koja će imati itekako veliku vrednost u konačnom skoru. Kod postignutog pogotka budno sam pratio akciju koja je išla po desnoj strani. Osetio sam da će Dimitrov uputiti centaršut na prvu stativu. Vrlo dobro se znamo još iz omladinskog pogona. Mnogo pogodaka postigao sam upravo na asistencije Srđana Dimitrova. Raduje me da smo počeli uspešno da sarađujemo i u seniorskoj konkurenciji. Bio je to jedan od retkih trenutaka u kojima su mi odbrambeni igrači Kolubare ostavili koliko-toliko prostora za pravovremenu reakciju. Bio je to ujedno i moj prvi pogodak ovoga proleća. Ubeđen sam da će ih biti još u nastavku na moju radost ali i radost naših vernih navijača“ blistao je od sreće Darko Lemajić.    


Sledeća vest
Derbi kraj Tise
34 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 0 : 0 Bežanija
Mladenovac 0 : 1 Novi Sad
Mladost (L) 0 : 0 Timok
Inđija 0 : 1 Jedinstvo Putevi
Voždovac 4 : 1 Napredak
Borac 1 : 0 Čukarički
Kolubara 3 : 0 Metalac (GM)
Banat 2 : 2 Sloga (K)
Proleter 5 : 3 Radnički (NP)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Napredak 34 25 5 4 80
2 Čukarički 34 19 10 5 67
3 Voždovac 34 17 12 5 63
4 Proleter 34 16 9 9 57
5 Metalac (GM) 34 17 5 12 56
6 Jedinstvo Putevi 34 15 11 8 56
7 Borac 34 16 6 12 54
8 Bežanija 34 11 11 12 44
9 Mladost (L) 34 10 13 11 43
10 Sloga (K) 34 10 13 11 43
11 Timok 34 11 10 13 43
12 Inđija 34 10 12 12 42
13 Teleoptik 34 8 12 14 36
14 Radnički (NP) 34 9 8 17 35
15 Banat 34 9 8 17 35
16 Mladenovac 34 8 8 18 32
17 Kolubara 34 6 9 19 27
18 Novi Sad 34 5 6 23 21