XS
SM
MD
LG

Goran Dragoljić: Oni su favoriti, znam šta nas čeka

Goran Dragoljić - foto: facebook.com/goran.dragoljic.3

U Inđiji do pre mesec i po dana nisu ni razmišljali o eliti. Naime, posle dva odigrana kola u plej-ofu bili su poslednji - osmi i trebalo je u narednih pet utakmica popraviti bilas i vinuti se visoko. Trenera Gorana Dragoljića nije napuštala nada, verovao je u kvalitet ekipe i da će forma doći u pravom trenutku. Tako je i bilo, zaigrali su kao preporđeni, polako dizali formu, iz povreda su se vraćali ključni igrači i poslednja utakmica u Sremskoj Mitrovici overila je baraž. Kada su izvukli Nišlije, setili su se uspešnog baraža sa istim protivnikom od pre nekoliko godina, ali je tada ulog bio manji i izborili su plasman u Prvu ligu. U prvom meču su iskoristili loš momentum Radničkog i ostvarili opipljivu prednost. Dragoljić smatra da je završeno tek "prvo poluvreme". Iskoristili su na najbolji način njihove unutrašnje probleme.

- Pravili su tim za vrh a sad se bore za opstanak. Nisu na psihološkom nivou, česte smene trenera, povrede ključnih igrača, sve je uticalo da se nađu u krizi. Naišli su na nas koji smo u naletu forme i puni samopouzdanja. Iskoristili smo njihove individualne greške i rovite igrače iz zadnje linije. Pobeda je mogla biti ubedljivija i šteta je za primljen gol u 85. minutu. Imao je Radnički svoje prilike, ali je zadnja linija na čelu sa sigurnim Čupićem otklonila sve opsanosti - kaže Dragoljić i u osvrtu na duel na Čairu tvrdi da imaju veliku šansu da izvuku pozitivan rezultat.

- Znamo šta nas čeka i napašćemo svim silama, bez obzira što imamo dva gola prednosti. Oni su favoriti, poseduju individualni kvalitet i napadački potencijal. Izostankom trenera Šarca zbog bolesti, njegovi pomoćnici istumbaće ekipu sve u cilju šok terapije i vraćanja samopouzdanja - navodi mladi stručnjak, uz konstataciju da imaju pravo da se nadaju.

Isplatilo se čekanje golgetera Stojanovića, jednog od najboljih strelaca. Iskusan, ima kvalitet i njuh za gol. Reče Dragoljić da je motor ekipe i veoma bitan za igru Inđije, jedva su dočekali da zauzme svoje mesto u špicu. Sve je lakše, kaže on, kad je rasni strelac u igri, na kraju, konstatuje, fudbal se igra za golove. "Zeleno-brli" će biti jači za povratnika Janjića i prvi trener će stvari malo korigovati i iz taktičkih razloga.