XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Invazija Srba na Košice i Miškolc!

BEOGRAD, 18. mart (Info centar).- Tri srpske ekipe stratovaće na trci kategorije 1.2 za bodove u Evrope turu „Košice - Miškolc“ 23. marta: CCN Metalac (Kraljevo), kombinovana selekcija čačanskog Borca i OBK Beograda i tim Radničkog iz Kragujevca, dok će rumunskom profi timu Tušnad voziti i Ivan Stević tako da će ukupno biti 18 biciklista sa licencom Srbije!

CCN Metalac voziće pojačan Gaborom Kasom, olimpijcem subotičkog Spartaka, koji prvi deo sezone vozi u majici belgijskog Melboteka, a u timu koji će voditi Radiša Čubrić su i Miloš Borisavljević koji je sa Kasom proveo dva meseca u Melboteku, Marko Stanković, Marko Polumirac, Miloš Stojanović, Vladimir Vulićević... U kombinaciji je i jedan holandski biciklista registrovan za CCN Metalac ali Čubrić još nije odredio koga će sačekati na aerodromu u Budimpešti na putu do Košica.

Kombinovani sastav Borca i OBK Beograda vodiće proslavljeni reprezentativac, sada trener u najtrofejnijem čačanskom klubu Predrag Prokić. Od plavo belih na spisku su Nikola Kozomara, Filip Pavlović i Stefan Ivković, a iz Borca Jovan Zekavica, Stefan Stefanović i Marko Danilović.

Kragujevački Radnički, kako je rekao sportski direktor Aleksandar Marić, vodi svoju „udarnu petorku“: Bojana Đurđića, Gorana Šmelcerovića, Esada Hasanovića, Dejan Marića i Nebojšu Jovanovića, a priključiće im se Vladimir Kuvalja iz banjalučkog BSK.

- Borisavljević se oporavio od povrede i sa Kasom su u nedelju vozili trku iz belgijskog kalenadara u Mol Sluisu i zauzeli 93. odnosno 102. mest na stazi od 195 km – kaže Radiša Čubrić.- Trka „Košice – Miškolc“ je sva u kupserima i nije mnogo dugačka, oko 130 kilometra. Prijavljeno je dosta dobrih ekipa - ISD iz Ukrajine sa Popkovim, mađarski ambciozni profi tim Utisilnord sa Žoltom Derom, austrijski VSA, slovačka Dukla iz Trenčina... Naravno biće i dosta mađarskih ekipa.

Start je u centru Košica u subotu 23. marta u 11 časova.