XS
SM
MD
LG

Crvena Zvezda preko Sremske Mitrovice stigla do četvrtfinala kupa

Detalj sa utakmice - foto: Aleksandar Bokan

Nakon eliminacije Partizana u šesnaestini finala Radnički iz Sremske Mitrovice dočekuje drugog velikana srpskog fudbala ekipu Crvene Zvezde. Šanse da ponovi podvig iz predhodne runde su minimalne, ali Kup takmičenje je nebrojeno puta pokazalo da su iznenađenja moguća i neretko su favoriti bivali eliminisani od strane autsajdera na papiru.

Domaći od početka susreta igraju u niskoj zoni, Zvezdini igrači imaju veću kontrolu lopte. Iz većeg poseda gosti ne uspevaju da stvore priliku sve do 19. minuta, kada je Ivanić nakon udarca iz ugla šutirao preko gola sa nekih 5-6 metara razdaljine. Domaći se srčano brane i sitnim prekršajima zaustavljaju akcije gostiju u začetku. Zvezda je u 31. minutu imala najbolju priliku do tada, Katai je šutirao mlako sa 7-8 metara, golman Ostojić intervenisao i otklonio opasnost pred svojim golom.

Nenadano, Radnički u 38. minutu stiže do vođstva. Naime, posle kornera za domaću ekipu Mijailović je igrao rukom u šesnaestercu i sudija Pavle Ilić se nije dvoumio pokazavši na belu tačku. Đorđević je bio siguran izvođač penala iako je Borjan pogodio stranu u koju će šutirati. Gosti brzo stižu do izjednačenja, igrao se 43. minut. Ivanić je ubacio loptu sa boka, Katai krenuo na nju i varkom tela prevario golmana Ostojića ne dirajući je, na kraju se ona zakoprcala u mreži na radost gostujućih navijača. Solidno prvo poluvreme završeno je nerešenim ishodom, kojim mogu biti zadovoljniji domaći igrači.
Gosti u drugo poluvreme ulaze ultra ofanzivno želeći da utakmicu reše što pre, a na isteku 50. minuta akcija Azarov, Katai, Kangva je mirisala na gol, međutim od svega toga nije bilo ništa, jer je lopta završila u gol autu nakon šuta internacionalca iz Zambije. Zvezda do zasluženog vođstva stiže u 56. minutu, Bukari je centrirao do Rakonjca koji je sa 5 metara glavom loptu zakucao pod prečku. Samo tri minuta kasnije Bukari je propustio da matira domaćeg golmana posle idealnog pasa Mijatovića, sa desetak metara iskosa šutirao je kraj gola.

Igrači Zvezde i pored vođstva nastavljaju sa ofanzivnom igrom i do trećeg pogotka stižu u 64. minutu. Agilni Azarov je prošao po krilu i ubacio loptu na peterac gde sa našao usamljeni Kangva i neomatan je ubacio u prazan gol. Posle ovog pogotka spušten je ritam utakmice, gosti iz Beograda rutinski je privode kraju. Mogao je i mlađani Mijatović do gola u 73. minutu, njegov prizeman šut iz slobodnjaka sa 17 metara Ostojić je krajnjim naporom odbranio. Azarov je dobro razigravao saigrače, posle njegovog dodavanja u listu strelaca se mogao upisati i Mitrović u 78. minutu, ali je bio zamalo neprecizan sa desetak metara.

Domaći su u 84. minutu mogli da vrate draž utakmici, ali Vladimir Petrović ne uspeva sa 14-15 metara da savlada rezervnog golmana Zvezde Vasiljevića, poslavši loptu pored stative. Do kraja susreta još je Bukari u prvom minutu nadoknade ušao u šansu, ali je uspešniji bio golman domaćih Ostojić, koji mu je padom u noge sačuvao svoju mrežu. Krajnji rezultat je ostao 3:1 za Crvenu Zvezdu koja se plasirala za naredno kolo kupa, a domaći igrači mogu biti ponosni na igru i otpor koji su pružili zvaničnom šampionu i osvajaču kupa.
Četvrtfinalne utakmice su na programu 3. maja, a pored Crvene Zvezde u narednu rundu takmičenja su se plasirali TSC, Radnik, Radnički Niš, Novi Pazar i Vojvodina, dok se čekaju rezultati još dve utakmice koje su na programu kasnije večeras, a sastaju se u Gornjem Milanovcu Metalac i Čukarički, odnosno u Subotici Spartak i Napredak.

RADNIČKI (SM) - CRVENA ZVEZDA 1:3 (1:1)

STADION: Gradski stadion Sremska Mitrovica. GLEDALACA: 1000. GL.SUDIJA: Ilić Pavle. POM.SUDIJE: Živković Marko i Govedarović Aleksandar. STRELCI: Đorđević 38.min (k.u.) (Radnički SM), Ivanić 43, Rakonjac 56. i Kangva 64.min (C.Zvezda). ŽUTI KARTONI: S.Ilić, Protić, Čarapić i M.Ilić (Radnički SM), Mijailović i Kanga (C.Zvezda).
RADNIČKI (SM): Ostojić, Protić (Miodragović), Ivić, Gajić, V.Ilić, Čarapić, Ignjatović (Milicanović), Đ.Petrović (Stevanović), Đorđević (V.Petrović), S.Ilić (M.Ilić), Spasojević.
CRVENA ZVEZDA: Borjan (Vasiljević), Ivanić (Mijatović), Kanga, Katai (Mitrović), Bukari, Vigo, Rakonjac, Rodić (Azarov), Eraković, Mijailović (Kangva), Leković.