XS
SM
MD
LG

Radnički gostuje Zvezdi u derbiju kola

Detalj sa prethodnog meča - foto: SPD Radnički

U derbiju četvrtog kola Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog gostuju Crvenoj zvezdi, u subotu, od 20 časova, na bazenu "Milan Gale Muškatirović", u Beogradu.

"Crveno-beli" su trenutno vodeći tim na tabeli Grupe B, a solidne partije pružaju i na evropskoj sceni, uprkos tome što su u dosadašnja tri kola Lige šampiona osvojili samo jedan bod.

- Zvezda je i ove godine zadržala kostur tima iz prethodnih nekoliko sezona. Igraju dugo zajedno, neguju svoj sistem i veoma su opasni, pogotovo na domaćem bazenu. Uz to, doveli su par pojačanja, koja su se dobro uklopila u taj sistem, pa je pred nama izuzetno težak izazov – rekao je Nemanja Stanojević, bek Radničkog.

Sa druge strane, Radnički je u padu forme, eliminisan je iz evropskih takmičenja i ne liči na onu ekipu koja je uoči starta sezone prilično lako osvojila prijateljski turnir Trofej Kragujevca. Na tom takmičenju Kragujevčani su između ostalih savladali i Crvenu zvezdu, ali se mnogo toga promenilo u igrama ovih rivala za ovih mesec i po dana.

- Jesmo ih dobili u tom prijateljskom duelu, koji ništa nije značio, ali smo trenutno daleko od igre koje smo prikazali na Trofeju Kragujevca, dok je sa druge strane Zvezda podila nivo forme. Nalazimo se u rezultatskoj krizi i samo kroz dobru igru u ovakvim mečevima možemo da izađemo iz nje. Moramo da ponovimo igre sa turnira u Kragujevcu i da još više podignemo nivo u odnosu na te mečeve, kako bismo parirali Zvezdi. Posle turnira u Rijeci smo počeli sa teškim i napornim radom i nazirem izlazak iz krize i povratak na pobednički kolosek - zaključio je Stanojević.


Nais 11 : 12 NBG Vukovi
SPD Radnički 18 : 2 Taš
Valis Vega 8 : 13 BVK Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob PBP PRP Por Bod
1 BVK Crvena zvezda 5 4 1 0 0 14
2 SPD Radnički 5 3 0 1 1 10
3 NBG Vukovi 5 3 0 0 2 9
4 Valis Vega 5 3 0 0 2 9
5 Nais 5 0 1 0 4 2
6 Taš 5 0 0 1 4 1