XS
SM
MD
LG

U Trsteniku održan brzopotezni šahovski turnir

Detalj sa održanog brzopoteznog šahovskog turnira u Trsteniku, foto D.Ivanović

U prostorijama Šah kluba ’’Prva petoletka’’u Trsteniku održan je tradicionalan bropotezan šahovski turnir koji je uspešno organizovao ovaj trstenički klub. Kao i prethodnih godina i na ovom turniru učestvovali su šahisti iz Niša, Kruševca, Vrnjačke Banje, Čačka, Gornjeg Milanovca, Kraljeva, Kragujevca i Trstenika.

Igralo se po švajcarskom sistemu. Raduje podatak da su među 40 takmičara na ovom turniru bilo i nekoliko mladih šahista pa se stiče utisak da oni vole ovaj sport i sve više se u njega uključuju, kaže Saša Marković predsednik ŠK "Prva petoletka".

Prvo mesto osvojio je velemajstor Miroslav Miljković iz Niša sa 9,5 poena, drugo mesto internacionalni majstor Dejan Branković iz Paraćina sa 9 poena a treće mesto osvojio je Saša Marković iz Trstenika sa 8 poena. Najbolje plasirana omladinka je Ana Lazić iz Beograda, a omladinac Miloš Kostić iz Gornjeg Milanovca, među veteranima najbolji rezultat postigao je Zoran Jovanović iz Kruševca.

Najbolje plasiran domaći takmičar je Ivan Đoković, dok je turnir sudio internacionalni majstor Miroslav Marković iz Trstenika. Takmičari su pohvalili organizatore turnira i izrazili želju da i naredne godine budu svi ponovo u Trsteniku.