XS
SM
MD
LG

Amateri Vojvodine i Zapadne Slovače igraju za plasman na finalni turnir UEFA Regionalnog kupa

Foto: uefa.com

Amaterska reprezentacija Vojvodine uspešno je startovala na Kvalifikacionom turniru treće grupe za UEFA Regionalni kup sa dve pobede. Prvog dana u petak, savladali su selekciju Severne Makedonije rezultatom 2:0. Juče su u dramatičnom meču, posle preokreta uspeli da nadigraju Tim Rhanbarthol (Vels) sa 3:2 (0:1). Do 65. minuta gosti su imali prednost od dva gola. Selektor Vladimir Šponja se odlučio za nekoliko izmena i napao protivnika sa dva špica. Velšani su se na izuzetno teškom terenu branili sa 9-10 igrača u niskoj zoni. Ulazak napadača Jelića doneo je više probojnosti i efikasnosti i pored gola uspešno je asistirao Mitroviću dok trećeg pogotka.

Selekcija domaćina ima maksimalni učinak od šest bodova koliko i reprezentacija Zapadne Slovačke, koja je takođe, nakon preokreta dobila Severnu Makedoniju rezultatom 2:1. Na tabeli su obe ekipe izjednačena sa bodovima i indetičnom gol razlikom (5:2), tako da se može desiti da na kraju odlučuje broj žutih kartona, a u maloj prednosti su gosti iz Slovačke.

Selektor Šponja kaže da su na obe utakmice dominirali, imali veći posed od protivnika.

- Gostujuće selekcije su nas respektovale, igrale su najčešće u niskoj zoni, sa velikim brojem igrača se branili i vrebali priliku iz kontri da nas ugroze. Tako su Velšani dva puta prešli centar i dali dva gola. Stvorili smo veliki broj prilika i kad se sve sabere zasluženo se nalazimo u poziciji da sami odlučujemo o prvom mestu. Igramo u četvrtak protiv Zapadne Slovačke, koja je više puta učestvovala na Kvalifikacionom kupu Regiona. Imaju visoke ambicije, deluju najuigranije i svakodnevno treniraju dva puta dnevno.

Odlučujuća utakmica za prvo mesto igra se u četvrtak (16 časova) u SC FSS u S. Pazovi.