XS
SM
MD
LG

Pobeda Kraljevskih kruna nad Sofia Knights 68:13

Detalj sa meča - foto: Royal Crowns

Dominacija kraljevčana nad Bugarima je obeležila  međunarodnu utakmicu američkog fudbala, koja je odigrana u subotu 4. novembra na terenu SC Magnohrom u Kraljevu. 

Poene za Kraljevske krune iz napada su postigli Mihailo Đokić, Nikola Milivojević, Andrija Savićević, Dušan Jarić, Mihailo Gajović i Ognjen Dubovac, kao i iz odbrane opet Dušan Jarić i Mihailo Gajović, presekavši dve lopte kvoterbeku Sofije. Odbrana Kraljeva i ako je primila dva TD,  je odradila odličan posao. I pored žestokih duela utakmica je završena u dobroj i prijateljskoj atmosferi oklopnika iz Bugarske i Srbije. 

Ovaj susret je bio pokušaj revanša Sofijskog tima koji je u prestonici Bugarske, pre nepuna dva meseca, izgubio od dečaka sa Ibra rezultatom 10:18. 

Ovoga puta je tim Kraljevo Royal Crowns ostvario veliku pobedu rezultatom 68:13, potvrdivši da su spremni za Balkansku ligu američkog fudbala u predstojećoj 2024. godini. Inače, Sofia Knights su ove godine bili učesnici polufinala Balkanske lige.

Mihailo Gajović - foto: Royal Crowns

Podsetimo, Kraljevo Royal Crowns ima najbolju omladinsku školu američkog fudbala u Srbiji, aktuelni su prvaci u sve tri kategorije: Pionirske lige Srbije uzrasta do 15 godina, dvostruki prvaci Kadetske lige Srbije uzrasta do 17 godina i aktuelni prvaci Juniorske lige Srbije uzrasta do 19 godina. Kvoterbek Mihailo Đokić i hvatač Mihailo Gajović su nedavno išli na utakmicu sa Norveškom, kao dva najmlađa člana seniorske A selekcije reprezentacije Srbije, kao i trener Greyson Alman kao član stručnog štaba Srbije. 

Takođe, šesnaestogodišnji Mihailo Gajović, Andrija Savićević i Nikola Milivojević su kao članovi Kadetske Fleg reprezentacije Srbije osvojili drugo mesto na Evropskom prvenstvu uzrasta do 17 godina. A dva četrnaestogodišnjaka Sergej Šljivić i Luka Vlahović su bili na Evropskom prvenstvu kao članovi Pionirske Fleg reprezentacije Srbije u kategoriji do 15 godina, kao i trener Srđan Ćosić, kao član stručnog štaba Srbije.

Potvrda da ovo nije slučaj je legenda amwričkog fudbala u Srbiji, ali i u drugim zemljama Evrope, kraljevčanin Strahinja Stepović, koji je kao dete ponikao u Kraljevskim krunama i odmah nakon RC tima karijeru nastavio kao internacionalac u Nemačkoj, Švedskoj, Turskoj, Rumuniji... Ove godine je Stepović izabran i za MVP prvog ranga takmičenja Superlige Srbije u američkom fudbalu, a nedavno je imao priliku da održi trening i dečacima iz svog matičnog kluba.


Kraljevo Royal Crowns 8 : 38 Kragujevac Wild Boars
Novi Beograd Orlovi 0 : 14 SBB Beograd Vukovi
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 Kragujevac Wild Boars 4 4 0 1.000
2 SBB Beograd Vukovi 4 3 1 0.750
3 Kraljevo Royal Crowns 4 2 2 0.500
4 Novi Beograd Orlovi 4 1 3 0.250
5 Jagodina Black Hornets 4 0 4 0.000