XS
SM
MD
LG

Poraz Vlasine u Bosilegradu

Teško vreme za igru na još težem, tvrdom i neravnom terenu, koji više liči na zemljani nego na travnati teren, i kao što samo ime stadiona u Bosilegradu govori "Peskara" više ima peska nego trave, temperatura oko 27 stepeni, 15 časova, ali to sve nije sprečilo veliki broj uglavnom domaćih navijača da dođu na tribine i isprate svoje miljenike na otvaranju sezone druge kadetske lige FS RIS.

Od kako je lopta krenula sa centra videlo se da će to biti potpuno otvorena utakmica u kojoj i domaći i gosti žele ceo plen, igraju na pobedu pa šta bude. Prva stopostotna šansa za pogodak na utakmici je viđena već u sedmom minutu, i to za ekipu Vlasine, kada je nakon centaršuta sa desne strane na suprotnu stranu šesnaesterca, loptu levom nogom zahvatio vezni igrač gotujuće ekipe Mateja Jović, šutirao u suprotni donji levi ugao golmana domaćih Luke Rusimova, koji je krajnjim naporom uspeo da odbrani i spreči goste da dođu u rano vođstvo. Već u sledećem minutu uzbuđenje na suprotnoj strani, nakon auta za goste na sredini igrališta, koji je izveo Stojković, loptu je primio centralni odbrambeni igrač gostiju Vuk Petrović, koji umesto da se što pre oslobodi lopte kreće u poigravanje između tri igrača domaćih, gubi loptu, napadač domaćih ulazi u šesnaesterac ali ga golman gostiju ruši i to je bio kazneni udarac za ekipu Mladosti. Odgovornost da izvede jedanesterac preuzeo je kapiten i najbolji igrač domaćih Matija Vasilkov, šutirao je snažno u donji levi ugao gostiju ali je golman gostiju Ognjen Pešić odlično intervenisao i uhvatio "živu" loptu, sprečivši tako domaće da dođu do prednosti. Već u sledećem minutu Vasilkov ispravlja svoju grešku. Golman domaćih ispucava loptu koja prolazi između loše postavljenih centralnih odbrambenih igrača gostiju, Vasilkov stiže do lopte, ulazi u šesnaesterac i rutinski savladava golmana gostiju šutem u njegov donji desni ugao za vođstvo od 1:0 i veliku radost stotinak, uglavnom domaćih, navijača na stadionu Peskara. U narednih desetak minuta gosti su pokušavali da se što pre vrate u utakmicu i dođu do rezultatskog egala, uglavnom preko raspoloženog Mateje Jovića ili hitrog krila Pavla Kuculovića, ali bez uspeha.

