XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
63%
7%
30%

SSNET Tipovanja (5)
1
1.75
4
X
12.34
1
2
3.33
0
7
Jedinstvo (V)
1
8
Budućnost (SC)
1
9
Sloboda (NK)
1
12
Napredak (Č)
0
13
Dolovo
0
14
Rusanda
0
Jedinstvo (V)
Rusanda
Vojvodina 1928
Polet
Mladost
Jedinstvo (BK)
Spartak 1911
Radnički (B)
Vulturul
Jedinstvo Stević
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Izveštaj utakmice
Crnjani jedva isčupali bodove Dolovu
25.08.2024 Dragan PEJIĆ

Budućnost pred utakmicu sa Dolovom: Štuka - menadžer, S. Kovačević - Ćo – potpredsednik Kluba, Basta - trener, Kuburović, Kuručev, M.Tomin. N.Kovačević, Perin, Mastilo, Matić, Markov, Živkov, Števijan - predsednik Kluba i Vasiljević - sekretar. Drugi red: Rakas, Stoićev, Dragović, J. Tomin, Hovanec, Ajdarić, Vlaučin, Stanić i Kondić (nedostaje Terzin) - foto: Jovan Vračar

Nakon nesrećno izgubljena dva boda u prvom kolu u Vladimirovcu, Crnjani su sa velikim respektom dočekali goste iz Dolova. Znali su da novajlije u ligi imaju odličan tim, jer kako bi se drugačije domogli ovog ranga takmičenja, da u ovom za njih višem rangu takmičenja igraju motivisano i ambiciozno ali i da su relativno nepoznat protivnik s kojim treba biti krajnje respektabilan.

 

Iako paklena vrućina Crnani su u relativno velikom broju došli da posmatraju ovu utakmicu, zbog dva osnovna razloga. Pred početak prvenstva su dovedena dva igrača od kojih se očekivalo da budu pojačanja: štoper Zoran Kuburović iz Vojvoda Stepe te centarfor Srđan Matić iz Novog Sada i dva mlađana ‘’bonusa’’ vežnjaci - Đorđe Stoićev i Srđan Dragović. Oni su i do sada odličnom timu trebali biti ne samo osveženja no i pojačanja. Doduše iz kluba su otišla četvorica igrača - Vukčević i Radivojac za čijim kvaliitetom niko ne žali i crnjanski neostvareni talenti Savin i Stojičić koji su još i mogli bar da sede na klupi, pojačavaju konkurenciju, i katkad uskoče u tim, što se neretko i dešavalo. Naročito je šteta što je otišao Savin (u V. Stepu) jer je bio standardni ‘’bonus’’, veliki talenat od koga se očekivalo da će veoma brzo stasati u standardnog seniorskog prvotimca. Još nerazumniji je odlazak Stojičića u takođe klub nižeg ranga takmičenja (Borac iz Aleksandrova) jer je godinama kao ‘bonus’’ bio standardni prvotimac a potom kao senior velika nada i skoro standardni prvotimac ‘’Budućnosti’’.

Imajući sve to u vidu, Crnjani, iako apsolutni favoriti, su utakmicu počeli veoma rezervisano, ležerno, ispitivački i oprezno. Tako su igrali i gosti pa je prvih desetak minuta utakmica bila mlaka i neinteresantna - bez žara i ambicije da se protivnik nadigra, i eventualno rezultatski ugrozi.

Iako bez vidne nadmoćmnosti i bog zna koliko šansi, Crnjani su ipak došli u vodstvo u 9. minutu posle lepog soloprodora iskusnog Ajdarića, koji je prvo ubacio loptu u gužvu pred golom, a potom se i sam u njoj najbolje snašao i postigao gol. I kada se očekivala dalja agresivnost domaćina, gosti su, ni krivi ni dužni, izjednačili u 15. minutu posle grube greške svojih štopera i spretne reakcije Milana Nedučića.

Drugo poluvreme je proteklo u obostranosmušenoj i nekvalitetnoj igri u kojoj su Crnjani imali više sreće pa je u 59. minutu štoper i kapiten Aleksandar Markov, posle jedne visoko nabačene lopte, najviše skočio i preciznim udarcem glavom doveo domaći tim u vodstvo, ispostavilo se da je to gol za pobedu i tri boda.

U Crnji odavno nije viđena slabija utakmica i nastavi li ‘’Budućnost’’ sa ovakvim igrama neće je biti ne na vrhu već ni pri vrhu tabele. Na mladom treneru Basti je da se ozbiljno zamisli i odagna nedoumicu zašto mu i igrači i tim igraju veoma slabo! Štaviše slabije no u prvom kolu u Vladimirovcu. A igrali su sa najjačim timom koji imaju, sem povređenog štopera Terzina.

Gosti iz Dolova su se predstavili kao veoma kvalitetna ekipa, u većem delu utakmice potpuno ravnopravna a često i bolja ekipa od Crnjanske.

Budućnost - Dolovo 2:1

Srpska Crnja: Stadion ‘’Stevo’’, gledalaca oko 150, sudije: Damjan Rodean (Zrenjanin), Strahinja Radulović (Elemir) i Mita Mošorinski (Zrenjanin). Strelcia: Ajdarić u 9. i Markov u 59. minutu za Budućnost a Nedučić u 15. minutu za Opovo. Kartoni, žuti: Kondić, Matić, Hovanec, Markov, Kovačević i J. Tomin kod ‘’Budućnosti’’ i  Milovac,Gigović, Advigov i Radović kod Dolova. Igrač utakmice - Nikola Ajdarić.                                                        

BUDUĆNOST: Živkov, Stanić, Kuburović, M. Tomin (Stoićev), Matić, Vlaučin (Perin), Ajdarić, Mastilo (J. Tomin), Hovanec, Dragović (Kovačević) i Markov.
​DOLOVO:Tomić, Jaćimovski, Milovac (Radović), Nedučić, Đorđević, Karanfilovski, Pešterac, (Savkov) Gigović, (Radović) Obradović, (S. Cvetković) Ševo i Advigov.

Piše: Dragan PEJIĆ, foto: Ivan VRAČAR

Zonske lige Zonske lige Vojvođanska liga "Istok" Budućnost (SC) Dolovo
Međusobne utakmice
2024-2025
24.08
17:00
Budućnost (SC)
Dolovo
2
1

Uporedni rezultati

Budućnost (SC)
 
Dolovo
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
1 (1) Broj utakmica 1 (0)
1 (1) Broj pobeda 0 (0)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
0 (0) Broj poraza 1 (0)
2 (2) Dati poeni 1 (0)
1 (1) Primljeni poeni 2 (0)
+1 (+1) gol razlika na utakmicama -1 (0)
100% (100%) Uspešnost 0% ()
Nema rezultata
sulimun je ocenio igrača
sulimun je ocenio igrača
sulimun je ocenio igrača
sulimun je ocenio igrača
sulimun je ocenio igrača
sulimun je ocenio igrača
sulimun je ocenio igrača
sulimun je ocenio igrača
sulimun je ocenio igrača