XS
SM
MD
LG

Prva ekipa i dalje maksimalna

U Šah klubu Pion je opet živo - foto: V. Jankov     

Šahisti dve bečejske kipe, Pion u Bačkoj ligi i Pion II u Novosadskoj ligi sever-zapad, pobedama su minulog vikenda nastavili sezonu. Prvo je druga ekipa Piona u subotu pobedila u Novom Sadu Penzioner sa 5,5:0,5, a onda je prva ekipa u nedelju kod kuće savladala Sutjesku iz Bačkog Dobrog Polja rezultatom 4:2 i zadržala vodeću poziciju na tabeli sa maksimalnih 18 bodova.

- Gosti su došli oslabljeni bez dvojice takmičara, pa su Tamaš   Krištof Balo i Radoslav Petković dobili poene bez borbe, a Milan Ćulum, Pavle Baračkov, Miroslav Francuski i Veljko Grabež su remizirali sa svojim rivalima. U narednom kolu gostujemo u Novom Sadu i sastajemo se sa ekipom Kapablanka 1992, a posle toga nam slede okršaji sa komšijama iz Srbobrana i Temerina. Ako ne bude nekih nepredviđenih poteškoća, trebali bi da zadržimo vodeću poziciju na tabeli i plasiramo se u viši stepen takmičenja, optimista je predsednik Šahovskoh kluba Pion Nebojša Vučurović.

Drugoj ekipi Piona predstoje do kraja sezone okršaji sa sledećim rivalima: Hajduk Čurug junior u Čurugu i Dobrovoljcem iz Stepanovićeva kod kuće.

V. Jankov