XS
SM
MD
LG

Gradske lige Šapca: Derbiji Omladincu i Slogi, prve pobede Majuraca i Drenovčana

Po okončanju šestog kola u šabačkim gradskim ligama izgleda da možemo zaključiti da neće biti grupe u kojoj će se jedna ekipa nametnuti i dominirati tokom cele sezone. To je najpre mogao biti slučaj u Mačvi 1, ali je veliku pobedu izvojevao Omladinac u derbiju zahvaljujući kojoj je prepolovio prednost Torpeda na tri boda. Nije dobro krenulo po domaće koji su gubili već od 2. minuta i to nakon autogola, no uspeli su da preokrenu rezultat čemu je najviše doprineo dvostruki strelac Kosta Komanović. Identičnim rezultatom i nakon identičnog razvoja dešavanja Culjković je rešio utakmicu protiv Sloge u svoju korist. Majurci su bili nešto ubedljiviji u pohodu na svoju prvu pobedu (4:1). Samo su domaći davali golovi, da bi počasni usledio u 70. minutu. I Drenovčani su se rešili nule u pobedničkoj koloni, što im je pošlo za rukom na gostovanju u Ševaricama. Poluvreme su obeležila dva realizovana jedanaesterca, da bi pobedu svojoj ekipi doneo David Aleksić u 64. minutu.

U drugoj Mačvinoj grupi, ključni broj je četiri. Naime, sve tri ekipe su u osvajanju tri boda postigle po četiri gola. Dumača i Proleter su bili posebno sigurni jer rivalima nisu dozvolili niti jedan, dok je derbi na Borčevom stadionu opravdao očekivanja. Mreže su se tresle čak sedam puta, sa konačnim rezultatom koji je favorizovao goste iz Bogosavca (3:4). Imala je Sloga i velika tri gola prednosti, no rezervista domaćih Stefan Petrović bio je raspoložen, dva puta se upisao u listu strelaca, međutim sa druge strane, drugi gol Miloša Marinkovića bio je dovoljan da bodovi odu putem Bogosavaca.

Jelen se vratio svom ustaljenom koloseku pre gostovanja u Cerovcu. Bojiću su uspeli dati sedam golova, bez primljenog. Dragan Nikolić i Aleksandar Polić su kombinovali zajedno do pet, s tim da se podrazumeva da je jedan gol više postigao najbolji strelac ove grupe - Dragan Nikolić. Teško da se mogao očekivati drugačiji ishod u Metliću gde su gosti iz Zablaća doputovali sa sedmoricom. Ipak, Zablaćani su bili odlučni, utakmicu su odigrali do kraja i pružili su sjajan otpor pa su tako na kraju poraženi sa samo 3:0. Komšijskom susretu u Maloj Vranjskoj falilo je rezultatske neizvesnosti, pre svega u drugih 45 minuta (1:5). Jedinstvo je konačno uspelo da postigne pogodak, ali prve bodove moraće da traže u narednim mečevima jer su Cerovčani trenutno u sjajnoj formi i na visokoj drugoj poziciji. Nažalost, nemile scene fizičkih sukoba viđene su na utakmici u Svileuvi koja je nakon toga prekinuta, u 31. minutu. Rezultat je u tom trenutku bio 1:1.

Gradska liga Šabac - Mačva 1

Gradska liga Šabac - Mačva 2

Gradska liga Šabac - Pocerina

Izvor: ofssabac.org.rs

Benska Bara 3 : 4 Sloga
Dumača 4 : 0 Savacium
Fenix 0 : 4 Proleter
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Proleter 6 5 1 0 16
2 Sloga 6 5 0 1 15
3 Benska Bara 6 3 0 3 9
4 Dumača (-2) 6 2 2 2 6
5 Savacium 6 1 1 4 4
6 Fenix 6 0 0 6 0