XS
SM
MD
LG

Vodeća Zvezda sa "ljubičastom" filijalom, derbi na Novom Beogradu, dolaze konstantni "brđani", Milanovac za crno-bele ispit zrelosti

U Omladinskoj ligi Srbije odigrano je deset kola, odnosno dve trećine jesenjeg dela šampionata. Kao kod kadeta, vodi Crvena zvezda, ali bez velike bodovne prednosti. IMT je dobio Brodarac u gostima i pravi društvo crveno-belima. Čukarički je u derbiju dobio Vojvodinu i trenutno je treći, mladi “romantičari” su na krovu savladali “zmajeve”. Partizan je priredio neprijatno iznenađenje i izgubio od gosta iz Bačke Topole. Trayal čvrsto drži začelje i novi debakl doživeli su od “grafosa”, Kragujevčani su u goleadi izgubili u Subotici, Mladost je sa vrućeg gostovanja odnela bodove iz Novog Pazara.

U okviru 11. kola u subotu se igra šest utakmica.

Vodeća Crvena zvezda gostuje “ljubičastoj” filijali i u susret ulaze kaofavoriti. RFK Grafičar je odigrao na jedan gol u Kruševcu i nejakom domaćinu isporučio osam golova. Vezali su dve pobede i nalaze se na deobi 10. i 11. mesta. Zvezda sa najefikasnijim napadom i najčvršćom odbranom(gol razlika (33:8) igra uspešno i povezali su tri pobede, i po svemu sudeći seriju će nastaviti.

Partizan gostuje u Gornjem Milanovcu i domaćin nije bez šanse da izvuče povoljan rezultat od neubedljivih gostiju. Metalac je u zoni ugroženih ekipa i mora pobeđivati pored Despotovice ukoliko misli da napreduje na tabeli. Od kad pratimo dešavanja u ligi ne pamtimo da su crno-beli imali simetričan odnos pobeda i poraza(po pet). Pobede smenjuju porazi i poslednji “šamar” dobili su od Topolčana i utakmicu završili sa deset igrača (isključen Kostić).

Vojvođanski derbi igraju TSC i Spartak ŽK. Domaćin ima polovičan učinak i u najboljoj predstavi slavili su neočekivano protiv Partizana i našli se iznad crte. Vodili su sa 2:0, rival je sizao, da bi Popović stavio tačku na vrednu pobedu. Subotični su isprašili Kragujevčane i ispratili ih sa pola tuceta golova. Samo na početku susreta gosti su uspeli da preokrenu rezultat da bi u nastavku doživeli nokaut. Na utakmicama dve ekipe u proseku pada najviše golova i na tabeli su razdvojeni jednim bodom.

OFK Beograd je veliki favorit protiv poslednjeg Trayala i postavlja se pitanje koliko će golova završiti u mreži Kruševljana. “Romantičari” su slavili na krovu i učvrstili se na četvrtom mestu. Upisali su dve pobede na prethodna dva susreta, za razliku od nedoraslih gostiju, koji se nalaze u seriji poraza i u proseku primaju četri gola po meču.

Mladost je bliža pobedi u susretu sa “zmajevima”, koji su pali na tabeli i nalaze se među ugroženim timovima. Lučanci uglavnom osvajaju bodove na svom stadionu, ali znaju da iznenade na strani kao u Novom Pazaru. Voždovac je poražen na krovu i u prethodna četri kola uzeli skromna dva boda. Imju problem sa realizaciijom, primaju previše golova i moraju popraviti navedene segmente igre kako bi bili uspešni.

Vojvodina i Novi Pazar se nalaze na deobi od šestog do osmog mesta (15 bodova). Novosađani su izgubili na Banovom Brdu i već su posle 35 minuta bili u deficitu od tri gola. Pazarci su lakše nego što se očekivalo prepustili bodove gostima iz Lučana, ali su uprkos dva poraza zadržali pozicije u gornjem domu.

Preostala dva susreta odigraće se u nedelju u Kragujevcu i na Novom Beogradu.

Radnički 1923 je vezao tri poraza i sa osam bodova je predposlednji. U Subotici su na početku susreta uspeli da preokrenu rezultat, ali su u nastavku pali i primili pet golova. Brodarac je poražen u beogradskom derbiju od IMT-a. Uspeli su sa bele tačke da anuliraju vođstvo gostiju, da bi Žagar ugasio sve nade. Zapali su u izvesnu rezultatsku krizu (4 kola-tri boda) i prvi su iznad crte.

Derbi kola igraju IMT i Čukarički. Traktoristi su dobili na Starom sajmištu i vezali tri pobede, tako da su sa vodećom Zvezdom poravnati. Neće im biti lako da odbrane naslov, ali su spremni da budu konkurentni do kraja. Čukarički je u derbiju dobio Vojvodinu i za 15 minuta u prvom poluvremenu matirao rivala (istakao se Subotić sa dva gola). IMT-e je najuspešniji domaćin, a gosti imaju polovičan učinak.


Čukarički 3 : 1 Vojvodina
Novi Pazar 1 : 3 Mladost (L)
Voždovac 0 : 1 OFK Beograd
Trayal 1 : 8 RFK Grafičar
Crvena zvezda 4 : 0 Metalac
Partizan 2 : 3 TSC
Spartak ŽK 6 : 2 Radnički 1923
Brodarac 1 : 2 IMT
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 9 7 1 1 22
2 IMT 10 7 1 2 22
3 Čukarički 10 6 2 2 20
4 OFK Beograd 10 5 3 2 18
5 Mladost (L) 10 5 2 3 17
6 Partizan 10 5 0 5 15
7 Vojvodina 10 4 3 3 15
8 Novi Pazar 10 5 0 5 15
9 Spartak ŽK 10 4 2 4 14
10 RFK Grafičar 10 3 4 3 13
11 TSC 10 3 4 3 13
12 Brodarac 9 3 1 5 10
13 Voždovac 10 2 3 5 9
14 Metalac 10 2 2 6 8
15 Radnički 1923 10 2 2 6 8
16 Trayal 10 1 0 9 3