XS
SM
MD
LG

Vodeća Zvezda u Lučanima, Topolčani u derbiju dočekuju "traktoriste", "grafosi" spremni za beg iz opasne zone

13. kolo Kadetske lige Srbije biće odigrano u petak, u neobičnom terminu za ovaj rang. Do sada je odigrano 95 utakmica, domaćini su slavili na 48, a gosti na 22 meča (nerešeno je bilo 25). Kadetska liga je opravdala ulogu jedne od najefikasnijih, prosečno po kolu pada više od tri gola po meču.

Na vrhu tabele je došlo do smene i sada Crvena zevzda vodi sa istim brojem bodova kao TSC (25). Zvezda je savladala više nego ubedljivo Partizanovu filijalu iz Zemunela, a na drugoj strani revanširali su se "crno-beli" trijumfom nad Zvezdinom ispostavom RFK Grafičarem. Najubedljivi je bio Čukarički, a naviše golova palo je na meču u Subotici (osam).

Vodeća Zvezda gostuje u Lučanima i favorit je protiv domaće Mladosti. Sastaće se dve uspešne ekipe, domaćin je pre remija u Kruševci vezao tri pobede, dok su gosti u seriji od četri trijumfa. Od osam do sada odigranih utakmica, Zvezda je slavila sedam puta. Krstić i Damjanović su najuspešniji strelci lige i od njih se očekuju golovi u Lučanima.

Derbi se igra u Bačkoj Topoli, gde gostuju četvrti "traktoristi". TSC je za gol bio bolji na Starom sajmištu, dok je IMT-e visoko porazio Trayal. Biće to sudar efikasnog napada domaćina i najbolje odbrane gostiju (primili dva gola).

U Zemunelu se sastaju Partizan i njegova filijala Teleoptik. Za crno-bele neće biti popusta i za "optičarima" zaostaju dva boda. Statistika je na strani domaćina koji je prvi put poražen u prvenstvu, i to ubedljivo od Zvezde (5:1). Partizan je savlado "grafose" i sa dve vezane pobede nalazi se na deobi šestog i sedmog mesta sa Vojvodinom. U međusobnom skoru Partizan je uspešniji (5:3 u pobedama uz četri remija) i nije isključeno da se meč završi bez pobednika.

Vojvodina je favorit protiv novajlije iz Kruševca, koji ima najviše nerešenih utakmica (šest), poslednju su remizirali sa Mladošću. "Lale" su se nakon tri poraza donekle konsolidovale pobedom i remijem na krovu. Domaćin je siguran na Karađorđu, dok je Trajal tek bod osvojio na gostovanjima.

Voždovac ide u Borču poslednjem OLE-u po tri boda i teško je poverovati da fenjeraš (bez pobede i najviše poraza) može da se odupre kvalitetnijim "zmajevima".

OFK Vršac vojuje neizvesnu bitku za opstanak i nisu tako uspešni u poslednje vreme (dva poraza). U Subotici su pružili žestok otpor dali tri gola, nedovoljno za jedan bod. Vrščani su sve bodove osvojili ispod brega (10) i bliži su pobedi od Brodarca, koji se nalazi u sredini tabele, ali sa skromnim učinkom na strani (dva boda). Rani gol Topolčana odveo je utakmicu u drugom pravcu i po prikazanom na Starom sajmištu bi podela plena bila najpravednija.

Do sada su Mačva i Čukarički odigrali tri meča i svi su pripali "brđanima" (gol razlika 17:0). Sve osim pobede "belo-crnih" predstavljalo bi iznenađenje. Čuka je poslednje Borčane ispratila sa pola tuceta golova u mreži, a Šačani su ubedljivo poraženi na Novom Beogradu. Čukarički je izuzetno uspešan u prethodnih pet utakmica, za razliku od rivala koji je doneo tek dva boda.

"Grafosi" imaju jednu od neuspešnih jeseni i nalaze se u grupi ugroženih klubova (vezali tri poraza). Dve pobede i najviše primljenih golova (ako izuzmemo OLE) brojke su za brigu i nespokoj. Nešto teži raspoerd nije im išao na ruku i trebalo bi da sa ekipama približnog kvaliteta osvajaju bodove. Jedan od njih je Spartak ŽK, koji igra dobro, na deobi su 10. i 11. mesta (iz tri meča uzeli su sedam bodova). Tradicija je na strani domaćina (5:1 u pobedama) i favoriti su na ovom meču.


Mačva : Čukarički
TSC : IMT
OFK Vršac : Brodarac
RFK Grafičar : Spartak ŽK
Teleoptik : Partizan
Mladost (L) : Crvena zvezda
Vojvodina : Trayal
OLE : Voždovac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 11 8 1 2 25
2 TSC 12 7 4 1 25
3 Čukarički 12 7 3 2 24
4 IMT 12 6 5 1 23
5 Teleoptik 12 6 5 1 23
6 Partizan 12 6 3 3 21
7 Vojvodina 12 6 3 3 21
8 Voždovac 12 4 4 4 16
9 Brodarac 12 4 3 5 15
10 Mladost (L) 12 4 2 6 14
11 Spartak ŽK 12 4 2 6 14
12 RFK Grafičar 12 3 3 6 12
13 OFK Vršac 11 3 1 7 10
14 Trayal 12 1 6 5 9
15 Mačva 12 1 4 7 7
16 OLE 12 0 1 11 1