XS
SM
MD
LG

Gostovanje u Lučanima ozbiljan izazov za Dudićeve izabranike

Foto: N. Kotlajić

Nakon dvonedeljne reprezentativne pauze, utakmicama 8. kola ovog vikenda nastavlja se nadmetanje u Mozzart Bet Superligi Srbije. Fudbalere Radničkog 1923 večeras od 20 časova na stadionu u Lučanima očekuje okršaj sa tradicionalno neugodnim rivalom, ekipom Mladosti, koja u poslednje vreme igra u fantastičnoj formi.

Prvenstveni predah dobro je došao Kragujevčanima za regenerisanje nakon vrlo intenzivnog uvodnog dela sezone, ali i za pregrupisanje redova pred nastavak superligaške jeseni. Minula pauza naročito je pogodovala novopridošlim igračima, koji su imali nešto više vremena da se upoznaju sa načinom rada i zahtevima stručnog štaba “crvenih”.

- Reprezentativna pauza dobro je došla pre svega novim igračima da podignu nivo fizičke pripremljenosti i usvoje neke naše principe rada, ali i onima koji tek izlaze iz povreda, kao što su Simović, Šerbečić i Adžić. Svi oni su se uspešno oporavili i verujemo da će brzo uhvatiti odgovarajući takmičarski ritam – konstatuje prvi saradnik šefa struke “crvenih” Feđe Dudića, Adnan Jahić.

Gostovanje ekipi Mladosti predstavlja ozbiljan test za Dudićeve izabranike, naročito ako se ima u vidu da su Kragujevčani poslednji put u Lučanima slavili još pre tri godine na svojoj povratničkoj premijeri u superligaškom društvu, a da na naredna tri gostovanja nisu postigli čak ni gol. Pritom, Lučanci od dolaska Nenada Lalatovića na mesto šefa stručnog štaba igraju kao u transu i nižu pobedu za pobedom. Trenutno su u seriji od tri uzastopna trijumfa koju će pokušati da nastave protiv Kragujevčana na ovosezonskoj premijeri pred svojom publikom, budući da su zbog radova na postavljanju hibridne podloge na terenu u Lučanima svoje prethodne utakmice kao domaćini igrali u Užicu.

- Mladost je ekipa sačinjena od iskusnih i dobrih igrača, koji su već dosta toga prošli u svojim karijerama. Ako bih nekoga morao da izdvojim, to je svakako golman Saša Stamenković, koji već duže vreme brani na jednom izvanrednom nivou. Rezultati koje ekipa Mladosti postiže u poslednje vreme samo potvrđuju njihov kvalitet i iziskuju veliki respekt sa naše strane. Osim kvalitetnih igrača, posebno treba istaći trenera Nenada Lalatovića, koji je prvenstveno energetski podigao ekipu na jedan viši nivo, a zatim i taktički, što je posebno vidljivo u fazi odbrane, gde su jako kompaktni i primaju malo golova – naglašava Jahić u analizi predstojećeg rivala.

To što će naspram sebe imati tradicionalno neugodnog protivnika, koji pritom igra u fantastičnoj formi u poslednje vreme, čini se da ne zabrinjava previše Šumadince, koji očigledno nemaju nameru da se sa ovog gostovanja vrate praznih ruku.

- Jako smo motivisani i spremni da se na gostovanju u Lučanima prikažemo u najboljem mogućem svetlu. Nemamo nameru da kalkulišemo i ići ćemo na pobedu od prvog minuta. Naravno, pita se i protivnik, ali se ipak nadamo da ćemo mi biti ti koji će se na kraju radovati trijumfu. Posebno nas raduje činjenica što ćemo imati priliku da igramo na jednom kvalitetnom terenu koji pogoduje našem stilu igre – dodao je Jahić.

Direktan prenos utakmice je na Arena Sport 2 kanalu, dok će Televizija Kragujevac večeras od 22.30 emitovati odložen snimak susreta.


Jedinstvo (Ub) 0 : 2 Radnički (N)
Spartak ŽK 2 : 0 IMT
Vojvodina 2 : 0 Železničar
OFK Beograd 3 : 2 Partizan
Crvena zvezda 2 : 0 Napredak
Mladost (L) 2 : 1 Radnički 1923
Tekstilac 2 : 1 TSC
Novi Pazar 2 : 2 Čukarički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 7 6 1 0 19
2 Mladost (L) 8 5 1 2 16
3 OFK Beograd 8 5 1 2 16
4 Čukarički 8 4 2 2 14
5 Železničar 8 4 1 3 13
6 Radnički (N) 7 4 0 3 12
7 Partizan 6 3 2 1 11
8 Radnički 1923 8 3 1 4 10
9 Tekstilac 8 3 1 4 10
10 Vojvodina 7 2 2 3 8
11 Novi Pazar 7 2 2 3 8
12 Spartak ŽK 7 2 2 3 8
13 Napredak 8 2 2 4 8
14 IMT 8 2 2 4 8
15 TSC 7 2 1 4 7
16 Jedinstvo (Ub) 8 0 1 7 1