XS
SM
MD
LG
21.04.2023   V. Jankov

Večeras u Kragujevcu počinje fajnal-for kupa Srbije u futsalu

Osvajači trofeja kupa Srbije na prijmu kod predsednika opštine dr. Vuka Radojevića - Foto: V. Jankov

Iako stižu u Kragujevac na fajnal-for kupa Srbije kao apsolutni autsajderi, futsaleri Bečeja 2003 iz prikrajka vrebju finale, a onda je sve moguće. Kao i 2015. godine, kada su u Ubu iznenadili favorizovani Ekonomac i osvojili trofej najmaoavnijeg nacionanog takmkičenja.

- Mnogi su zaboravili da smo 6. maja 2015. godine u finalu pobedili Ekonomac sa 3:1 i ja, kao kapiten, iz ruku naše fudbalaske legende Dušana Savića primio najvredniji trofej u dve decenije istoriji našeg kluba, priseća se Mita Kobiljkski.

Zanimljivo je da će trio, golman Sava Vadaski, te igrači Milan Živić i Stefan Stanojavić, inače strelci kao i sada trener Igor Šošo, biti akteri predstojećeg Fajnal fora kraj Lepenice, u kom će učestvovati domaćin Ekonomac i njihov rival u prvom polufinalu (18,45) Loznica Grad 2018, odnosno protivnik Bečejaca Beogradski FON (21).

- Svi su na raspolaganju treneru Igoru Šoši, osim Borisa Bodonjia s kojim smo pre medec dana sporazumno raskinuli saradnju. Svi nas smatraju autsajderima, a mi iz prikrajka vrebamo finale, a onda je sve moguće, koa pre osam godina, dodaje "tehniko" Bečejaca Goran Strajnić.

Samo nedelju dana kasnije nastvlja se prvenstvena trka. Bečejci, kao petoplasirani iz ligaškog dela prvenstva, u prvoj utakmici gostuju u Vranju istoimenoj ekipi.

 V. Jankov