XS
SM
MD
LG
07.08.2024 Administrator

Srpskoligaš sa Tise u subotu igra "generalku" protiv Brodarca

Spremni za novu sezonu: Sportski direktor Bečejaca Miloš Andrić - foto: V. Jankov

Ostalo je još nepunih desetak dana do starta nove sezone srpskoligaškog karavana, pa je razumljivo što je vikend prd nama rezrvisan za „genralke“. Bečejci će ugostiti Brodarac iz Beograda, a utakmica je zakazana za subotu u 10 sati.

- Neuobičajen termin, čak i rival, za nas, ali mislim da smo napravili dobar izbor. Tačnije, pre podne su povoljniji uslovi za igru, a rival nije iz naše grupe i tako ćemo izbeći mogućnost da se sastajemo sa nekim koji će nam, možda, uskoro biti rival u prvenstvu. Naravno, utakmica je ugovorena pre žrebanja. Biće to lepa prilika da vidimo na delu takmičarski pogon i, eventualne, greške ispravimo tokom rada naredne nedelje, veli sportski direktor Bečejaca Miloš Andrić.

Prelazni rok je u toku, ali čini se da su Bečejci već završili dobar deo posla, jer su angažovali trinaestoricu igrača. Iz subotičkog Spartaka stigla su četvorica bonus igrača, Luka Desnica, Stefan Simin, Mladen Stanković i Ferenc Cetenji, i igrač novosadske Vojvodine Danijel Pavlović, koji je minule sezone nosio dres Borca iz Šakaša, je iz iste grupe igrača, tu su još Miloš Radaković iz Modriče, Luka Trkulja iz Hajduka (Divoš), Ognjen Velkovski je stigao iz kulskog Hajduka, Vojislav Stanaćev iz OFK Kikinde, Veselin Guberinić iz Begeča, Dušan Učur i dvojica povratnika Luka Božićić iz bačkogradištanska Vojvodine i Mateja Todorović iz prahovskog Dunava.

- Kao što vremenski nije završen prelazni rok, tako nije ni za angažovanje sa naše strane još nekog igrača ako je kvalitetan i potreban, zagonetno dodaje Miloš Andrić.

Kako postoje optimalni uslovi za rad kraj Tise, kompletne pripreme su održane u Bečeju, a od pet provera četiri su odigrane pred svojim navijačima. U prvoj u Čonoplji protiv Sloge i poslednjoj utakmici kod kuće od temerinskog TSK-a uknjiženi su porazi identičnim rezultatom 1:3, a pobeđeni su Tosa iz Adorjana (3:1), OFK Vrbas i Jedinstvo z Rumenke, takođe, identičnim rezultatom 2:1.

- Provere su nam dobro došle, jer je prodefilovalo dosta igrača u želji da nam se pridruže, pa je valjalo svima prižiti priliku. Imamo dosta mlad sastav i trener Dragan Ivanović pokušava da izviče iz njih najbolje, a i oni treba da se priviknu na ovdašnji način rada i igre. Dobro se radilo tokom priprema i mislim da ćemo do starta sezone ukomponovati takmičarski sastav, koji će moći ravnopravno da se nosi sa ostalim rivalima, jer očekujemo da će predstojeća sezona biti dosta izjednačena, bez izrazitog favorita i ekipa koje treba unapred otpisati, konstatuje sportski direktor Bečejaca Miloš Andrić.

Žreb, bar u startu, nije bio naklonjen momcima sa Tise, pošto u prva četiri kola, čak, tri puta gostuju. Prvo u Divošu Hajduku, potom su domaćini Slobodi i Donjeg Tovarnika, pa putuju u Belegiš Podunavcu i u Vrbas istimenom povratniku u srpskoligaško društvo.

- Istina je da nam žreb nije bio naklonjen, ali vatiće nam se to na proleće. Nama je veći problem što ćemo u te četiri utakmice igrati sa tri navajlije, a to je uvek određena nepoznanica. Ali, sa svima se mora igrati i idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se uspešnoj sezoni. Imamo iskusnog šefa stručnog štaba, što je prednost u odnosu na mnoge druge rivale. Klub se u međuvremenu bolje organizovao i to je podstrek za nadu u bolje sutra bečejskog fudbala, zaključuje sportski direktor Bečejaca Miloš Andrić.

V. Jankov  


OFK Vrbas : Dinamo 1945
Vojvodina 1928 : Bečej 1918
Radnički Zrenjanin : Podunavac
Sloga (Č) : Sloboda (DT)
Kabel : Hajduk (D)
Omladinac (NB) : RFK Novi Sad 1921
Železničar : OFK Kikinda
Naftagas : Borac (Š)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Vrbas 5 4 0 1 12
2 Sloboda (DT) 5 4 0 1 12
3 Kabel 5 3 1 1 10
4 OFK Kikinda 5 2 3 0 9
5 Hajduk (D) 5 2 2 1 8
6 Naftagas 5 2 2 1 8
7 Železničar 5 2 1 2 7
8 Dinamo 1945 5 2 1 2 7
9 Radnički Zrenjanin 5 2 1 2 7
10 Omladinac (NB) 5 1 3 1 6
11 Bečej 1918 5 1 3 1 6
12 Sloga (Č) 5 1 2 2 5
13 Podunavac 5 1 1 3 4
14 RFK Novi Sad 1921 5 1 1 3 4
15 Vojvodina 1928 5 1 0 4 3
16 Borac (Š) 5 0 1 4 1