U dvadeset prvom minutu slična situacija kao i kod prvog gola domaćih, nakon ispucavanja lopte iz šesnaesterca domaćih, lopta stiže na desnu stranu napada gde je prihvata kapiten domaćih Vasilkov, rutinski prelazi Stojkovića i šalje u srce šesnaesterca gde je prihvata David Gospodinov i povećava vođstvo domaćih na 2:0. Mogli su gosti do pogotka u dvadeset petom minutu kada je Jović glavom sjajno proigrao Kuculovića koji se našao sam ispred golmana domaćih ali je ipak podignuta zastavica koja je označavala da je napadač gostiju bio u opsajdu. Gosti ipak stižu do pogotka u 29. minutu, pojačanje ekipe Vlasine koji je prethodnih sedam godina nastupao za mlađe kategorije Radničkog iz Niša, igrajući za cicibane, petliće, pionire i kadete kluba iz Niša, Mateja Jović se izborio za loptu na centru igrališta, krenuo prema golu, predriblao dva igrača domaćih ali ga je treći srušio na trideset metara od gola i bio je to slobodan udarac za ekipu Vlasine. Loptu je uzeo kapiten gostiju Luka Todorović i ne čekajući mnogo, šutirao visoko pod prečku gola domaćih, iznenadio golmana Rusimova kome je lopta prošla između ruku i otišla u gol za rezultat 2:1 i nadu gostiju da do kraja ipak mogu do pozitivnog rezultata. Tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Od starta drugog poluvremena gosti su krenuli mnogo ofanzivnije prema golu domaćih, stvarali šanse i mogli da stignu do izjednačenja i možda i potpunog preokreta, ali su takođe imali i puno grešaka u odbrani koje domaći nisu kaznili. Igra se u drugom poluvremenu svela uglavnom na zadržavanje vremena od strane domaćina i to pre svega od strane golmana Rusimova koji bi kod svake uhvaćene lopte skočio na zemlju (jer je trave bilo veoma malo na igralištu) i ležao dole po dvadesetak i više sekundi a kako ga glavni sudija utakmice Andrija Ilić nijednom nije zbog toga makar usmeno opomenuo, videlo se da će gosti teško odneti bod u Vlasotince. Takođe, treba istaći da je utakmica sredinom drugog poluvremena bila prekinuta na petnaestak minuta iz bizarnog razloga. Naime prilikom povrede golmana gostiju Pešića, bila je potrebna intervencija dežurne doktorke na utakmici koja nije bila na klupi domaćih jer je nekoliko minuta pre toga otišla da pruži pomoć pacijentu u gradskoj ambulanti tako da je delegat susreta sprečio nastavak susreta sve dok se pomenuta doktorka nije vratila na svoje mesto pored terena.

Sve u svemu, kadeti Mladosti iz Bosilegrada i Vlasine iz Vlasotinca, po teškom vremenu za igru, pružili su koliko su mogli, više grešaka i pogrešnih dodavanja na obe strane nego konkretnih šansi. Možda bi najrealniji rezultat utakmice bio nerešen ali su domaći ipak osvojili tri boda na početku sezone, a gosti iz Vlasotinca imaju šansu da poprave utisak sledećeg vikenda kada im u goste dolazi ekipa Aluminijuma iz Niša.

Mladost - Vlasina 2:1 (2:1)

Strelci: Matija Vasilkov u 10. i David Gospodinov u 21. minutu za Mladost, a Luka Todorović u 29. minutu za Vlasinu. Glavni sudija meča Andrija Ilić, njegovi pomoćnici Petar Cuckić i Sara Stojković.

Mladost: Luka Rusimov, Vladan Zaharijev, Dejan Hristov, David Evtimov, Mihajlo Askov, Jovan Ignjatov, Matija Vasilkov(C), Dušan Stojanov, Boris Radovanov, David Gospodinov i Joca Stamenov. Igrali su još i Mihajlo Georgijev, Borislav Grigorov i Mihajlo Ivanov. Trener ekipe V.Manasijev.

Vlasina: Ognjen Pešić, Vuk Petrović, Đorđe Cekić, Pavle Kuculović, Ognjen Stjiljković, Luka Todorović(C), Aleksandar Stojković, Filip Stanković, Luka Đikić, Mateja Jović i Vukašin Petković. Šansu sa klupe dobili su i Marko Icić i Mateja Jovanović.Trener ekipe Goran Đokić.


SFK Morava 4 : 2 Jedinstvo
Aluminijum 0 : 5 Radnik
OFK Sinđelić 4 : 2 BSK
Prestiž - Joca Ristić 4 : 0 Radnički 1924 (K)
Mladost 2 : 1 Vlasina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 1 1 0 0 3
2 Prestiž - Joca Ristić 1 1 0 0 3
3 SFK Morava 1 1 0 0 3
4 OFK Sinđelić 1 1 0 0 3
5 Mladost 1 1 0 0 3
6 Vlasina 1 0 0 1 0
7 BSK 1 0 0 1 0
8 Jedinstvo 1 0 0 1 0
9 Radnički 1924 (K) 1 0 0 1 0
10 Aluminijum 1 0 0 1 0