XS
SM
MD
LG

Beogradski FON se pobedom nad Kalčom plasirao u polufinale Kupa Srbije

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Četvrtfinalna utakmica Kupa između starih znanaca iz Prve lige započela je šansom za Nišlije, Pešić je u 2. minutu sa tri metra pogodio stativu. Ležerna igra domaće je koštala primljenog gola u 5. minutu, strelac je Trojanović sa ivice šesterca. Minut kasnije Fonovci imaju sreće, jer stativa ponovo zaustavlja šut gostiju, ovaj put Ristićev.

Stative kao da su podebljane, u 7. minutu na drugoj strani je pogađa i Pešić. Beograđani su se najzad probudili i počeli da igraju. Do izjednačenja stižu u 10. minutu, strelac je Petrašević prethodno oduzevši loptu Nikoliću koji se poigravao ispred svog gola. Samo desetinu sekundi kasnije već je 2:1, Pešić je sa oko 12 metara pogodio sam ugao gola gostiju.

Kanonada domaćih je nastavljena u 11. minutu, posle lepog dodavanja Petraševića u strelce se upisao i Ljujić, koji je tek iz drugog pokušaja uspeo da savlada Stamenkovića. Blic krig domaćih Ljujić završava dvadesetak sekundi kasnije i na semaforu je rezultat 4:1. Igrači FON-a su se za tili čas od usnule mace pretvorili u razjarenog tigra.

Gledamo lep futsal, divna akcija gostiju i dodavanje Krstića i Pešića rezultiralo je pogotkom ovog drugog u 14. minutu. Potom Milutinović gađa u gredu gostiju sa 10 metara u 16. minutu, u pogođenim stativama je sada 2-2. Strelac petog gola domaće ekipe bio je veteran Lazić u 18. minutu. U istom minutu Pešić postiže svoj drugi, a šesti gol za domaće iz kaznenog udarca sa 10 metara zbog 6 nagomilanih prekršaja. Uzbuđenja ne prestaju, ovaj put ispred gola domaćih, već savladanog Josimovića spasla je prečka posle šuta Pešića. Na kraju poluvremena rezultat je glasio 6:2, prikazan je zaista dopadljiv i efikasan futsal.

Sa golovima je nastavljeno i u drugom periodu, kao i na početku meča gosti prvi realizuju šansu, pogodak je u 23. minutu delo agilnog Pešića. Nastupio je zatim period igre gde domaći dominiraju, a rezultat toga je drugi pogodak Petraševića večeras, igrao se 25. minut. Prelep pogodak postigao je Ristić za goste u 28. minutu, uzeo je loptu na svojoj polovini, predriblao dva protivnička igrača i solo partituru krunisao šutem sa 6-7 metara. Niški drugoligaš se ne predaje mada ih Beogradski FON drži na bezbednoj razlici od tri gola.

U 31. minutu je viđen evro gol Petraševića za het-trik, kada je pocepao mrežu gostiju volej udarcem sa 4-5 metara. Ne može da prođe ni tri minuta, a da ne padne gol, u strelce se posle solo prodora kod domaćih upisao i Šljukić u 33. minutu. Kalča zatim kreće da igra hazarderski sa 5 igrača u polju, kaznio ih je Petrašević u 35. minutu, prethodno pogodivši stativu. Rančić je na drugoj strani uspeo sa 15 metara razdaljine da savlada Josimovića u istom minutu. Tako je konačan rezultat 10:5 postavljen 5 minuta pre kraja. Meč je obilovao golovima, a Beogradski FON se teže nego se očekivalo plasirao u polufinale Kupa.

BEOGRADSKI FON - KALČA 10:5 (6:2)

SALA: USC Voždovac-Šumice. GLEDALACA: 50. SUDIJE: Majstorović Marko i Radić Nemanja. STRELCI: Petrašević 10, 25, 31. i 35, Pešić 10. i 18. (10m), Ljujić 2x11, Lazić 18. i Šljukić 33.min (FON), Trojanović 5, Pešić 14. i 23, Ristić 28. i Rančić 35.min (Kalča). ŽUTI KARTON: Ristić (Kalča).
BEOGRADSKI FON: Josimović, Petrašević, Šljukić, Pešić, Borisavljević - rezerve: Jović, Marjanović, Ljujić, Lazić, Milutinović.
KALČA: Stamenković, Pešić, Nikolić, Rančić, Krstić - rezerve: Petrović, Trojanović, Mišić, Stojković, Stanković, Ristić, Cvetković.