XS
SM
MD
LG

"Bomba" kraj Tise - trener Dragan Ivanović podneo ostavku!

Razlaz: Trener Dragan Ivanović i sportski direktor Bečejaca Miloš Andrić - foto: V. Jankov

Iako je Ilinden u Bečeju prošao bez grmljevine i kiše, dve nedelje kasnije OFK Bečej 1918 je pogodio "grom iz vedrog neba"! Na dan prve prvenstvene utakmice već u jutarnjim satima telefonski poziv trenera Dragana Ivanovića bio je, najblaže rečeno, šokantan.

- Zahvalan sam vam na saradnji tokom perioda dok sam bio u klubu, ali moram da vas obavestim da sam podneo ostavku i neću biti uz ekipu na prvoj utakmici nove sezone protiv Hajduka u Divošu. Razloga je više i razmišljao sam o ovakvom potezu i ranije, ali sam očekivao da će se, bar, neke stvari regulisati i da ću moći da nastavim posao iz kog sam izostao samo poslednjih par dana zbog bolesti. Kako do toga nije došlo, ostalo mi je jedino da se povučem i klubu poželim uspeh u daljem radu, bilo je prvo što je rekao trener Dragan Ivanović.

Na insistiranje da ostavku, ipak, bliže obrazloži, dodao je:

- Imam 54 godine i tri decenije trenerskog staža, od čega dobar deo u superligaškim klubovima, a dok sam bio trener u Bečeju, nisam izostao nijedan dan s treninga, vozio sam i habao svoj automobil, čak davao drugi automobil igračima da dolaze na treninge, a platu sam poslednji primao. Kako ni sada prad početak nove sezone nisam finansijski ispoštovan, nije mi ostalo ništa drugo do da povučem ovakav potez. Međutim, mora se imati na umu da su mi u klubu saopštili tokom prelaznog roka da su mi oduzete sve kompentencije oko dovođenja igrača. Taj posao je poveren članu Upravnog odbora Dejanu Stanojevu. Javno sam rekao da nisam zadovoljan učinjenim tokom prelaznog roka. Pogotovo kada sam saznao da nisu registrovani Ognjen Velkovski i Luka Trkulja, koji su sve vreme prirema radili sa ekipom i ostavili povoljan utisak na kontrolnim utakmicama. Istovremeno, napustili su nas Videnović i Milovanović, retki igrači koji su u prolećnom izdanju imali zapaženu ulogu, a ovaj drugi je, čak, izborio mesto u amaterskoj reprezentaciji Vojvodine. Neke ljude u klubu je izgleda povredilo moje viđenje urađenog u prelaznom ruku, zaboravljajući da moj rad diraktno zavisi od toga kako je ekipa kompletirana tokom prelaznog roka. Ne bih dalje da širim priču, jer više nisam trener srpskoligaša sa Tise i želim im da ostvare klupske ambicije, zaključio je trener Dragan Ivanović.

Ostaje žal što je došlo do rastanka sa vrlo stručnim trenerom, iza koga su brojni uspesi, između kojeg i opstanak Bečejaca u srpskoligaškom karavanu sa rosterom koji mu je bio na raspolaganju.

- Iznenadio nas je potez trenera Ivanovića, ali dan je kada svu energiju moramo da usmerimo ka utakmici u Divošu. U ponedaljak ćemo imati sednicu Upravnog odbora i posle toga ćemo izdati klupsko saopštenje, vrlo kratak je bio sportski direktor Miloš Andrić.

Umesto da sezona pred nama bude pravo merilo rada trenera Dragana Ivanovića i igrača koji su mu na raspolaganju, dobar deo svega je otišlo u tiski mulj, a iz njega se teško izlazi.

V. Jankov


OFK Vrbas : Dinamo 1945
Vojvodina 1928 : Bečej 1918
Radnički Zrenjanin : Podunavac
Sloga (Č) : Sloboda (DT)
Kabel : Hajduk (D)
Omladinac (NB) : RFK Novi Sad 1921
Železničar : OFK Kikinda
Naftagas : Borac (Š)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Vrbas 5 4 0 1 12
2 Sloboda (DT) 5 4 0 1 12
3 Kabel 5 3 1 1 10
4 OFK Kikinda 5 2 3 0 9
5 Hajduk (D) 5 2 2 1 8
6 Naftagas 5 2 2 1 8
7 Železničar 5 2 1 2 7
8 Dinamo 1945 5 2 1 2 7
9 Radnički Zrenjanin 5 2 1 2 7
10 Omladinac (NB) 5 1 3 1 6
11 Bečej 1918 5 1 3 1 6
12 Sloga (Č) 5 1 2 2 5
13 Podunavac 5 1 1 3 4
14 RFK Novi Sad 1921 5 1 1 3 4
15 Vojvodina 1928 5 1 0 4 3
16 Borac (Š) 5 0 1 4 1