XS
SM
MD
LG

Školski fleg turnir u Kraljevu

Foto: Royal Crowns

Tim OŠ "Dimitrije Tucović" je pobedio tim OŠ "Braća Vilotijević" u obe utakmice američkog fudbala (flag football) koje su odigrane juče u Kraljevu.

Utakmice američkog fudbala, su u četvrtak 8. maja po prvi put u životu, odigrali petačići ove dve škole. U prvoj su trijumfovali učenici "Dimitrija" rezultatom 7:6, kao i u revanšu sa 13:7. 

Međutim, rezultat je bio u drugom planu, jer je važniji cilj ostvaren, a to je formiranje školskih fleg fudbal timova i održavanje školskog takmičenja. Godinama unazad, u saradnji sa Savezom za školski sport, kraljevački klub američkog fudbala "Kraljevske krune", promoviše i organizuje ovo školsko takmičenje. To je uspešan program ovog kluba kojim uspevaju da uključe nove članove, na vreme u pravom uzrastu - petom razredu osnovne škole.

Na žalost, zbog tragedije i ranijeg raspusta ove godine, program nije sproveden do kraja, ali već u septembru će se nastaviti sa promocijama američkog fudbala.

Do, tada učenici koji su juče igrali će se priključiti fleg timu Kraljevskih kruna i trenirati tokom leta, kako bi se spremili za Fleg ligu petlića Srbije, uzrasta do 13 godina. Ovaj program je jedan od temelja uspešnih rezultata i razvoja KKAF Kraljevo Royal Crowns.

Kraljevske krune primaju nove članove u sve svoje selekcije, klub možete kontaktirati preko instagram naloga: Royal Crowns