XS
SM
MD
LG
26.11.2023 Stevan Davidović

Pioniri Jedinstva treći u grupi

Ekipa M-14, Jedinstva iz Novog Bečeja (foto: Stevan Davidović)

Rad sa mlađim kategorijama u RK Jedinstvo iz Novog Bečeja prioritetan je zadatak. Pored seniorske ekipe u pogonu su i dve selekcije mlađih kategorija. Posle samo dve godine rada rezultati nisu izostali, ekipa (M-12), koju je trenera Đorđe Vujackov, prošle 2022. godine osvojila je titulu prvaka Vojvodine, što je značajno povećalo interesovanje mladih za rukomet.

Ove sezone, ekipa M-14, koju trenira Jovan Ristić, je igrala zapaženu ulogu u grupi A prvenstva Vojvodine, zabeležila je 4 pobede (savladali su dva puta Kanjižu i Sentu), a doživeli po dva poraza, od  Potisja Pleteksa i Kikinde Grindex, da bi na kraju, posle četiri turnira Jedinstvo (M-14) je zauzelo treće mesto, iza Potisje Pleteksa iz Ade i Kikinde Grindex iz Kikinde.

Za ekipu Jedinstva (M-14) su igrali: Stefan Budai, Stevan Andrin, Nemanja Koledin, Nikola Koledin, Sergej Todorović, Petar Škrbić, Uroš Marjanović, Strahinja Bleskanj, Andrej Vujović, Aron Ljubović, Dominik Bito, Todor Lukić, Armin Bito, Aleksa Veselinović Mihajlo Pajić, Ognjen Gagić i Ivan Vujović.

Piše: Stevan Davidović