XS
SM
MD
LG

Inđija u svetlu dva baraža

Jovan Golić - foto: lična arhiva/FK Inđija

Drugi put je baraž za Inđiju bio nepremostiva prepreka na putu ka eliti. Prošle godine su bili na korak od plasmana u elitu i odlučio je gol Nišlija pored pruge. Ovaj put Železničar je bio nepremostiva prepreka iz više razloga. Ispada da je bolje bilo da su išli kao četvrti na Javor Matis, u tom trenutku bar na papiru nešto lakšeg protivnika. Prošlog juna bili su u boljem momentumu, u doigravanje su ušli kao sedmi i na kraju se neočekivano našli u baražu. Na krilima uspeha u plej-ofu i velike euforije ušli su orni i kompletniji u dvomeč sa Nišlijama i svojom krivicom ispustili superligaša. Sada su se našli u dijametralno drugačijoj situaciji. Trener Jovan Golić je na odmoru u Grčkoj premotava film i traži razloge neuspeha.

- Nismo birali protivnika, u tom momentu Javor Matis je delovao kao povoljniji izbor. Svesni smo bili da realno imamo male šanse u okršaju sa Železničarom. Bili smo u neravnopravnom položaju i ne preterujem kada kažem da je dvomeč delovao više kao biblijska priča "Davida protiv Golijata", samo sa drugačijim epilogom. Dosta stvari je uticalo, na neke smo mogli da reagujemo, na druge ne. Ispada da je domaćinstvo u Loznici bilo znatno dalje od gostovanja u Pančevu. U startu smo bili osakaćeni, bez 5-6 prvotimaca, koje zbog povreda, ili kartona, tako se nismo mogli predstaviti u pravom svetlu - objašanjava Golić.

Slabiji početak prvog i drugog poluvremena u Loznici uticao je u velikoj meri na konačan ishod utakmice. Krajem poluvremena imali su mogućnost da smanje ili anuliraju prednost Pančevaca. Šta tek reći za kolosalnu priliku u zaustavnom vremenu. U revanšu je bilo slično, domaćin je iz prve šanse poveo i uzalud su "zeleno-beli" veći deo meča napadali, stvarali šanse, rival se vešto branili i ostaje gorak ukus zbog nepriznatog gola u 71. minutu.

Jesen su odigrali slično proleću i obeležena je usponima i padovima.

- U nastavak sezone smo ušli kao drugi, pobedom na Ubu, pet kola pre kraja mogli smo da prelomimo sezonu. Sad kad rezimiram, mogu da kažem da ekipa nije imala pravu podršku, nismo izdržali trku sa Jedinstvom, koji je za nas bila zatvorena priča. Da ne pominjem finansijske probleme i druge otežavajuće faktore - zaključuje mladi stručnjak.