XS
SM
MD
LG

Vodeći TSC favorit u vojvođanskom derbiju, Zvezda protiv filijale za vrh tabele, uzdrmani crno-beli rehabilituju se ispod kule

U Kadetskoj ligi Srbiji u sredu su na programu su utakmice 11. vanrednog kola. Pogledom na tabelu vidi se da glavnu reč ne vode večiti rivali Crvena Zvezda i Partizan, Čukarički… na koje smo navikli da uglavnom kroje vrh tabele. Mimo svih očekivanja na čelu je trenutno novajlija TSC iz Bačke Topole, ispred Teleoptika i Čukaričkog. Crvena zvezda je četvrta (meč manje), dok je Partizan na deobi sedmog i osmog mesta. Mladi “traktoristi” su ušli u ligu i kao Topolčani bili uspešni i zauzimaju peto mesto, koliko imaju “crveno-beli”. Interesantno je da Partizanova filijala iz Zemunela bolje stoji od matičnog kluba. Plasman u gornjoj polovini tabele može se menjati jer razlika između vodećeg TSC-a i šeste Vojvodine je četri boda. Biće zanimljivo u borbi za opstanak. Poslednji OLE sa jednim bodom se nalazi u najtežem položaju. Šapčani su predposlednji sa skromnih šest bodova, Trajyal ima dva više, a po deset imaju Spartak ŽK, OFK Vršac i Mladost i među njima treba tražiti četri putnika za niži rang.

Prvi na teren (10:00) u beogradskom derbiju izlaze igrači IMT-a i Čukaričkog. Pored TSC-a, IMT-e predstavlja najprijatnije iznenađenje i prvi poraz upisali su u prethodnom kolu od Brodarca. Da li je u pitanju povoljan raspored, ili sticaj okolnosti, zabeležili su pet pobeda i primili samo dva gola, što govori da im je odbrana jači deo tima. “Brđani” su godinama u vrhu lige i pripadaju grupi timova sa najviše pobeda. Naročito su uspešni u prethodnim kolima (vezali tri pobede) i nezahvalno je davati prognoze.

Ostali mečevi se igraju u popodnevnom terminu, u rasponu od 13:00 do 15:00 časova.

Teleoptik igra najlepši fudbal u ligi i jedini su neporaženi, sa maksimalnim učinkom u Zemunelu. Favoriti su protiv Kruševljana, koji su na strani uzeli bod (tri poraza).

Mladost će ugostiti Voždovac u neizvesnom meču i moguća su sva tri rezultata. Lučanci godinama veliku pažnju posvećuju negovanju sopstvenog podmlatka i da se nalaze na pravom putu govri podatak da su od svoje dece već ostvarili milionske trnasfere. Uprkos trenutnoj poziciji na tabeli, iskusni trener Dragiša Žunić je ubeđen da će ekipa izboriti opstanak. Radi se o mlađim dečacima rođenim 2009. godine, sa sjajnom perspektivom i u konkurenciji od 30 dece nije lako odabrati 18 za protokol. Za Voždovac kaže da se radi o jednoj od najboljih ekipa, dobro rade godinama u kontinuitetu. Naročito polažu na ofanzivu i trenutno se nalze u sredini tabele.

Vojvodina je favorit protiv poslednjeg OLE-a, mada im neće biti lako protiv žilavog i borbenih Borčana. Neočekivano Novosađani su sa nekoliko reprezentativaca vezali tri poraza i pokvarili plasman. Borčani su postigli veliki uspeh predhodne sezone kada su izborili opstanak i očigledno da sadašnja generacija nije toliko talentovana, ali im borbenost niko ne može osporiti.

Zvezda je favorit protiv svoje filijale RFK Grafičara. Crveno-beli imaju utakmicu manje i dva poraza i ukoliko budu bili uspešni mogu se priključiti vodećem ili izbiti na čelo karavana. Krstić je sa sedam pogodaka prvi strelac lige i najefikasniji navalni red trebalo bi da popravi gol razliku. Neće im biti lako jer su ljubičasti u prethodna tri kola uzeli sedam bodova i približili se sredini tabele. Bez pobede su kao domaćini (dva boda) I znatno uspešniji kao gosti.

Mačva će ugostiti Brodarac i sve bodove osvojili su u Šapcu. Kao novajlija suviše su impresionirani starosedeocima i otuda šest poraza. U Subotici su bili na korak da uzmu bod i biće pred velikim iperativom pobede. Brodarac se ne može prepoznati kao gost (jedan bod) i u poslednje vreme slabo igraju. Slavili su protiv “traktorista”, pre toga iz četiri meča doneli su jedan bod.

U vojvođanskom okršaju vodeći TSC ugostiće Spartak ŽK kao favorit. Kao povratnici iznenadili su sve i za sada se šepure na liderskoj poziciji. Intesantno je da su znatno uspešniji kao gosti i prilika je da poprave bilans kod kuće protiv slabog gosta (tri poraza). Topolčani su razbili crno-bele i ostavili ih sa pola tuceta golova u mreži. Subotičani su tek u zadnje vreme zaigrali na željenom nivou i uknjižili tri pobede i dva poraza.

OFK Vršac nije bez šanse da iznenadi uzdrmani Partizan, koga je deklasirao lider iz Topole. Domaćin ima utakmicu manje sa Crvenom zvezdom i ne mogu nadati bodovima, tako da će šansu za nove bodove tražiti protiv ekipa sličnog kvaliteta i ukoliko nekom od favorita otkinu bod. Igraju promenljivo i pobede smenjuju porazi. Sve bodove su osvojili ispod brda i nisu bez šanse da iznenade Partizan, koji na strani ima skromni učinak (pet bodova). Odavno su bez pobede i pre teškog poraza od lidera spojili su tri remija.


IMT 0 : 0 Čukarički
Mačva : Brodarac
TSC : Spartak ŽK
OFK Vršac : Partizan
RFK Grafičar : Crvena zvezda
Teleoptik : Trayal
Mladost (L) : Voždovac
Vojvodina : OLE
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 TSC 10 6 3 1 21
2 Čukarički 11 6 3 2 21
3 Teleoptik 10 5 5 0 20
4 IMT 11 5 5 1 20
5 Crvena zvezda 9 6 1 2 19
6 Vojvodina 10 5 2 3 17
7 Partizan 10 4 3 3 15
8 Voždovac 10 4 3 3 15
9 Brodarac 10 4 2 4 14
10 RFK Grafičar 10 3 3 4 12
11 OFK Vršac 9 3 1 5 10
12 Mladost (L) 10 3 1 6 10
13 Spartak ŽK 10 3 1 6 10
14 Trayal 10 1 5 4 8
15 Mačva 10 1 3 6 6
16 OLE 10 0 1 9 1