XS
SM
MD
LG

Crnjani jedva isčupali bodove Dolovu

Budućnost pred utakmicu sa Dolovom: Štuka - menadžer, S. Kovačević - Ćo – potpredsednik Kluba, Basta - trener, Kuburović, Kuručev, M.Tomin. N.Kovačević, Perin, Mastilo, Matić, Markov, Živkov, Števijan - predsednik Kluba i Vasiljević - sekretar. Drugi red: Rakas, Stoićev, Dragović, J. Tomin, Hovanec, Ajdarić, Vlaučin, Stanić i Kondić (nedostaje Terzin) - foto: Jovan Vračar

Nakon nesrećno izgubljena dva boda u prvom kolu u Vladimirovcu, Crnjani su sa velikim respektom dočekali goste iz Dolova. Znali su da novajlije u ligi imaju odličan tim, jer kako bi se drugačije domogli ovog ranga takmičenja, da u ovom za njih višem rangu takmičenja igraju motivisano i ambiciozno ali i da su relativno nepoznat protivnik s kojim treba biti krajnje respektabilan.

Iako paklena vrućina Crnani su u relativno velikom broju došli da posmatraju ovu utakmicu, zbog dva osnovna razloga. Pred početak prvenstva su dovedena dva igrača od kojih se očekivalo da budu pojačanja: štoper Zoran Kuburović iz Vojvoda Stepe te centarfor Srđan Matić iz Novog Sada i dva mlađana ‘’bonusa’’ vežnjaci - Đorđe Stoićev i Srđan Dragović. Oni su i do sada odličnom timu trebali biti ne samo osveženja no i pojačanja. Doduše iz kluba su otišla četvorica igrača - Vukčević i Radivojac za čijim kvaliitetom niko ne žali i crnjanski neostvareni talenti Savin i Stojičić koji su još i mogli bar da sede na klupi, pojačavaju konkurenciju, i katkad uskoče u tim, što se neretko i dešavalo. Naročito je šteta što je otišao Savin (u V. Stepu) jer je bio standardni ‘’bonus’’, veliki talenat od koga se očekivalo da će veoma brzo stasati u standardnog seniorskog prvotimca. Još nerazumniji je odlazak Stojičića u takođe klub nižeg ranga takmičenja (Borac iz Aleksandrova) jer je godinama kao ‘bonus’’ bio standardni prvotimac a potom kao senior velika nada i skoro standardni prvotimac ‘’Budućnosti’’.

Imajući sve to u vidu, Crnjani, iako apsolutni favoriti, su utakmicu počeli veoma rezervisano, ležerno, ispitivački i oprezno. Tako su igrali i gosti pa je prvih desetak minuta utakmica bila mlaka i neinteresantna - bez žara i ambicije da se protivnik nadigra, i eventualno rezultatski ugrozi.

Iako bez vidne nadmoćmnosti i bog zna koliko šansi, Crnjani su ipak došli u vodstvo u 9. minutu posle lepog soloprodora iskusnog Ajdarića, koji je prvo ubacio loptu u gužvu pred golom, a potom se i sam u njoj najbolje snašao i postigao gol. I kada se očekivala dalja agresivnost domaćina, gosti su, ni krivi ni dužni, izjednačili u 15. minutu posle grube greške svojih štopera i spretne reakcije Milana Nedučića.

Drugo poluvreme je proteklo u obostranosmušenoj i nekvalitetnoj igri u kojoj su Crnjani imali više sreće pa je u 59. minutu štoper i kapiten Aleksandar Markov, posle jedne visoko nabačene lopte, najviše skočio i preciznim udarcem glavom doveo domaći tim u vodstvo, ispostavilo se da je to gol za pobedu i tri boda.

U Crnji odavno nije viđena slabija utakmica i nastavi li ‘’Budućnost’’ sa ovakvim igrama neće je biti ne na vrhu već ni pri vrhu tabele. Na mladom treneru Basti je da se ozbiljno zamisli i odagna nedoumicu zašto mu i igrači i tim igraju veoma slabo! Štaviše slabije no u prvom kolu u Vladimirovcu. A igrali su sa najjačim timom koji imaju, sem povređenog štopera Terzina.

Gosti iz Dolova su se predstavili kao veoma kvalitetna ekipa, u većem delu utakmice potpuno ravnopravna a često i bolja ekipa od Crnjanske.

Budućnost - Dolovo 2:1

Srpska Crnja: Stadion ‘’Stevo’’, gledalaca oko 150, sudije: Damjan Rodean (Zrenjanin), Strahinja Radulović (Elemir) i Mita Mošorinski (Zrenjanin). Strelcia: Ajdarić u 9. i Markov u 59. minutu za Budućnost a Nedučić u 15. minutu za Opovo. Kartoni, žuti: Kondić, Matić, Hovanec, Markov, Kovačević i J. Tomin kod ‘’Budućnosti’’ i  Milovac,Gigović, Advigov i Radović kod Dolova. Igrač utakmice - Nikola Ajdarić.                                                        

BUDUĆNOST: Živkov, Stanić, Kuburović, M. Tomin (Stoićev), Matić, Vlaučin (Perin), Ajdarić, Mastilo (J. Tomin), Hovanec, Dragović (Kovačević) i Markov.
​DOLOVO:Tomić, Jaćimovski, Milovac (Radović), Nedučić, Đorđević, Karanfilovski, Pešterac, (Savkov) Gigović, (Radović) Obradović, (S. Cvetković) Ševo i Advigov.

Piše: Dragan PEJIĆ, foto: Ivan VRAČAR


Budućnost (SC) 2 : 1 Dolovo
Kozara 1 : 1 Jedinstvo (BK)
Rusanda 0 : 1 Borac (S)
Begej 4 : 1 Polet (N)
Polet (I) 3 : 2 BAK
Crvena zvezda 4 : 1 Napredak (Č)
Mladost (O) 4 : 0 Proleter (BK)
Jedinstvo (V) 3 : 2 Sloboda (NK)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Begej 2 2 0 0 6
2 Borac (S) 2 2 0 0 6
3 Crvena zvezda 2 2 0 0 6
4 Polet (I) 2 2 0 0 6
5 Mladost (O) 2 1 1 0 4
6 Jedinstvo (BK) 2 1 1 0 4
7 Jedinstvo (V) 2 1 1 0 4
8 Budućnost (SC) 2 1 1 0 4
9 Polet (N) 2 1 0 1 3
10 Sloboda (NK) 2 0 1 1 1
11 Kozara 2 0 1 1 1
12 Dolovo 2 0 0 2 0
13 Napredak (Č) 2 0 0 2 0
14 Proleter (BK) 2 0 0 2 0
15 BAK 2 0 0 2 0
16 Rusanda 2 0 0 2 0