XS
SM
MD
LG

Pobeda kadeta Vlasine za vrh tabele

U petom kolu kadetske druge lige FS RIS, na terenu fudbalskog kluba Radnički 1924 u Kočanu, sastali su se domaći Radnički i Vlasina iz Vlasotinca. Gosti su doputovali na utakmicu sa namerom da nastave pobednički niz iz prethodne tri utakmice, a domaći su u utakmicu ušli veoma motivisano jer su znali da im pobeda omogućava da pobegnu iz donjeg dela tabele i uključe se u borbu za najviši plasman. Pored terena je bilo prisutno tridesetak navijača domaće ekipe i tek svega troje navijača gostiju koji su došli iz Vlasotinca da podrže svoje ljubimce u borbi za nova tri boda koja im donose prvo mesto na tabeli.

Utakmica je krenula u laganom ritmu, što bi se reklo u ispitivanju snaga protivnika, bez previše zaletanja bilo koje ekipe. Možda su u prvih dvadesetak minuta domaći fudbaleri delovali motivisanije na terenu, čak su i pokušavali da nešto konkretno urade, ali su se svi njihovi napadi završavali na nekih tridesetak metara od gola golmana gostiju Pešića. Fudbaleri Radničkog su uglavnom dugim loptama tražili svog napadača Martina Dimitrijevića, koji je skoro uvek prihvatao lopte koje su išle prema njemu ali čini se da nije imao pravu podršku od svojih saigrača, tako da su kao pobednici iz duela uglavnom izlazili štoperi gostiju Stanković i Jovanović. Kiša koja je nakvasila teren preko noći i koja je lagano padala tokom skoro cele utakmice, dosta je otežala igru i kontrolu lopte, koja je u dodiru s podlogom dobijala ubrzanje tako da je bilo dosta teško gostima, koji su u tom segmentu igre veoma dobri, da razviju svoju prepoznatljivu igru. Ali, ipak, ne kaže se džabe da je odlika velikih ekipa da i kada loše igraju oni dobijaju utakmicu... Predvođeni kapitenom Todorovićem, kadeti Vlasine su ipak stvorili nekoliko šansi u prvih dvadesetak minuta, najizglednije su bile prilike Kuculovića, i jedan veoma dobar udarac Jovića sa otprilike dvadeset i pet metara koji je išao pod samu prečku ali je golman domaćih Veljković odlično intervenisao i sprečio vođstvo Vlasine.

Međutim, u dvadeset i drugom minutu nije uspeo da spreči pogodak Kuculovića koji je posle prodora Todorovića po desnoj strani i centaršuta u srce šesnaesterca, uspeo da zahvati loptu glavom i pošalje je u mrežu za vođstvo kadeta Vlasine od 1:0. Pogodak Kuculovića je ohrabrio fudbalere gostiju da krenu još silovitije prema golu domaćih tako da su do kraja poluvremena mogli da postignu još nekoliko golova. Međutim, uspeli su da postignu još samo jedan do odlaska na odmor i to u četrdesetom minutu preko kapitena Todorovića koji je svoje veoma dobro izdanje danas krunisao pogotkom za vođstvo od 2:0, kojim se otišlo na pauzu.

U drugom poluvremenu su domaći krenuli na sve ili ništa, veoma ofanzivno prema golu gostiju, stvarali su šanse i posle kornera u pedeset drugom minutu, nakon nekoliko šuteva i odbijanja lopte, kapiten domaćih Milenković je uspeo da ugura loptu u gol i smanji prednost gostiju na 2:1. Tek tada nastaje pravi haos na terenu ali i oko njega, utakmica je ličila kao da se igra negde u negostoljubivom okruženju!

Da je klub domaćin uradio ono što mu propozicije i nalažu, možda i ne bi smo gledali nemile scene u drugom poluvremenu utakmice u Kočanu, koja je u tom delu igre ličila na sve samo ne na fudbalsku predstavu petnaestogodišnjaka koji će sutradan možda igrati u istom klubu a danas su vođeni "strastvenim" navijanjem sa tribina činili sve kako bi nekako došli do izjednačenja, ne birajući sredstva, pa su kadeti Vlasine morali u više navrata da traže intervenciju lekara, koji čak nije ni hteo da im ukaže pomoć na terenu nego bi na nagovor sudije Dobrivoja Nešića, koji je uvek sugerisao lekara rečima "pomogni mu da izađe pa mu napolje ukazuj pomoć", podizao igrače sa terena i iznosio ih napolje pri tom se raspravljajući sa domaćim navijačima uz sočne psovke.

Međutim, kao što smo i rekli na početku, veliki igrači umeju da istraju u svojoj borbi, utakmica će se brzo zaboraviti, slede novi dueli i jedne i druge ekipe, ostaće samo upisan rezultat od 2:1 za goste koji je ekipu Vlasine postavio na prvo mesto na tabeli posle pet odigranih kola.

Sve u svemu, zaslužena pobeda kadeta Vlasine na vrućem terenu u Kočanu, dokaz da ova generacija predvođena kapitenom Todorovićem i odličnim saigračima poput golmana Pešića, napadača Kuculovića, Đikića i Cekića, pojačanjima iz Niškog Radničkog talentovanog i eksplozivnog Jovića i mlađanog Jovanovića, sa možda najboljim štoperom lige Stankovićem i svih ostalih koji sa svojim trenerom Đokićem imaju puno pravo da se nadaju najvišem mestu na tabeli na kraju sezone i plasmanu u viši rang takmičenja.

Radnički 1924 - Vlasina 1:2 (0:2)

Strelci: Pavle Kuculović u 22. i Luka Todorović u 40. minutu za Vlasinu i Andrija Milenković u 52. minutu za Radnički 1924.

Radnički 1924: Vojin Veljković, Ilija Stojanović, Bogdan Rajković, Danilo Nešić, Nikola Milošević, Andrija Milenković, Nemanja Milošević, Stevan Milenković, Martin Dimitrijević, Veselin Vučković i Strahinja Zdravković. Igrali su još i Petar Đurić,Mihailo Stojanović i Novak Đorđević. Trener ekipe D.Babić.

Vlasina: Ognjen Pešić, Aleksandar Stojković, Marko Icić, David Jovanović, Filip Stanković, Luka Todorović, Vuk Petrović, Mateja Jović, Luka Đikić, Pavle Kuculović i Đorđe Cekić. U drugom delu igre igrali su i Ognjen Stojiljković i Nemanja Stanković. Trener ekipe Goran Đokić.


Aluminijum 1 : 2 Jedinstvo
OFK Sinđelić 2 : 0 Mladost
Prestiž - Joca Ristić 3 : 0 SFK Morava
Radnički 1924 (K) 1 : 2 Vlasina
BSK 2 : 4 Radnik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vlasina 5 4 0 1 12
2 SFK Morava 5 4 0 1 12
3 Prestiž - Joca Ristić 5 4 0 1 12
4 Radnik 4 3 0 1 9
5 Mladost 5 3 0 2 9
6 OFK Sinđelić 4 2 0 2 6
7 Jedinstvo 5 1 1 3 4
8 Radnički 1924 (K) 4 1 0 3 3
9 BSK 4 0 1 3 1
10 Aluminijum 5 0 0 5 0