XS
SM
MD
LG

Radnički osvojio bod na gostovanju Zvezdi

Detalj sa meča - foto: SPD Radnički

U derbiju četvrtog kola Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog poraženi su na gostovanju Crvenoj zvezdi, rezultatom 15:14, na peterce, nakon što je posle velike borbe regularni deo susreta završen nerešeno - 10:10, pa su tako osvojili bod.

Kragujevčani su pokazali veliki pomak unapred u odnosu na prethodni period, u nekoliko navrata imali i dva gola „viška“, ali su na kraju došli samo do boda.

Zvezda je povela iz prvog napada na utakmici, preko Dušana Vasića sa igračem više, a zatim je, nakon izjednačenja Filipa Jankovića, otišla na „plus dva“, golovima Marka Radovića iz peterca i Vasića iz kontre – 3:1. Kragujevčani su se vratili u igru na pogon gruzijskog internacionalca Valika Dadvanija, koji je najpre sa dva gola doneo izjednačenje (3:3), a početkom druge deonice i potpuni preokret (5:4). Pridružio mu se i najiskusniji Miroslav Ranđić, realizacijom peterca (6:4), a gosti su imali prednost od dva gola i sredinom druge četvrtine kada je pogodio Sandro Adeišvili (7:5). Ipak, Crvena zvezda je u finišu poluvremena dobila napad sa dva igrača više, koji je realizovao Vasić i prišla na „minus jedan“ – 7:6.

Vratio se Radnički na dva gola prednosti posle tri minuta igre u nastavku susreta pogotkom levorukog Lazara Vićkovića (8:6), ali je onda stao u napadu, dok je na drugoj strani Zvezda koristila svoje šanse sa igračem više, koje je obilato dobijala, pa je šest minuta preokrenula i ponovo došla do vođstva od dva gola – 10:8.

Borbeni izabranici Uroša Stevanovića se nisu predavali, pa su na kraju i više nego zasluženo došli do peteraca. Dva minuta pre kraja pogodio je mladi Bogdan Gavrilović, a dvadesetak sekundi pre kraja izjednačio je Dadvani - 10:10. Imala je Zvezda priliku da dođe do celog plena, ali su Šumadinci odigrali dobro u odbrani, te je Subotićev šut završio visoko iznad gola.

Svi izvođači u penal seriji bili su precizni, izuzev Kristiana Šulca, koji je promašio u četvrtoj seriji, pa je veći deo kolača pripao Zvezdi.

Najefikasniji u ekipi Radničkog bio je Valiko Dadvani sa četiri gola, koliko je na drugoj strani postigao Dušan Vasić.

Nakon pretposlednjeg kola prvog dela, situacija se dodatno zakomplikovala, pa će Radnički morati da trijumfuje protiv Taša u poslednjem kolu na svom bazenu, kako bi se plasirao u grupu od 1. do 6. mesta.

Crvena zvezda - Radnički 15:14 (4:4, 2:3, 3:1, 1:2, 5:4)

BEOGRAD – Bazen: „Milan Gale Muškatirović. Sudije: Stanojević i Beljin.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Bursać 1, Gajić, Marković, Subotić 1, Vasić 4, Gogov, Basara, Vukićević, Seman, Milojević 2, Radović 2, Ivanović, Denković. Trener: Filipović.

RADNIČKI: Virijević, Kojić, Stanojević, Janković 1, Ranđić 1, Gavrilović 1, Adeišvili 1, Dadvani 4, Pljevančić, Vićković 2, Šulc, Antić, Todorovski, Tanasijević. Trener: Stevanović.

Peterci: 0:1 Ranđić, 1:1 Subotić, 1:2 Kojić, 2:2 Bursać, 2:3 Janković, 3:3 Vasić, 3:3 Šulc promašaj, 4:3 Radović, 4:4 Vićković, 5:4 Gogov.


NBG Vukovi 13 : 11 Valis Vega
BVK Crvena zvezda 15 : 14 SPD Radnički
Taš 17 : 18 Nais
Tabela
Poz Tim Utak Pob PBP PRP Por Bod
1 BVK Crvena zvezda 4 3 1 0 0 11
2 Valis Vega 4 3 0 0 1 9
3 SPD Radnički 4 2 0 1 1 7
4 NBG Vukovi 4 2 0 0 2 6
5 Nais 4 0 1 0 3 2
6 Taš 4 0 0 1 3 1