XS
SM
MD
LG

Želja na popravnom protiv poletnih Vrbašana, "kanarinci" najzad kompletni dočekuju kao favoriti Zrenjanince, Borac i Podunavac pod pritiskom, moraju krenuti od nule

Pet pobeda domaćina, dve gostiju i jedan remi govori da je 2. kolo na vojvođanskim terenima bilo uzbudljivo, pravo fajtersko, začinjeno sa 24 gola (četvrtina postignuta u Perlezu). Mnoštvo golova privuklo je i veliku posetu, posebno na terenima novajlija. Treće kolo donosi nova uzbuđenja, neizvesnost i nekolicina ekipa treba da opravdaju ulogu favorita.

U subotu se od 16:30 igra pet utakmica.

Železničar, jedan od kandidata za naslov, na startu je razočarao sa dva poraza. Trener Livaja rezigniran učinkom ekipe u Banovcima rekao da sledi borba za opstanak. Previše je bio kritičan ako se zna da su sačuvali tim i pojačani više vrede od starta. Nesrećno su gubili od Kabela (iz jednog šuta) i Omladinca (zakazala realizacija) i duel sa OFK Vrbasom je prilika da im se vrati za propušteno. Vrbašani su najprijatnije iznenađenje, radi se o iskusnoj ekioi, sa sjanim individualcima i nimalo nisu naivni.

Vodeći Naftagas sa dve pobede(bez primljenog gola), poslednja izvojevana na Štrandu, govori da iskusan tim zna da odigra na rezultat. Čekali su mlade Kabelovce u niskoj zoni i vrebali priliku da iz kontre kaznili propust domaćina. Ugostiće Banovčane koji su priredili najveće iznenađenje i savladali aktuelnog prvaka. Dolaze sa velikim elanom, puni samopouzdanja i lideru neće biti lako da upiše i treći trijumf.

OFK Kikinda je u Zrenjaninu odolela, naročito su bili ubedljivi u prvom poluvremenu, slabije su odigrali u nastavku i remi je najpravičniji ishod. Izgubili su lidera ekipe Mojsilovića na duži period i sa ograničenim rosterom moraju nastaviti prvenstvo (ukoliko se ne pojačaju). Ugostiće Slogu, koja je uknjižila prvu pobedu zahvaljujući braći Nenadu i Igoru Kudriću. Radi se o nezgodnoj ekipi, sa potentnim napadom, sa mnogo širine i prostora u napadu.

Konačno je skinuta zabrana za registraciju igrača i Novi Sad 1921 će dočekati u najačem sastavu Radnički. Biće puni naboja i odmeniti premorene kadete koji su igrali prethodne dve utakmice. Zrenjaninci su zahvaljujući boljem izdanju u drugom poluvremenu anulirali vođstvo gostiju iz Kikinde i za meč na Detelinari neizvestan je nastup povređenog Topića i Paroškog. Individualno su tanji nego prošle sezone, ali je bitan timski duh. Biće to sučeljavanje dva vrsna trenera Darka Tešovića i Branka Savića.

Sloboda i Dinamo 1945 su posle startnih pobeda, u prošlom kolu poraženi. Domaćin ima nešto stariju ekipu i mogu biti u problemu na svom stadionu kada moraju izaći visoko a nisu dovoljno hitri da se vrate pozadi i više im odgovara igra iz tranzicije. Pančevci doživeli brodolom od novajlije iz Divoša i oseća se odlazak Jambrušića i Delibašića u navalnom redu. Dašić i Stojanović su pojačanja od kojih se mnogo očekuje, uz kapitena Markovića, Lakića, Pešića trebalo bi da se stabilizuju.

U nedelju se igra u Šajkašu, Belegišu i Divošu.

Kabelovci su popili gorku pilulu od Naftaša i moraju se brzo reorganizovati, popraviti efikasnost i potvrditi visoke ambicije. Bliži su pobedi od mlade i indisponirane ekipe Borca. Trener Filipović nema čarobni štapić i ukoliko se ne pojačaju u smiraj prelaznog roka, biće izuzetno teško opstati. Znamo sa koliko su se problema suočavali u pripremnom delu i to je ostavilo traga na startu prvenstva. Domaćin je pod velikim pritiskom, mora da napadne a gosti tu vide priliku da iznenade.

Podunavac je na startu upisao dve nule, ali su ostavili povoljan utisak. Mladim igračima treba vremeena da se homogenizuju, pokažu potencijal i ko ih bude potcenio može da se žestoko opeče. Dočekuju na svom specifičnom terenu poletne Bečejce, koji su dolaskom trenera Siniše Todorovića dobili na elanu i novoj energiji. Pobedili su Slobodu minimalcem zahvaljujući efikasnom Siminu. Očekuje ih dva dosta zahtevna gostovanja, prvo je u Belegišu i nisu bez šanse, čekaće sa pojačanom odbranom priliku da iz kontre priprete.

Hajduk predstavlja prvo osveženje u ligi i ako nisu slavili na premijeri pred svojim navijačima, obilato su naplatili pored Tamiša. Sve što su šutnuli našlo je put do mreže domaćina i možda je rezultat previsok gledajući razvoj situacije na terenu. Favoriti su protiv Vojvodine 1928 i čvrstom, disciplinovanom i odgovornom igrom pokušaće da nadvise mlad sastav iz Perleza. U goleadi protiv kadeta “kanarinaca” istakao se trostruki strelac Čučak i od njega će Divošanima pretiti najveća opasnost.


Naftagas 0 : 1 OFK Vrbas
Borac (Š) 0 : 2 Železničar
OFK Kikinda 1 : 1 Omladinac (NB)
RFK Novi Sad 1921 0 : 1 Kabel
Hajduk (D) 1 : 1 Sloga (Č)
Sloboda (DT) 2 : 1 Radnički Zrenjanin
Podunavac 3 : 0 Vojvodina 1928
Bečej 1918 1 : 1 Dinamo 1945
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Vrbas 5 4 0 1 12
2 Sloboda (DT) 5 4 0 1 12
3 Kabel 5 3 1 1 10
4 OFK Kikinda 5 2 3 0 9
5 Hajduk (D) 5 2 2 1 8
6 Naftagas 5 2 2 1 8
7 Železničar 5 2 1 2 7
8 Dinamo 1945 5 2 1 2 7
9 Radnički Zrenjanin 5 2 1 2 7
10 Omladinac (NB) 5 1 3 1 6
11 Bečej 1918 5 1 3 1 6
12 Sloga (Č) 5 1 2 2 5
13 Podunavac 5 1 1 3 4
14 RFK Novi Sad 1921 5 1 1 3 4
15 Vojvodina 1928 5 1 0 4 3
16 Borac (Š) 5 0 1 4 1